Krasznai János szobrászművész

arkagyina blogjaarkagyina @ 2011.03.07. 00:28Alkotók
 
„Az Ember csodálatos is lehet… A sors megadta nekem, hogy ezt tapasztalhassam, ebben éljek."
Ez Krasznai János szobrászművész személyes hitvallása.
A nagyszerű szobrász, akinek országszerte számos domborműve, szobra található közterületen, közintézményekben, a Magyar Állami Operaházban és számos kisplasztikát és körplasztikát is alkotott, gyermekkorában szívta magába a művészet szeretetét: a színházét és a képzőművészetét, melynek kettőssége meghatározó jelentőségű számára.
Édesanyja gyermekkorában gyönyörűen festett, a fiatal művész pedig a zene iránt mutatott tehetséget, a budapesti konzervatóriumban végzett, majd az Operaházhoz került, melynek több mint 50 éven keresztül volt előadás-vezető zenei ügyelője, főügyelője. Ugyanott, az Operaház festőtermében kezdte képzőművészeti tevékenységét, és Molnár C. Pál tanítványává vált. A szobrász ma a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja.
Az évek folyamán egyre elismertebb, keresett alkotóvá vált és művei ma már megtalálhatók külföldön és belföldön, Budapesten és vidéken, közterületen és közintézményekben, emlékéremként, díjként és számos kiállításának gyöngyszemeként.
Krasznai János zenészként bejárhatta a világot és évtizedeken keresztül testközelből, alkotó résztvevőként alakította a magyar zenei és művészeti életet.
Mindezeket a tapasztalatokat is felhasználva, "a világ nagyjaitól kapott értékeket közvetítve és megőrizve készíti a nagy szellemekről kis bronzportréit.

A művész www.kj.innotica.hu honlapján időző látogató a széleskörű szobrászi munka gyümölcseit - szobrokat, domborműveket, mellszobrokat, kisplasztikákat, körplasztikákat - is megtekintheti.
Bejegyzés megtekintés:

Kapcsolt alkotó

Hozzászólások

Hozzászólás írása...