Világhírű kukacunk és a kedvenc szoborblogom

Másfél ezer műlappal ezelőtt született utoljára heti szüret, meg se próbálom az elmúlt fél évet összefoglalni, nézzük, mi történt mostanában! Főkukac a Duna-parton, fogynak-e a szobrok, személyeskedvenc szoborblogom és néhány újdonság...
Főkukac csalt elő engemet

Hosszú ideje nem írtam semmit, mondhatnánk: pihenek. Ebben a nagy "pihenésben" azért itt vagyok, figyelemmel követem a lap rezdüléseit, örülök, ha izgalmas lap kerül ki.
János a hét elején a fórumban jelezte, felfedezte Főkukacot a Duna-parton. A kis színest megosztottuk FB-oldalunkon, fotóját elküldtem még az Urbanista blognak, és pár óra alatt egész nagy karriert futott be a hír odaát. Kellett néhány napot várni, hogy felkerüljön a műlap, Katie G. gondozásában már ti is gyönyörködhettek ebben a kis 15 centis gilisztában https://www.kozterkep.hu/~/30235/Fokukac_miniszobra_Budapest_2016.html :)


Kedvenc szoborblogom ajánlom

Pár hónapja kikerült egy kis doboz a kezdőlap jobb hasábjába "Blogbarátaink" felirattal. Vero és Csuhai István - két tagunk blogjának "szobor" címkét kapott bejegyzései jelennek meg itt. Mindkét blogot imádom, de most István írásait szeretném kiemelni, megosztani, nagy-nagy szeretettel ajánlani: https://csuhai.com/
Aki még nem ismeri az oldalt, kedvcsinálónak kezdje az ÍRÁSOK menüpont "Röviden mondd..." kategóriájával. Ha már jól szórakozik, kattintson át a "Faviccek bronzból..." pontra, aztán ha igazán belemelegedett ugorjon fejest a "Szobrok" menüpont bejegyzéseibe. Érdekes, értékes, sokszor hiánypótló és nagyszerűen képesített rövidebb-hosszabb írások ezek. Véleményem szerint évek óta a legjobb "szoborblog", bár témáit tekintve több is ennél.


Fogynak a szobrok?

Legalábbis fogynak a köztéri alkotások bizonyos kategóriáinak képviselői. Egyre kevesebb egyedi alkotás kerül fel az utóbbi 60-70 évből, ami azt hiszem, teljesen várható volt. A műlapkészítési lendület a statisztikák szerint nem csökken. Növekszik a vallási témájú szobrok, feszületek, üvegablakok, valamint a mindenféle domborművek, faszobrok és emlékművek száma.

A heti szüretbe személyes kedvenceimet válogattam mindig, ma ez egyre nehezebb. Megörülök a néha-néha beeső kincseknek, de egyre kevesebbre "indulok be". Nagyon jól tudom, hogy minden műlappal ugyanúgy meg kell, meg lehet dolgozni, mire az ember összeszedi a feltöltéshez szükséges infókat, de egyértelműen látszik, hogy más a merítés itthon.

A külföldi feltöltések minősége vegyes. A művek néha jobb fotókat, vagy épp mélyebb feldolgozást igényelnének szerintem. A mobilos fotózás is jelen van, ami a sok gyenge kamera miatt még mindig problémát jelenthet. Ebben a témában kíváncsi lennék a ti véleményetekre is, aktív feltöltők! Van-e értelme gyenge minőségű képekkel feldolgozni külföldi sztár-alkotásokat, csak azért, hogy itt legyenek? Mindig azt mondom, jöjjön, majd valaki lefotózza jobban - ez a külföldi művekre nem annyira igaz. A lap közössége továbbra is hazai, az oldal nem működhet csettintésre több nyelven, vagyis a távoli városok művei sok évig a feltöltött minőségben lesznek meg. Mit tehetünk? Személy szerint jó képeket várnék el, ha már élőben úgyse láthatjuk a műveket...


Néhány újdonság...

Szerelgettem a neked szóló kommentekről, válaszokról küldött értesítő logikákat, úgyhogy most már talán akkor kapsz értesítőt, amikor kell - meglátjuk :) szólj, ha mégsem.

Készítettem egy szűrést a belső levelezés balmenüjébe "Olvasatlan" - megkattintva csak az olvasatlan üzenetek jönnek be - néha hasznos.

Megjavítottam azt a zavaró problémát, hogy nem mentődött a Részletek HA-hoz tett szerkesztői komment.
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...