Legrosszabb szoborvadászat napom, -avagy az én 6:3-am


Hely
Röghegyiné Anita @ 2010.08.23. 12:44

2010. augusztus 23. Mivel délutános vagyok a héten, és Miskolcon volt dolgom elhatároztam, hogy megkeresem azokat a szobrokat amelyeket ezidáig még nem leltem fel (pl. Grantner Jenő: Toldi Miklós).
A bajok már itt kezdődtek, reggel nem indult az autóm, buszra fel kölcsönkérni a bátyámét. Mondanom se kell, félúton Miskolc felé kitankoltam. De sebaj, nem adom fel (gondoltam)!
Megtaláltam az iskolát ahol zárt kapukat találtam, és egy felíratott miszerint délután van a könyvosztás, na tessék pont dolgozom! De ha már itt járok végignézem a környéket. Meg is találtam Jókai Mór domborműves emléktábláját, és engedélyt is kaptam a lefotózásához (3:1). Azt viszont nem néztem meg hová parkoltam, így kaptam egy szép piros 'mikuláscsomagot' (4:1). Ez van gondoltam.
Azt tudtam, hogy Miskolc sétálóutcája fel van túrva, ezért sikerült jó messze megállnom, mert a MAB-székház szobrait szeretem volna lefotózni. Sétám során 2 új felfedezést tettem. A Városi Bíróság épületének 'szobrai' vannak. Elő a gépet és fotóztam. A szobrokat éppen takarították, de a munkások készségesen félreálltak, hogy sikerüljön a felvétel (igaz pózoltak is :). De mivel Bírósági épületről volt szó, naná, hogy rendőrökbe bukkantam, és igazoltattak. Nem igazán tetszett nekik a fotózásom, és igazolványt kértek, hogy bizonyíthassam hová szeretném tölteni a képeket, 15-20 perc után feladták, mert nem hagytam magam. (4:2). A másik felfedezésem a Szemere Bertalan szobra mögötti II. világháborús kopjafa. (4:3)
Elértem a MAB-székházat az Erzsébet téren, ahol meglepetésemre nyitott kapukat találtam. A hivatalsegéd készségesen lehívta az intézmény vezetőjét, akivel kellemesen elbeszélgettem, azt sajnos nem engedte meg, hogy fotót készítsek a szobrokról, de felajánlotta, hogy átküldi az intézmény saját képeit és archívumait az e.mail címemre, amit feltölthetek. Végül is ez is egy eredmény. (5:3).
Mivel időm sajnos rövid volt és a héten mindenképpen járok még Miskolcon, feladtam a további keresést, és hazaindultam. Közeledve az autóhoz ismét 'mikuláscsomag' (6:3), megint megbüntettek 13 perc csúszásért. Hát ez van, de vannak új képeim, és felfedezéseim. Végül is nem is rossz arány.

Bejegyzés kezdőlapra | Megtekintés: 357, ma: 0, heti átlag: 0.85

Kapcsolódó település: Miskolc
Kapcsolódó Műlapok
Madách ImreMikszáth KálmánSzéchenyi IstvánOroszlános díszkútÉletfa

Megkaptam a MAB székház képeit. Igaz vacillálok a feltöltésükbe, de megvannak. :)


Röghegyiné Anita
2010.08.25. 16:18

Köszönöm a Gratulációkat!
Péter, az igazolványon én is gondolkoztam, sőt meg is terveztem, de kivitelezésig még nem jutottam.
Pozitívum! Tegnap addig nem jutottam, míg nem értem el a Fazekas ált. isk. igazgatóságát és nem kértem bebocsájtást a Toldi szoborhoz. MEGKAPTAM:
Így a mai nap már el is készültek a fotók.


Röghegyiné Anita
2010.08.24. 11:56

Kedves Anita! Miközben írásod olvastam jót kuncogtam magamban, hiszen velem ilyesmi nem fordulhat elő. Én gyalog járom a magam útját, nincs büntetés! Néha 6-8 km-t is megteszek naponta a szobrokért. Egészséges életmód összekapcsolva a kultúrára éhezéssel.
Azért gratulálok a sikeredhez.

Anita,
ezt mindenféleképpen csak is győzelemnek lehet értelmezni, akárhogy számoljuk a pontokat. Gratulálok a kitartásodhoz! Hogy ezek a hivatalnokok mit össze tudnak fontoskodni, az elképesztő. Szerkesszünk már magunknak egy igazolványt!


Szórád Péter
2010.08.24. 09:44

Ezen jót nevettem. De ha tényleg megkapod a MAB saját fotóit, akkor 5:4. És hogy kölcsönkaptad a bátyád autóját, 5:5 :)


Csuhai István
2010.08.24. 00:07