Interaktív térkép az elmúlt 20 év szobrairól - kiállítás, részben szoborlapos képekkel :)

 
Egy olyan kiállítást szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ami számunkra két dolog miatt is fontos és izgalmas.

Az egyik az, hogy egy része (nem is akármilyen) szobrokról szól, a másik pedig, hogy a kiállítás szobrokkal foglalkozó résztvevő párosa nagyon hasznosnak és jónak találta a szoborlap képállományát, megkerestek minket és néhány általatok készített fénykép (a kiállításon szereplő képek gazdáit Tamás belső levélben már tájékoztatta a közszereplésről) is színesíti majd a kiállítást. Így képeitek már nem csak a szoborlapon, hanem az interneten kívül is oktató-nevelő-tájékoztató-figyelemfelkeltő szerepet töltenek be, amire - szerintem mindenki nevében mondhatom -, büszkék vagyunk és örülünk (és ezúton gratulálok a kiválasztott képek gazdáinak)! :)

És akkor a részletek: az OSA Archívum (a budapesti Közép-Európai Egyetemen működő kutatási és kulturális intézmény - a közelmúlt és a jelenkor világtörténelmének egyik legjelentősebb sajtóarchívuma és audiovizuális gyűjteménye) 2010. október 20-án nyitja meg a Szubjektív Budapest térképek című kiállítását az OSA Archívum Centrális Galériájában. A tárlat az utóbbi húsz év Budapestjének társadalmi kérdéseire reflektálva mutatja be a térkép-műveket, illetve a térképpel kapcsolatos alkotásokat. Az 1989 utáni, központi finanszírozásból felállított, áthelyezett, ledöntött, megváltoztatott szobrokat feldolgozó kiállítók egy 200 szobrot tartalmazó interaktív térképpel jelennek meg a kiállításon (ehhez használták fel a szoborlapról is kiválasztott fényképeket).

Én mindenképpen megnézem és ígérem, hogy beszámolok a látottakról, de hát ugyebár egy interaktív térképről nem lehet csak úgy beszámolni, azt nézegetni kell, nyomkodni, kipróbálni! Nagyon örülnék, ha minél többen el tudnánk menni megnézni, hogy mit hoztak létre a kiállítók részben a szoborlapos képekből! A téma pedig szerintem egyszerűen csak izgalmas lehet!!! Már várom... Tehát kiállításra fel!!! :)

Magáról a kiállításról és a kiállítókról itt tudtok többet olvasni:
http://www.osaarchivum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2080:szubjektiv-budapest-ter-kep-palyazat-eredmenye&catid=56:cat-current-news&Itemid=400&lang=hu

A szobrokról szóló interaktív térkép készítőinek promóciós videója itt látható:
http://vimeo.com/15251358

A kiállító helyszín (Centrális Galéria) címe, elérhetősége, nyitva tartása pedig itt:
http://www.osaarchivum.org/galeria/general_information/hu_index.html
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...