Róma után, Pécs előtt Dunaújváros

 
Európa-udvar Szoborpark.
A Munkásművelődési Központ Kht. intézmény udvarán nemzetközi szoborkert alapjait vetették meg. Ézsiás István a minimal art és a klasszikus konstruktivizmus stílusirányzatának elhivatott művelőjeként 2008-tól szívén viseli a park ügyét.
Az Európa-udvar Közművelődési Szoborkert folyamatosan gyarapodó kollekciója 2010-ben tovább bővül.

RÓMA UTÁN, PÉCS ELŐTT DUNAÚJVÁROS
Futurizmus tegnap, Posztgeometrizmus kortárs kiállítás.
„Dunaújvárosban integráljuk a felső- és alsó Duna-parti szoborparkot a belvárosi, vagyis az MMK-béli szoborparkkal és Kassák Galériával.” Igyekeznek a szervezők.

MMK Kassák Galériában évadnyitó kiállítás augusztus 23.-tól látogatható.

Dunaújvárosban több évtizedes múltja van a vas- és acélszobrászatnak. A nemzetközi alkotótelepeken készült, a felső- és alsó Duna-parton felállított konstrukciók örök mementói az ipari hátterű szobrászatnak. A kisebb művek gyűjteménye az MMK zárt udvarában évek óta folyamatosan bővül.
Szeptember 17-én megpezsdül az élet a fémcsodák körül. Ezentúl a belvárosi Európa Szoborpark Nicolas Schöffer nevét viseli. A névadás napján délután öt órakor nyílik a L’arte industriale – futuro nemzetközi tárlat, a Római Magyar Akadémián közelmúltban rendezett kiállítás anyagából, kiegészítve hazai élvonalbeli művészek alkotásaival. Közöttük helyet kaptak dunaújvárosiak is, ifj Koffán Károly, Móder
Rezső, Friedrich Ferenc és Nemes Ferenc.
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...