Legrosszabb szoborvadászat napom, -avagy az én 6:3-am

 
2010. augusztus 23. Mivel délutános vagyok a héten, és Miskolcon volt dolgom elhatároztam, hogy megkeresem azokat a szobrokat amelyeket ezidáig még nem leltem fel (pl. Grantner Jenő: Toldi Miklós).
A bajok már itt kezdődtek, reggel nem indult az autóm, buszra fel kölcsönkérni a bátyámét. Mondanom se kell, félúton Miskolc felé kitankoltam. De sebaj, nem adom fel (gondoltam)!
Megtaláltam az iskolát ahol zárt kapukat találtam, és egy felíratott miszerint délután van a könyvosztás, na tessék pont dolgozom! De ha már itt járok végignézem a környéket. Meg is találtam Jókai Mór domborműves emléktábláját, és engedélyt is kaptam a lefotózásához (3:1). Azt viszont nem néztem meg hová parkoltam, így kaptam egy szép piros 'mikuláscsomagot' (4:1). Ez van gondoltam.
Azt tudtam, hogy Miskolc sétálóutcája fel van túrva, ezért sikerült jó messze megállnom, mert a MAB-székház szobrait szeretem volna lefotózni. Sétám során 2 új felfedezést tettem. A Városi Bíróság épületének 'szobrai' vannak. Elő a gépet és fotóztam. A szobrokat éppen takarították, de a munkások készségesen félreálltak, hogy sikerüljön a felvétel (igaz pózoltak is :). De mivel Bírósági épületről volt szó, naná, hogy rendőrökbe bukkantam, és igazoltattak. Nem igazán tetszett nekik a fotózásom, és igazolványt kértek, hogy bizonyíthassam hová szeretném tölteni a képeket, 15-20 perc után feladták, mert nem hagytam magam. (4:2). A másik felfedezésem a Szemere Bertalan szobra mögötti II. világháborús kopjafa. (4:3)
Elértem a MAB-székházat az Erzsébet téren, ahol meglepetésemre nyitott kapukat találtam. A hivatalsegéd készségesen lehívta az intézmény vezetőjét, akivel kellemesen elbeszélgettem, azt sajnos nem engedte meg, hogy fotót készítsek a szobrokról, de felajánlotta, hogy átküldi az intézmény saját képeit és archívumait az e.mail címemre, amit feltölthetek. Végül is ez is egy eredmény. (5:3).
Mivel időm sajnos rövid volt és a héten mindenképpen járok még Miskolcon, feladtam a további keresést, és hazaindultam. Közeledve az autóhoz ismét 'mikuláscsomag' (6:3), megint megbüntettek 13 perc csúszásért. Hát ez van, de vannak új képeim, és felfedezéseim. Végül is nem is rossz arány.
Bejegyzés megtekintés:

Kapcsolt műlapok