Kép hozzátöltések

 
Jelen belső híremben a hozzátöltött képekről szeretnék pár szót szólni. Jelenleg, nagy örömünkre már 64.000 fotó található adatbázisunkban, ami nem kis szám! Ez azt jelenti, hogy szobronként átlagosan több, mint 5 képpel rendelkezünk.

Bárki könnyedén hozzátölthet, és a kiemelkedően aktív feltöltőink képei automatikusan megjelennek, nem kell jóváhagyni őket. Fontos viszont, hogy nem tudunk minden képet elfogadni és bár erről már írtam, jelen bejegyzésben összegzem a dolgot.

Csak akkor töltsd fel saját fotódat, ha azzal új szögből, más évszakban, merően más fényviszonyok mellett, különleges megfogalmazásban, vagy megváltozott állapotban rögzíted a művet.

Egy mellszoborról 2-3 kép is elegendő, nehéz ennél többel újat mutatni. Egy 5 alakos szoborcsoportnál viszont el tudjátok képzelni ti is könnyen, hogy mennyire sok variáció lehet, hiszen minden arcot, minden testet, és magát az egész csoportot is sok oldalról lefotózhatjuk. Nem beszélve egy monumentális alkotásról, amit szintén sokféleképpen, sok helyszínről, és végtelen szögből fotózhatunk. Ilyen "kimeríthetetlen" téma szerintem pl. a cikket is illusztráló Szabadság-szobor.

Igazándiból nehéz tökéletes szabályt alkotni, mert - csúnya így leírva, de - érzeni kell.
A nem megfelelő minőségű, túl kis felbontású, homályos, elmosódott, félresikerült képeket nagy valószínűséggel nem fogja elfogadni a műlap tulajdonosa, vagy ha nem is kellett neki, akkor később törölheti, amikor észleli.

Ezek alapján kérek mindenkit, hogy - ahogy már sokszor, sokan kértük - ne fényképalbumként tekintsetek a Szoborlapra, hanem egy közösségi művészeti adatbázisként, ahol a kép nem cél, hanem eszköz.
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...