Egy kis statisztika

Lassan búcsúzunk a Köztérkép motorjától, és valószínűleg a Google Analytics webstatisztikától is, hogy egy mindenki által látható valós idejű publikus saját webstatisztikát vezessünk. Visszatekintésként nézzük, hogy alakult az elmúlt évtized!
Idemásolom a kép linkjét, erre kattintva nagyobb méretben nyílik meg: https://www.kozterkep.hu/user/1/file-5ac6e289480030319d067d012df7a025_1.jpg

A képen a Szoborlap - Köztérkép webstatisztikáját látjátok 2007. végétől. Ekkor helyeztem el a lapon a Google Analytics mérőkódját. Az a lyuk az, amikor az új KT indulásakor elfelejtettem betenni a mérőkódot :)

Néhány fontosabb dolog, amit leolvashattok:

- Szépen növünk :) igazából tavaly nagyjából felrobbant a dolog: dupláztuk a látogatószámunkat!
- A látogatók átlagosan 4 perc 37 másodpercet töltenek itt és 6 oldalt néznek meg látogatásonként
- A grafikonon az egyedi felhasználókat látjátok. A torta grafikonon a zöld mutatja a visszatérő felhasználókat ("Returning visitor"), ennek kis aránya jó dolog.
- A "new users" azt jelenti, hogy új egyedi látogató. Az egyediség persze nem azt jelenti, hogy ha 2 hónap múlva újra jön valaki, azt ismerné a mérőkód. Vagyis nem valószínű, hogy működésünk alatt ténylegesen 2.3 millió külön személy volt itt, de ennek fele már esélyes.
- A tavalyi december a szalkszentmártoni fafaragásoknak köszönhetően életünk legforgalmasabb hónapja volt. 3 napig az átlagos napi forgalom többszöröse jött.
- 2018-ban 30-50.000 havi látogatónk volt; az oldalmegtekintési számok ennek közel 10-szeresei.
- ami nem látszik: jelenleg napi 1300-1800 látogatónk van.


Új, saját mérés a KT2-ben

Már több hónapja kész egy saját mérő logika az új Köztérképen, és egyre izgatottabban várom, hogy eljussak oda, hogy az egész rendszert átadhassam nektek tesztelésre.
A saját mérés unortodox gondolat a mai webes világban, mert mindenki a Google vagy más külső szolgáltató mérőkódját használja. A fura lépésben az motivál, hogy egy transzparens, nyilvános webstatisztikát építsek, amit mindenki szabadon elérhet. Ez összhangban áll azzal, ahogy az egész új KT-t építem: közös, átlátható, szabad és független.



Remélem, még bírjátok cérnával!

A mostani szerver már erősen döglődik, napi 1-2 újraindítás van, és sokszor percekre kipurcan, amikor kb. spontán intubációt kell végrehajtani. Szóval én is várom már, hogy végezzek, csak ne kellene közben pénzt is keresni ;)
Bejegyzés megtekintés:

Hozzászólások

Hozzászólás írása...