Jézus feltámasztja Jairus lányát

Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér

Állapot: Elpusztult

Budapest
VII. kerület, Bethlen Gábor tér
A volt MABI Kórház Bethlen téri kertjében VOLT

Felállítás1929


Neszták Béla
2009.11.07. 15:50
A ruszkiczai márvány szobor Jézust a fekvő lány fejénél, állva ábrázolja, míg a lány lábához férfi alak borul. 1944-45-ben elpusztult
Sila
2010.08.07. 13:07
Ekkor odajött az egyik zsinagógai elöljáró, név szerint Jairus, és meglátva őt, a lábához borult, és többször így kérlelte őt: „A kislányom a halálán van. Jöjj, kérlek, és tedd rá a kezedet, hogy rendbe jöjjön és éljen.” Erre ő elment vele. És nagy sokaság követte, és tolongott körülötte. (…)
Még beszélt, amikor odajöttek néhányan a zsinagógai elöljáró otthonából, és ezt mondták: „Leányod meghalt! Miért fárasztanád tovább a tanítót?” De Jézus meghallva a szót, melyet mondtak, így szólt a zsinagógai elöljáróhoz: „Ne félj, csak higgy!” És Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Eljutottak hát a zsinagógai elöljáró házához, és látta a zűrzavart, és azokat, akik sírtak és nagyon jajveszékeltek, és miután bement, ezt mondta nekik: „Miért csináltok ilyen zűrzavart, és miért sírtok? A kisgyermek nem halt meg, hanem alszik.” Erre gúnyosan nevetni kezdtek rajta. De ő mindnyájukat kiküldve, maga mellé vette a kisgyermek apját és anyját, valamint a vele levőket, és bement oda, ahol a kisgyermek volt. És megfogva a kisgyermek kezét, ezt mondta neki: „Talita kúmi”, ami lefordítva azt jelenti: „Leányka, mondom neked, kelj fel!” A leány pedig azonnal felkelt, és járkálni kezdett, ugyanis már tizenkét éves volt. És rögtön magukon kívül voltak a nagy elragadtatástól. De újra meg újra megparancsolta nekik, hogy ezt senkivel se tudassák, majd szólt, hogy adjanak enni a leánynak

(Márk evangéliuma 5. rész 22-43-ig terjedő versek)



Cím alapján hasonló

"Jézus feltámasztja Jairus lányát" c. alkotás fotói

Alkotó
Település
Budapest
Feltöltő
Azonosító
34360
Feltöltve
2009.11.06. 16:47
Képinfó
Archív fotó

Felhasználási jogok
Nincs engedély

Vízjel nélküli változatra van szükséged? A megadott felhasználhatóságtól eltérően használnád a fájlt?

Neszták Béla 09.11.06. 16:47
Archív felvétel
Összesen 1 fotó

Műlap története

10.08.09. 23:11
A "Jézus feltámasztja Jairus lányát" műlapon jóváhagyásra került egy szerkesztés
09.11.07. 15:50
Neszták Béla publikálta "Jézus feltámasztja Jairus lányát" c. műlapját
Ebben a listában időrendi csökkenő sorrendben nyomon követheted a műlap változásait, bővüléseit és minden lényeges eseményét. Ez a publikus lista minden látogatónk számára elérhető.