Boldog Új Évet Kívánunk!

 
Alighanem a legutolsó évértékelések között van ez a cikk, ami ma az internetre kerül, de jó munkához ugye idő kell.

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék minden kedves tagunknak és látogatónknak nagyon boldog kettőezer-tizenötös évet kívánni! Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy kifejezzem, nyomatékosítsam, tudatosítsam bennetek, Feltöltőkben, Műlap-gazdákban, Hozzáadókban, hogy amit itt műveltek, az páratlan, és felbecsülhetetlen kulturális és emberi értékkel bír. Az ország, de lassan a világ szoborrajongói, alkotói és szobrai nevében köszönöm, amit eddig véghezvittetek.

Kívánom, hogy lelkesedésetek maradjon töretlen, és bízom benne, hogy a jövőben is meg tudjuk oldani azokat a problémákat, amik természetszerűleg hozzátartoznak ehhez az egészhez technikai és emberi okokból.

Kívánom, hogy megértők legyünk egymással, feltételezzük a jó szándékot, és próbáljuk háttérbe szorítani a személyes sérelmeinket, amelyek prizmáján keresztül sokszor nagyon csalóka a kép.

Most pedig, mielőtt belelépnénk az új év medrébe, álljunk megy egy picit és nézzünk végig az elmúlt 365 nap történésein.


Műlapok és aktivitás

A jelenlegi 21257 Műlap közel 11 százalékát, vagyis 2331 lapot töltöttétek fel idén.
A 2009-es, 2010-es száguldáshoz képest, amikor rendre 4000 feletti Műlap jött, ez visszaesés, de a tavalyi évhez képest növekedni tudtunk.

Ami még inkább a tényleges aktivitás erősödését mutatja, az a fotók száma. Idén a legmagasabb, a teljes eddigi fényképállomány 20 százaléka került fel, vagyis a feltöltött lapok lényegesebben gazdagabbak voltak, és a korábbiakhoz való hozzátöltés is növekedett.

Idén több, mint 4000 kiemelt (Műlapot ténylegesen feljavító) Hozzáadás született, ami szintén rekord, de elég rápillantani az áttekintő statisztikai oldal közepe táján látható grafikonra: https://www.kozterkep.hu/trends/index


Tényleg kevesebbet beszélgetünk?

Ugyanezen oldalon picit lejjebb görgetve a hozzászólások száma jelenik meg, ami szintén rekordot mutat. Itt viszont egy picit már árnyaltabb a kép. A 2010-es évben 4625 komment született, míg 2014-ben 2511 publikus + 4879 szerkesztői komment. Ez jól mutatja azt a helyzetet, amivel a jövő évben foglalkoznunk kell, mert sokan problémaként élik meg, és ebben van is valami.

A Szerkesztőség 2012-es igazi beindulása óta a beszélgetések nagy része a szerkesztői szobában, illetve a Műlapok szerkesztői fülén zajlik, amelyek közül csak az utóbbi lett pár hónapja nyilvánosan elérhető. A Szerkesztők munkájának misztifikálása és néha félreértése olyan okokra vezethető vissza, mint a transzparencia hiánya.

Kijelenthető, hogy a kommunikáció nem lankadt, de a formája változott. A Szerkesztők emellett szintén vaskosan uralják a legaktívabb kiemelt hozzáadók listáját, vagyis az a munka, ami 4 éve még nagyrészt publikus kommenteken keresztül zajlott, mára szabályozott, "színfalak mögötti"-nek tűnő terekre vándorolt -- de erről hosszabban értekezni egy külön bejegyzésben szeretnék, amiben a TI véleményeteket is várom majd.


Tagok létszáma

Ebben a 2014-es év egy picit visszaesett, mert a 300-as csúcsokhoz képest most csak 253 tag csatlakozott, így a teljes létszámunk 1825 főre gyarapodott. Persze ez a szám egy dolog, a lényeg mindig az aktív felhasználók száma, ami a többi listából derül ki.


Pörög a Facebook oldalunk

Ádynak köszönhetően Facebook-oldalunk igazán felpörgött. Számos bejegyzésünk 4-5000 embert is elér, így elmondhatjuk, igazán sikeres ez a részleg :)
Ha még nem csatlakoztál, akkor katt és lájk: https://www.facebook.com/Kozterkep


2014. legfontosabb fejlesztései

Mit is mondhatnék, elfáradtam így év végére :)
- február: publikusan elérhetővé vált a Hősi Emlék, valamint beindult a pólórendelés, és a Köztérkép igazolványok postázása
- márciusban és novemberben is nagyot fejlesztettünk a Szoborkereső webes mobilalkalmazásunkon ( http://www.szoborkereso.hu )
- szeptember: újragondolt aktivitás kalkulációk
- november: Eseménynaptár és Könyvtár beindítása
- december: Hibajelzés, külföldi nyitás és Idővonal


Használd te is az új Idővonalat!

Ehhez az összefoglalóhoz többek közt a pár perce bekapcsolt Idővonalat használtam, aminek segítségével te is könnyedén átlátod, hogy mi történt velünk 2006 óta: https://www.kozterkep.hu/trends/timeline/2014


Találkozzunk jövőre ugyanitt! :)
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...