Shakespeare mellszobra

Korfu (Κέρκυρα), Külterület

Alternatív, helyi címek:Shakspeare

Múzsák kertje - oszlopcsarnok (Sissy-kastély (Ahílio(n), Akhilleion, Αχίλλειο[ν])

Felállítás1891

Az alkotót eddig nem sikerült kideríteni. Többet tudsz?

Nem köztéri:Múzeum területe
Dr. Pinczés Sándor
2010.02.07. 15:51
Esik a hó. Már mnapja.
Kihasználom és „kirándulok” virtuálisan. Átnézem a nyarakat. Korfun találok egy-két szobrot, amiből csak képem mennyiségre van bőven, egyedileg azonban csak egy-egy kép van.
Azért bátorkodom föltenni.

Van egy érdekes sorozat a Sissy kastélyból – Achilleionból – egy görög nagyságok ábrázoló sorozat. Mellszobrok.
Erzsébet királynő menekült Korfura, és nyilvánvalóan olyan környezettel vette körül magát, ami fölszabadította. Költők, filozófusok. Nagyon jó alkalom a gondolkodásra.
Ismerem az érzést. Magam is sok-sok órát töltöttem már el Görögország különböző részein elmélázva a régmúlton. A Mykénei fellegvárban nem lehet szobrokat találni, de az érzés, ami elfoghatja az embert, nehezen leírható. Hányszor ültem a várfokán, és az akkori világot szinte teljesen magam előtt látva képzelhettem el: látótávolságban Argosz Tyrirnsz! Elképzeltem: elindult 50 harcos elfoglalni Mükénét. A kezdettől fogva látni lehetett mindent. Ekkora volt a „világ”.
Az oroszlános kapu nem csak elölről hatásos, hanem hátulról is.

Vissza a szobrokhoz.

Kezdem Shakespeare szobrával. Most így leírni egyre furcsább, ha nézegetem – már pedig nézegetem – a szobor betűit. A szobron ti. ez áll: Shakspeare.
Mindegy.

A kastélyt Carito Rafael tervei, és irányítása alapján építtette Erzsébet királyné. A görög hírességek márványszobrairól nem sok feljegyzést találtam, de tudni Sissy kötődéséből, hogy már a kastély a szobrokkal együtt elkészült 1891-re. A szoborcsoport a múzsák kertjében áll a múzsák által „védett” folyosón.
Az oszlopsor tizenhárom mellszobornak ad helyet, ókori filozófusok és költők, kivétel: Shakespeare.Cím alapján hasonló

"Shakespeare mellszobra" c. alkotás fotói

Település
Korfu (Κέρκυρα)
Feltöltő
Azonosító
42841
Feltöltve
2010.02.06. 23:45

Felhasználási jogok
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi

Vízjel nélküli változatra van szükséged? A megadott felhasználhatóságtól eltérően használnád a fájlt? Kérj egyedi engedélyt a feltöltőtől!

Dr. Pinczés Sándor 10.02.06. 23:45
Összesen 1 fotó

Műlap története

10.02.07. 15:51
Dr. Pinczés Sándor publikálta "Shakespeare mellszobra" c. műlapját
Ebben a listában időrendi csökkenő sorrendben nyomon követheted a műlap változásait, bővüléseit és minden lényeges eseményét. Ez a publikus lista minden látogatónk számára elérhető.