Különutak + Együttműködés

Mindig nagy örömmel tölt el, amikor közös gyerekünk a "napvilágra" lép, és más kezdeményezésekkel együttműködve mutatja meg magát - segítve és támogatva ezzel a köztéri művészet még szélesebb körű népszerűsítését. Egy kiállítás margójára.
Az előkészületek

Április 28-án keresett meg Hajnal Ágnes egy kiállítással kapcsolatban: "Különutak – Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció"
2017. június 1 – szeptember 17.
Kiscelli múzeum, Templomtér (esemény nálunk: https://www.kozterkep.hu/events/view/1735427 )

A több helyszínes rendezvény előkészületein akkor már hosszabb ideje dolgozott együtt a fővárosi Kassák és Kiscelli múzeum több munkatársa. A felkérés az volt, hogy segítsünk weben megjelenni a kiállításon bemutatott absztrakt épületdíszeket, illetve ha úgy érezzük, hogy kiegészítenénk a listát, akkor jelezzük.

Azonnal tudtam, hogy nagy lehetőség ez valami izgalmas dolgot csinálni, így megkértem Ádyt, hogy nézze át az adatbázisunkat, mit mutathatnánk még be a kapott néhány tucat mű mellett. Több, mint 230 alkotást keresett ki Ády, aminek nagy részét el is fogadták, elkezdhettem a fejlesztést.

Az először gondolt KT-gyűjtemény helyett végül egy teljesen külön címen elérhető, viszont épp ezért mobilon is jól működő, relatív gyors és egyszerű felületet sikerült készíteni, amit itt érhettek el: https://absztrakt-kiscelli.kozterkep.hu/
Külön ajánlom még figyelmetekbe a videókat!


Nyomtatható térkép

A kiállítás másik érdekessége, a szervezők által készített nyomtatható térkép, amit a fenti linken én is elérhetővé tettem. Ezen számos KT-tag fotója is helyet kapott. Név szerint Ády, Verrasztó Gábor, Csuhai István, Katie G., Göröntsér Vera, Neményi Margó, Ocsovai András és Szende András képei. A térképet persze a kiállítási helyszíneken is felmarkolhatjátok!


A kiállítás sajtós megnyitója

A sajtós megnyitó múlt hét szerdán, vagyis május 31-én 11:00-kor volt, ahol a kurátorok meséltek az egész
hátteréről, valamint körbevezettek a Kiscelli templomterében is röviden beszámolva minden tábláról, ahol este már a közönség előtt is megnyílt a tér.

A pécsi DÉDÁSZ épületéről "megmentett" épületdísz mellett több más kézzel tapintható alkotás is helyet kapott, de részletesen megismerhetitek a német Karl-Heinz Adler munkásságát, valamint magyar kapcsolódásait is.

Ezen a vezetésen, de általában is nagy hangsúlyt kap a látogatók bevonása: ki-ki nézzen körül a közvetlen környezetében és küldjön fotókat, infókat a szervezőknek a bemutatott művekről, vagy azokról, amik kimaradtak. Ezek hozzánk csatornázását én a "Feltöltési ötletek" fórumon keresztül képzelem el, de majd látjuk, hogy lesz hatékonyabb.

A kiállításról nagyszerű cikket írt barátunk, az Urbanista: http://index.hu/urbanista/2017/06/06/absztrakt_szobor_kiscelli_muzeum_budapest/

A sajtóvezetésen én is lőttem pár képet, ezeket itt láthatjátok: https://www.kozterkep.hu/profile/paltamas/folders/3153?auth_key=1b97b453496bd48905061ec5d2464d9f


Ma beszélgetünk a rádióban

Az esemény hírverését oly ügyesen szervezte Hajnal Ágnes, hogy ma még a Kossuth Rádióba is eljutottunk, ahol a kurátorok közül Branczik Márta és Sasvári Edit gyors áttekintést adtak a kiállításról, én pedig pár szót szóltam a Köztérkép munkájáról és a készített aloldalról is. Hírünk a nagyvilágban :)

A rádióadás ma este, a 8 órás hírek után kezdődik, és a Jókai Annára emlékezés után, második riportként hallhatjátok. Ha lemaradnátok, akkor itt hallgatható meg majd: http://www.mediaklikk.hu/2017/06/06/belepo-jokai-annara-emlekezunk/
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...