Így kellene! Példaértékű műlapok

 
Új apróság született ma délben. A példaértékűnek tartott műlapokra ezentúl bármelyik regisztrált és belépett tagunk leadhatja a szavazatát. Ez végül is azt jelenti, hogy megszületett a "Pálma díj", ami véleményem szerint még többünket arra ösztönöz majd, hogy teljesebb kutatást vigyünk végbe, amikor feltöltünk egy műlapot.

Az adott műlappal kapcsolatos tetszésedet a jobb hasáb "Műlap szerkesztő" dobozában teheted meg a kis koronás linkre kattintva. Ne tévesszük össze a funkciót a már régóta elérhető kedvenceléssel és a pár hete bekapcsolt Facebook "Tetszik" vagy "Like" gombjával. Mindegyiknek más a célja.

Tegyünk rendet a tetszikelésben!

A Facebook tetszikelés lényege, hogy felhívd ismerőseid figyelmét arra, hogy valami érdekeset találtál a lapon. Ezt mindenki nyomkodhatja, nem regisztrált látogatóink is. A gombnyomást nem tárolom, és nem is kereshető vissza, csak a Facebook fal alapján, ahol ugye megjelenik maga az ajánlás.

Ezzel szemben a kedvencelés belső játék, és nevesítve tárolom is, így megjelenik mindkét fél eseménynaplójában. Arra való, hogy egy műlapot saját magunknak eltegyünk, megjelöljük, mint kedvenc. Itt elsősorban az alkotásról van szó, annak milyensége alapján kedvencelünk a legtöbben.

Ezeken túl az új funkció több és másabb egy picit. Nem kell, hogy nekünk tetsszen az alkotás, a lényeg, hogy úgy gondoljuk, hogy a szerkesztő nagyszerű munkát végzett, megfelelő nyomozást folytatott le, jól utánament és ezt közérthetően adja közre - vagyis azt gondoljuk, hogy a műlap példaértékű a Szoborlapon: más által követendő alapossággal készült.

Ezeket a szavazatokat nevesítetten tároljuk, szintén megjelennek az eseménynaplókban és pár hét múlva, amikor már összeáll egy valamilyen rangsor, megépítem az aloldalt is hozzájuk, amin a legtöbbet nyomkodott lapok állnak listává.
Fontos, hogy a link csak 85-ös SR fölött jön elő, gondolom nem kell magyaráznom, hogy miért.

Bízom benne, hogy minél többen fogjátok használni ezt a régóta várt funkciót, amivel kiemelhetjük a legjobb műlapokat, kellő pozitív inspirációt és irányt mutatva tagjainknak.
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...