Sávoly Tamás


Egy kedves E-mail hívta fel a figyelmemet e honlapra, a Kossuth Klubban tartott előadásom után. A Magyar Rádió levéltárosaként kutatom a Rádióban eltűnt és fellelhető szobrok történetét. A Rádió Stúdiópalotájának a homlokzatán 1928-tól az 50-es évekig látható volt, egy szobor ,mely egy föl...Teljes szövegEgy kedves E-mail hívta fel a figyelmemet e honlapra, a Kossuth Klubban tartott előadásom után. A Magyar Rádió levéltárosaként kutatom a Rádióban eltűnt és fellelhető szobrok történetét.
A Rádió Stúdiópalotájának a homlokzatán 1928-tól az 50-es évekig látható volt, egy szobor ,mely egy földgömböt jelenített meg. E globusz körül hangjegyek futottak körbe. A Rádió Irattára nem rendelkezik semmi dokumentációval a szoborról. Alkotója ismeretlen. A világ legrégebben működő stúdiója, melyet Gerlóczy Gedeon tervezett nem rögzítette az alkotó nevét.
A Rádió 1932-ben megvásárolta a Festetics család palotájának a kertjét, amelyben a korabeli képen jól látthatóan a szökőkútjában egy táncoló kislány, hölgy éppen meghajlik. E szobor alkotójáról és hol létéről sincsenek adataim.
Egyelőre röviden ezek a feltárandó céljaim. Remélem lesz a honlapot böngészők közt valaki, aki információt adhat a fent leírt szobrokra.Kevesebb szöveg

Lakóhely: Budapest
Utoljára itt járt: több, mint 2 éve
Regisztráció: 2011.01.21. 08:34

Legutolsó események
Települések, ahol aktív
Budapest (1)