Új működési elveink és találkozó szombaton

Eseménydúsan telt a szerkesztőséggel az elmúlt 2 hónap. A kérdőív-kitöltéseitek és a december találkozó alapján átírtuk a működési elveinket, aminek eredményeképpen egy tisztább és egyértelműbb "mit tölts fel és mit ne"-keret született meg.
Az elvek linkje: https://www.kozterkep.hu/about/contribution_terms

A legfontosabb lépések:
- Megfogalmaztuk, mi a magyar, mi a köztér, mi a nem köztér - és honnan mit várunk. Konkrétan. A legfontosabb változás itt, hogy kidobtuk az eddigi "szabadon látogatható" megkötést. A 2. d.) pontban mindenre választ kapsz.

- Átláthatóbban összefoglaltuk, mik a szerkesztőség feladatai és jogkörei.

- Többet beszélünk a helyesírásról, az idézetekről, a forrásokról és kevesebbet arról, amit leírtunk már a Wikiben, vagy a Szerkesztőségi szabályzatban.

Vagyis: újragondoltunk, alapjaitól átrágtunk, részleteztünk, kihúztunk, linkeltünk és tisztáztunk.

Meghúztunk néhány olyan vonalat, ami lehet, hogy néhol fájdalmas lesz, de azért tettük, hogy csökkentsük a parttalan viták lehetőségét, és segítsünk azoknak, akik együtt szeretnének működni.


Találkozunk?

...és itt említem meg, hogy szombaton, vagyis február 6-án, 14:00-kor újra Köztérkép-találkozó a budapesti "B-terv" kávézóban, ahol a megreformált elvekről beszélgetünk, és arról, hogy hogyan ünnepeljük meg azt, hogy júniusban 10 éves lesz a kedvenc weboldalunk :)
Részletek és jelentkezés: https://www.kozterkep.hu/events/view/1627504
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...