Kossuth Lajos-utcanévtábla

Heves, Kossuth Lajos utca 48.

Heves
Kossuth Lajos utca 48.
A település utolsó házának falán (vagy az elsőjén) látható.

Felállítás2006


TundeK62
2010.06.11. 15:13
Messziről indulok, de le fogok jutni a Kossuth-utcanévtábláig.

Amikor Hevesre készülődtem, és próbáltam utánanézni az alkotásoknak, a II. világháborús emlékművel kapcsolatban találtam egy olyan adatra, hogy az emlékmű állításakor előbb még le kellett bontani a Szovjet hősi emlékművet a Hősök terén. Ez nem ment olyan egyszerűen, mert az emlékmű körül katonasírokat is találtak. Célszerű volt ezért a lebontott emlékművet a város temetőjében újra felállítani.
Ezt a temetőt keresve indultam el a városközpontból, egy térképpel a kezemben. Több embertől is érdeklődtem. Természetesen egymásnak ellentmondó információkat kaptam. És amikor már nagyon zuhogott az eső, a város legutolsó házánál úgy döntöttem, hogy mivel látótávolságon belül nem volt még a temető, ezért visszafordulok.
No, ezen, a város utolsó házán láttam meg az utcanévtáblát. Emlékeztem rá, hogy ennek adataival találkoztam a Lektorátus interneten is megjelent anyagában, tehát lesznek adatok.
Az eső miatt ráadásul egyetlen képem van. Mert ugye nem lehet esernyőt is tartani, meg fényképezőgépet is.

A város több pontján találtam aztán domborműves utcanévtáblákat; és még biztosan továbbra is fognak még állítani hasonlóakat. Az alkotás 40 x 60 cm nagyságú, magas tüzű terrakotta.
További linkek
Az alkotó honlapja: http://pertlevetke.uw.hu/

TundeK62 műlapja


Cím alapján hasonló

"Kossuth Lajos-utcanévtábla" c. alkotás fotói

Alkotó
Település
Heves
Feltöltő
Azonosító
56452
Feltöltve
2010.06.08. 01:18

Felhasználási jogok
Nincs engedély

Vízjel nélküli változatra van szükséged? A megadott felhasználhatóságtól eltérően használnád a fájlt? Kérj egyedi engedélyt a feltöltőtől!

TundeK62 10.06.08. 01:18
Összesen 1 fotó

Műlap története

10.06.11. 15:13
TundeK62 publikálta "Kossuth Lajos-utcanévtábla" c. műlapját
Ebben a listában időrendi csökkenő sorrendben nyomon követheted a műlap változásait, bővüléseit és minden lényeges eseményét. Ez a publikus lista minden látogatónk számára elérhető.