Hangai Szabó László

Hangai Szabó László 2 műlapon szerepel. Mutasd mind

Alapvető adatok

Név
Hangai Szabó László
Foglalkozás
Szobrász
Alternatív névalak
Hangay Szabó László, H. Szabó László
Született
1953.03.20., Eger
KMML szócikk
Megjegyzés: Szabó László szobrász fia.

Adatlap infók

Fotók az alkotóról

Fotó az alkotóról

.
Feltöltő
Azonosító
378676
Forrás
http://szolnokimuvesztelep.com/hangay-szabo-laszlo/
Feltöltve
2019.10.16. 07:14

Felhasználási jogok
Nevezd meg! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi

Vízjel nélküli változatra van szükséged? A megadott felhasználhatóságtól eltérően használnád a fájlt? Kérj egyedi engedélyt a feltöltőtől!

Benkő Gabriella Emese 19.10.16. 07:14

Fotó az alkotóról

Nappal is szürkületben, 1991. A fiatal szobrászművész, ifj. Szabó László pályájának kezdeti nehézségeiről szól a vele készített interjú, mel...Teljes szövegNappal is szürkületben, 1991.
A fiatal szobrászművész, ifj. Szabó László pályájának kezdeti nehézségeiről szól a vele készített interjú, melyet a Szolnok Megyei Néplap 1991. január 26-i számában olvashatunk. Az újságíró, a polgármesteri hivatal alagsorában kapott parányi szükséglakásában, egyben műtermében kereste fel a szobrászt 1991-ben, akit mestere, Szabó Iván, figyelmeztetett még a Képzőművészeti Főiskolán, hogy nem könnyű sors vár rá szobrászként. Ez a nehézség sajnos már pályája első éveiben bebizonyosodott és később sem fordult jobbra. A megélhetését biztosító parányi angyalkák, keresztek, madonnák között beszélgetett vele az újságíró, de a cikk melletti fényképeken látható művészi tehetségét megcsillantó portréja, kisplasztikája. A kisgyerekként, édesapja, Szabó László szobrász művésztelepi műtermében csodált, kőből, fából, fémekből megvalósuló alkotások látványa őt is szobrászkodásra sarkallta, s nem is tudta többé ezt abbahagyni. A cikk megírását követő években visszatért édesapja művésztelepi műtermébe, ahol együtt dolgoztak, és édesapja halála után a műterem bérlését megörökölte. Pályája nehézségei továbbra sem enyhültek, sőt egyre nagyobb anyagi gondokká fokozódtak napjainkra. Ennek ellenére dolgozik, alkot, kiállít, ha lehetőséget kap. Az idézett újságcikkben szereplő képaláírás, a „nappal is szürkületben”, sajnos végig jellemzi pályáját, de alkotói szándékát nem csökkenti, és tapasztalható, hogy szerény, bizakodó természetét sem változtatja meg.Kevesebb szöveg
Feltöltő
Azonosító
387540
Forrás
https://library.hungaricana.hu/hu/view/SzolnokMegyeiNeplap_1991_01/?pg=253&layout=s&query=szab%C3%B3%20l%C3%A1szl%C3%B3
Feltöltve
2019.12.12. 17:14

Felhasználási jogok
Nevezd meg! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi

Vízjel nélküli változatra van szükséged? A megadott felhasználhatóságtól eltérően használnád a fájlt? Kérj egyedi engedélyt a feltöltőtől!

kalaposlány 19.12.12. 17:14
Összesen 0 szignókép és 2 fotó az alkotóról.