Itt a Szerkesztőség! és további híreink

 
Minden nyertes jelölt visszajelzett és el is fogadta a szerkesztőségi felkérést. Ezek alapján a szerkesztőség tagjai:

Kotricz Tünde - Művészeti vezető
Göröntsér Vera, Pótó János, Csuhai István, László Mária, Röghegyiné Anita, Aerdna


Gratulálok a régieknek és üdvözlöm az új tagokat: Verát és Andreát! Emellett szeretném megköszönni Sántha Imre Géza és Marika, avagy Cédrus eddigi munkáját!


Régen írtam már híreket, inkább a fejlesztésekkel és hibajavításokkal töltöttem az időmet, na meg a belső kisebb-nagyobb vitákkal. Volt néhány elszomorító eset, ami csak azt bizonyította, hogy jó döntés függetlennek maradni. A közélet és a köztér túl zajos, szeretném, ha a lapot a kinti csata nem tenné tönkre. Kérem ebben a segítségeteket, és azt, hogy adjuk meg egymásnak a kijáró tiszteletet.
A lapba önkéntesen rengeteg energiát fektető tagok munkáját kiemelten köszönöm, és remélem, hogy a most fejlesztés alatt álló Minerva-hírlevél segítségével megfelelő kiemelést és nyomatékot kaphat munkátok.


Újabb aktív tagi segítség

Beindult a Múlt Kincse újra, aminek kezelését Ády viszi, ahogy rég.

Ády és Csuhai István kapta meg a Facebook oldalunk kezelését, így végre beindultunk! https://www.facebook.com/Kozterkep Kövesd, ha még nem tetted volna meg :)

László Mária vette kézbe a Településtár gondozását, Vajda Zsófi pedig újra kezelni tudja az Alkotótábor bejegyzéseit (eddig ezek fejlesztési hiányosságok miatt nem mentek igazán).

Minden segítő munkáját köszönjük és nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen kitartóak vagytok!


További fejlesztések

Jelenleg írom a Felhasználói Segédletet, amin belül a Műlap adminisztrációt publikálom először. Talán videós segédlet is belefér, elkelne.

Megcsináltuk végre a Műlap-átadást, és tisztába tettük a Szabadlap / Inaktív tag fogalomköröket. Ezekről a Működési Elvekben olvashatsz.

Küzdünk a képfeltöltéssel, a tömegeset örök "béta" verziójúnak nyilvánítom, tekintettel arra, hogy pl. 12 db 10 megás kép ki tuja fektetni a szervert fél percre.

Elkészült a vakáció-válasz, így ha nyaralni mentek, beállíthatjátok és működik is az automata válaszüzenet küldés a megadott szöveggel.

Most már több hónapja, de elkészült a Túratervezés is, amit a térképen bóklászva érhettek el. Még csak kevesen kattantak rá, és egy publikus túra érhető el az én tesztemen kívül, szóval linkelem is, hogy lássátok, milyen nagyszerű ez! http://www.kozterkep.hu/tours/view/aa0ae15ce6f8b06203729781df12f28f

2 napja pedig megcsináltam, hogy mobilon is normálisan tördelve jelenjen meg a lap. Így mobiltelefonon is mindent elértek, amit böngészőben. Persze még tovább kell optimalizálnom, de legalább ez is megvan!


Látogatói statisztika

Sokat aggódtam a Szoborlap-Köztérkép váltás miatt, de rengeteg munkát tettem abba, hogy a Google szépen visszaindexeljen minket, illetve a régi címek tovább dobjanak a megfelelő új címekre. Megérte, mert az elmúlt hónapban már azonos látogatószámunk van, mint tavaly október előtt. Pontosabban most már tovább is nőttünk!

Napi 1000 egyedi látogatónk jön, 1200 alkalommal.
Egy látogatás során 5.6 oldalt néz meg, és 5 percet tölt a lapon.
Az első ide kattintás során 60% hagyja el a lapot, és ez az arány lassan, de folyamatosan csökken. Ezek a szokványosnál picit jobb értékek, bár pont kulturális weblap statisztikát nem láttam mostanában.

A legtöbb átkattintást a Facebook-ról kapjuk, napi 50 körül.
Ahogy az várható, a legtöbb látogatónk Google keresésből jön, a napi összes 65%-a.


Tagjaink aktivitása

1419 regisztrált tagunk van, ebből 452 aktiválta magát.
A különbség a régi szoborlapos tagokból jön ki, akik az új rendszerbe már nem aktiválták be magukat újra.

A 452 aktivált tagból viszont 236 tavaly október óta regisztrált, vagyis a növekedésben robbanás volt.

Nem hiszem, hogy a régi inaktív tagok 10%-nál nagyobb mértékben újra behozhatóak, de azért azt tudni kell, hogy az aktív mag, vagyis aki legalább 5 műlappal bír, az 81 személy. Ebből igazán aktív 20-30 körül van - őket láthattátok nagyjából a Szerkesztőség-választási listában (a visszalépettektől eltekintve).

További érdekesség, hogy tagjaink átlagéletkora 51, persze aki megadta az életkorát (ez 350 körüli egyén).
A regisztrált látogatók közül heti szinten 50-60 tag lép be újra és újra, napi szinten pedig 40-et mutat ez a szám.Csak így tovább! Köszönöm a munkátokat és remélem, hogy pár hónap kell már csak ahhoz, hogy egy kerek egész rendszert tudjatok használni, amiben van hírlevél, segédlet, stabil működés. Amit programozással és matekkal nem lehet megoldani, ahhoz viszont ti kelletek, az ember, az egyén, a tisztelet, a közreműködés és néha az elnéző, higgadt hozzáállás.

Jó munkát mindenkinek, és most pedig jó hétvégét! :)
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...