Köztérkép Mozgalom

Frissítve: 2019.04.22.

A Köztérkép Mozgalmat 2011-ben alapítottuk. A célunk az volt, hogy egy picit komolyabban vegyük azt, amit az elmúlt években létrehoztunk. A mozgalom a www.kozterkep.hu weboldalhoz (továbbiakban: weboldal) kapcsolódóan működik.

A Mozgalom alapvetése

A Mozgalom a Köztérkép gyűjteményes adatbázisának tulajdonosa.

Alapvető feladatunknak tekintjük a már felderített, és a weboldalon bemutatott köztéri és közösségi terekben fellelhető kulturális alkotások megőrzésének támogatását.

A Mozgalom tagsága

A Mozgalomnak bárki tagja lehet, aki elfogadja jelen alapszábályunkat. A weboldalra regisztált minden tag regisztrációjával automatikusan a Mozgalom tagjává válik.

A tagoknak joga van a szavazásra bocsátott kérdésekben szavazni. A tagsággal semmilyen kötelezettség nem jár, tagdíj nincs és nem is lesz.

A Mozgalom tevékenysége

A hazai és magyar vonatkozású, egyedi értéket képviselő művészeti alkotások gyűjtése, saját fényképekkel és leírással történő bemutatása a Mozgalom weboldalán.

A megosztott ismeretanyag folyamatos ápolása, korrigálása és kiegészítése új fényképekkel és információkkal. A közösség tagjainak kölcsönös támogatása, összehangolt csapatmunkájának biztosítása.

Felület biztosítása azok számára, akik a köztereken és a közösségi tereken fellelhető alkotások létrehozásában vesznek részt.

Újdonságok és hírek megosztása új alkotások felállításáról és más kapcsolódó kulturális eseményekről.

Az alkotások állagmegóvásával, különös veszélyeztetettségével vagy rongálásával kapcsolatos információk soron kívüli közreadása és ezen alkotások fokozott kiemelése.

Az erre érdemes és veszélyben lévő alkotások védelmének biztosítása hivatalos védettségre jelölésen keresztül.

Rendezvények szervezése, ahol a szakmailag érintett és a laikus pártolók találkozhatnak egymással.

Működés, szervezeti felépítés

A Mozgalom nem bejegyzett szervezetként, mint internetes mozgalom működik, tevékenységét a weboldal Üzemgazdája koordinálja.