Több, mint 21500!

 
Kossuth-szobor egy patak fövenyébe temetve évtizedekre? Ismerd meg a most Rudabányán álló büszt kalandos történetét Sila jóvoltából: https://www.kozterkep.hu/~/24738

A képeiben varázslatos, de távoli, nehezen átélhető hangulatot visszaadó Zalubel István autodidakta grafikus által készített holokauszt-emlékmű került a siófoki zsinagóga kertjébe tavaly szeptemberben. A formabontó alkotást Ády mutatja be nekünk: https://www.kozterkep.hu/~/24727

Északi szomszédunk egyik legjelentősebb emlékművét töltötte fel Dénes Ildikó a héten. Az "Áldozatok figyelmeztetnek" magyar címmel ellátott alkotás elkészítése, vándorlása és 2004-es végső elhelyezése is tökéletesen szemlélteti a keleti blokk államaiban uralkodó emlékezetpolitika torzító hatását.
A múzeumépület "hasadékában" elhelyezett mű a környezetével együtt komplex, példaértékű kompozícióvá vált mára.
https://www.kozterkep.hu/~/24622

Tilless Béla két korai művét mutatja be Tünde, melyek közül sajnos egyik sem látható már. Az alkotó többi, nálunk feldolgozott köztéri szépsége alapján könnyű felismerni, hogy korát megelőzve mutat utat.
https://www.kozterkep.hu/~/24751
https://www.kozterkep.hu/~/24752

Colin Foster, angol szobrász 1985-ben telepedett le egy Pécs melletti kis faluban, és azóta nálunk alkot, majd tanítja a szobrászok nemzedékeit. Ezért is érdekes Mária által most feltöltött "Hajó IV" c. műve, amellyel az 1986-os brémai szobor szimpóziumra pályázott. Mária sajnos nem találta már ott az alkotást, ti tudtok róla valamit?
https://www.kozterkep.hu/~/24769


Heti minden

A budapesti Petőfi Sándor utcában található Fugába szervezte meg a Flash Art magazin kiadója a "Szimpózium a köztéri szobrászatról" c. rendezvényét tegnap. Kiemelten foglalkoztak két friss emlékművel (link lejjebb) és a jelenlegi zsánerhelyzettel. Remélem, hogy lesz valamilyen megosztható anyag a rendezvényről, vagy a magazinról. Ha igen, jelzem, mert értékes.
https://www.kozterkep.hu/~/22768
https://www.kozterkep.hu/~/24467


Okostelefonod van-e? Egy szuper kisvideót készített a Szoborkereső webappunkról a hirado.hu csapata, amiben nagyon egyszerűen mondjuk el, hogyan használhatod a Köztérkép kistestvérét a közeledben lévő alkotások levadászására.
https://www.youtube.com/watch?v=06u0y2ygZAk
Ide katt mobilon: www.szoborkereso.hu
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...