Külföldi szobrok, szerkesztőség és más

 
Ebben a bejegyzésben összefoglalom a ma este életbe lépett változásokat, amelyek véleményem szerint egyértelmű nyitásként, és a demokratikusabb, valamint átláthatóbb működés felé tett újabb lépésként értelmezhetőek.

Újra jöhetnek a külföldi szobrok

Újra várjuk a nem magyar vonatkozású külföldi szobrokat! Ez azt jelenti, hogy a nagyjából két éve életbe lépett korlátozást feloldjuk, és egy jól kitöltött Műlap formájában, egyelőre szerkesztőségi átnézés és publikálás mellett, de újra minden jöhet!

A külföldi alkotásoknál alapvető probléma, hogy nehezebben kutatható, az adatok körülményesebben ellenőrizhetőek, így egyelőre alkotóval, évszámmal, angol címmel és leírással, legalább 4 fotóval, paraméterekkel kitöltött meglévő és köztéri alkotások jöhetnek.

Ezek az elvárások már most is teljesülnek egy átlagos hazai alkotásnál, így reméljük, nem fog gondot okozni, hogy a külföldiek esetében is teljes lapokat készítsetek.

A szerkesztőségen keresztüli publikálást első lépésben szükségesnek látjuk minden tagnál, de később ez a része változhat, csak induljunk el.


Tavasszal szerkesztőséget választunk

Egy ideje bebetonozódott a szerkesztőségi csapat, de tavasszal visszatérünk a szavazásos rendszerhez.

A jelenlegi gárda óriási munkát végzett el az elmúlt években. Nagyjából azonos tagokkal összeszokott munkában a KT indulása előtti 19.000 alkotás nagy részét átnézték és kiemelték az arra érdemeseket. A kiemelések nem csak szavazásból álltak: az a több ezer Hozzáadás, amit ők rögzítettek indította be ennek a típusú összedolgozásnak a szokását.

Úgy gondolom, hogy jó egy összeszokott csapattal dolgozni, és nem is gondolom, hogy a választás után teljesen más csapat ülne össze, de néha fontos egy visszaigazolás a tagság részéről is, hogy kikkel szeretne dolgozni, hogyan látja a Szerkesztőségi munkát.

A választások a következők szerint zajlanak:
- minden év áprilisában választunk a legaktívabb tagok közül,
- 3 szerkesztőt a tagság választ, 3-at az Üzemgazda kér fel,
- a szerkesztők maguk közül választják a főszerkesztőt.

A szavazás előtt kell visszalépned, ha az aktívabb tagok közé tartozol, de nem szeretnéd, hogy rád is szavazhassanak. Erről előtte úgyis írunk. A Szerkesztőségi Szabályzatot pedig itt találod: https://www.kozterkep.hu/about/editorial_policy


Jogi Dolgok egyszerűsítése és tisztázása

A jogi nyilatkozat soha nem lehetnek eléggé "magyarul", de ezt a sajátosságukat próbáltam enyhíteni azzal, hogy az adatbázis egyes elemeinek a felhasználhatóságát, szerzői jogait pontokba szedtem, és az egymásnak ellentmondó dolgokat rendbe tettem.

Röviden:
- KÉPEK: a felhasználhatóságot TE állítod be, és TE szabod meg, hogy hogyan közöljék azt tovább; ez eddig is így volt, de számos ellentmondás zavarta össze a rendszert.
- SZÖVEGES LEÍRÁSOK: azé, aki írta; ha itt igénylitek a képekhez hasonló beállítható felhasználhatóságot, jelezzétek!
- ADATOK: minden a fenti két adatokon kívül KÖZKINCS, mivel mi sem birtokolhatjuk egy közkincsként megszerzett adat szerzői jogát.

A frissített Jogi Dolgokat olvasd el kérlek, mert a mai naptól ez hatályos, így ismerned kell: https://www.kozterkep.hu/about/legal_terms
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...