Szőke Gábor Miklós léc-totemállatai

Mirror blogjaMirror @ 2015.10.17. 18:19Alkotók
 
Szőke Gábor Miklós modern totemállatai egyszerűen kitűnnek a megszokott köztéri szobrok közül. A háromdimenziós firkára hasonlító állatszobrokat a környezettudatosság jegyében mindenféle hulladéklécből eszkábálja össze. Óriási állatszobrai mára már az egész országot ellepték.

A lécszerelem körülbelül tíz éve kezdődött Szőke Gábor Miklósnál. Egy iskolai művésztelepen unalmában kezdte el összedrótozni a mindenfelé elszórt léceket. Ebből aztán megszületett az első lény, ami egy rókára emlékeztetett. Utána egy nagyobb lényt épített, amit elnevezett Tikitonak. Azóta is minden létrehozott állat saját magánmitológiájának egy-egy szereplője, akiket különböző tulajdonságokkal és feladattal ruház fel. Legfontosabb totemállata Dante, akit néhai dobermannja inspirált.

Szőke Gábor Miklós szobrait nem csak Budapesten nézhetitek meg. Számos vidéki városban is fellelhetőek izgalmas alkotásai. (Személyes kedvenceim a kazincbarcikai Sárkány és a tiszatavi Harcsa.) Ráadásul számos külföldi sikert is a zsebében tudhat. Legnépszerűbb határon túli alkotásai a Repülő puli Washingtonban és a nemrég elkészült, Szlovákiában elhelyezett hatalmas vágtázó ló.
Bejegyzés megtekintés:

Kapcsolt alkotó

Hozzászólások

Hozzászólás írása...