Áttekintés

4
látogató most
2 024
látogatás ma
8 753
oldalletöltés ma
11 931
látogatás a héten

1 nap

Oldalletöltések számának alakulása az elmúlt 24 órában.

Mi ez itt?

A Köztérkép saját kísérleti webstatisztikája, amit azért készítettünk, hogy a weblapunkra érkező látogatókat úgy mérhessük, hogy azt meg is mutathassuk.

Itt minden emberi látogatást követhetsz, tehát a nem publikus lapokét is. Miért? Mert webstatisztikai szempontból minden látogatás látogatás. Az egyes műlapok és más aloldalak publikálás utáni nézettségét is innen számoljuk ki.

Ez a funkció tesztüzemben fut egy darabig, mert nem tudjuk, mennyire gondoltuk jól, hogy saját statisztikát vezetünk. Meglátjuk!

30 nap

Látogatások számának alakulása az elmúlt 30 napban.


Kifejezések jelentése

Az alábbiakban magyarázzuk a fenti kifejezéseket. Ezeket nem mi találtuk fel, több évtizede kialakult szokványokra épülő logika mentén épült fel a mi mérésünk is.

  • Látogató: egy egyedi weblap látogatót jelent. Amikor valaki a lapra lép, a böngészőjébe írunk egy sütit egy véletlenszerűen generált egyedi azonosítóval. Ez alapján tudjuk, ha újra ugyanaz a személy jön. Logikusnak tűnne kijelenteni, hogy a "Látogató" azt jelenti, hány külön személy látogatja a Köztérképet, de nem mondhatjuk, mert ha pl. valaki a mobiltelefonján és az asztali gépén is köztérképezik, akkor már nem tudjuk, hogy ugyanarról a személyről van szó, mert a sütit nem kötjük a belépett felhasználóhoz sem. Tehát ez a szám "megközelítőleg" azonos azzal, hány látogató jön a lapra, de nem pontosan. Nagyságrendi mutatónak viszont tökéletes.
  • Látogatás: egy látogatás az, amikor megnyitja valaki a lapot, szörföl rajta pár percig és bezárja. Ha újra megnyitja, akkor már új látogatásnak vesszük.
  • Oldalletöltés: minden egyes oldal megtekintés. Tehát ha egy műlapról átkattintasz egy másikra, akkor az új oldalletöltés. De az is, ha F5-öt nyomsz egy lapon. A műlapok, alkotók, települések és más adatlapok megtekintésszámát innen számoljuk, de kiszűrjük a frissítéseket, hogy ne lehessen "manuálisan" feljebb tornászni a megtekintésszámokat.
  • Hivatkozó URL: egy oldalra lépve honnan érkeztél? Minden oldalletöltésnél tároljuk ezt, de a statisztikákban a külső, nem köztérképes hivatkozások megjelenítésére fókuszálunk. A "Nincs / Direkt" jelölés itt azt jelenti, hogy vagy le van tiltva, vagy nincs hivatkozó URL, tehát beírta a böngészőbe a látogató a címet.
  • Eltöltött idő: egy oldalletöltéstől az elkattintásig eltelt idő.
A részletes és mindenki számára megjelenített saját webstatisztikai mérés 2019.04.22. napon indult.