Szabady Veronika és Én

Ády blogjaÁdy @ 2011.04.05. 22:30Ajánló
 
Sokat böngészem az internetes aukciós portálok kínálatát. Régi képeslapokra, képekre, katalógusokra és könyvekre vadászom szobor témában. Nemrégiben ráakadtam egy nagyon tartalmas gyűjteménynek ígérkező Szabady Veronika aukcióra, amiben páratlan képeket katalógusokat, meghívókat és újságcikkeket tartalmazott a művésznő hagyatékából. Kicsit tanakodtam a megvásárlásán, de megmutattam Bercinek aki éreztette, hogy érdemes lenne megvenni. Így úgy döntöttem megvásárolom, de hogy legyen valami alkalom is a pénzköltésre épp szülinapom környékén jártunk, ezért saját magamat leptem meg vele. Általában ezek szoktak a legjobbak ajándékok lenni :o)

Mivel az anyag nagyon tartalmasnak ígérkezett, ezért elkezdtem azon gondolkodni, hogy miként tudnám legkulturáltabban megosztani mindenkivel. Kitaláltam, hogy egy honlapot kéne csinálni a művésznőnek, akiről úgy is kevés információt lehet találni. Bercivel megosztva az ötletemet rögtön mellém állt, és támogatott a honlap elkészítésében. Elindult a projekt, választottam egy ingyenes tárhelyet és míg vártam a postásra elkezdtem összerakni a honlapot. Kezdésnek a dizájnt találtam ki, utána a művésznő életrajza, egy kis bemutatkozás és a ma is látható műveinek feltöltésé következett. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem azoknak a szoborlap tagoknak, akik azonnal nekem is odaadták a fotóikat.
És igen, megjött a postás! A nagy dobozt feltépve hihetetlen és páratlan anyag tárult elém, és jó érzéssel töltött el, hogy Szabady Veronika gyűjtötte össze magának és most már én vigyázhatok rá.

Elkezdtem oldalról-oldalra beszkennelni a számtalan prospektus, újságcikket és folyamatosan feltölteni a honlapra. A mai nappal odáig jutottam, hogy az anyag kb. 70% fent van már, és így meg merem osztani veletek. Most már bátran kijelenthetem, hogy van Szabady Veronika keramikus, szobrászművésznek honlapja. Tekintsétek meg a honlapot, és bátran linkeljétek, de ne feledjetek el később is visszalátogatni a maradék 30%-ért.
Íme: http://szabadyveronika.mlap.hu/
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...