A megújulás menetrendje

Április 22-én újjászületik a weblapunk. Ebben a bejegyzésben összefoglalom nektek, hogy mi lesz a menetrendje ennek, illetve milyen korlátozások lépnek életbe az utolsó napokban a jelenlegi rendszerben.
Most már csak néhányat kell aludni, és új Köztérkép köszönt mindenkit. A tagi tesztek április 12-ig zajlanak, ezt követően az új felület demo változatát újra lezárom, és megkezdődik az utolsó 10 napos fejlesztési etap.

A jelenlegi felületen az utolsó napokban folyamatos korlátozások lépnek életbe, hogy ezzel meggátoljuk, hogy az új és a régi rendszer adatai közt eltérések legyenek az induláskor. Az alábbiakban írom, melyik nap mi történik.


Április 19., péntek 07:00
Nyitott hozzáadások kezelése és adatbázis-módosítások és bővítések blokkolása.
Ekkor a szerkesztőség kezeli az összes nyitott hozzáadást (elfogadja vagy elutasítja), amit a műlap gazdák még nem kezeltek.
Innentől nem lehet adatbázis módosító műveleteket végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy nem módosíthatóak a műlapok, alkotók, települések, könyvek, bejegyzések, események (stb.) és nem is hozhatóak létre újak. Nem rögzíthető vélemény, hozzáadás és fotó.
A korlátozás érvényes az összes testvéroldalunkra is: Hősi Emlék, Szoborkereső.


Április 21., vasárnap 07:00
Innentől nem lehet bejelentkezni a Köztérképre és leállítjuk az új regisztrációkat is. Ha bármilyen SOS-probléma, kérés van ez idő alatt, írj emailt a hello@kozterkep.hu címre.


Április 22., hétfő 07:00
Lekapcsoljuk a régi Köztérképet és "bekapcsoljuk" az újat. A két állapot közt lehetséges egy átmeneti időszak, amíg semelyik Köztérkép nem érhető el. Mivel szervert is váltunk, az új KT különböző időpontokban válik elérhetővé a világ különböző részein a DNS-szerverek frissülése miatt. De nagy eséllyel még itthon is eltérések lehetnek.

Az újjászületés után pár órával, amikor már biztosan az új KT-t éri el mindenki, egy köszöntő hírlevelet kap minden Köztérkép regisztrált, amiben röviden minden lényeges információt megtalál.


A jövő hét folyamán még valószínűleg további 1 bejegyzés születik az új Köztérkép indulásával életbe lépő lényegesebb elvi és technikai változásokról.
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...