Feltöltési ötletek

Egy régi kazincbarcikai fotóra akadtam i2.wp.com itt: barcikaihistorias.hu
Röghegyiné Anita figyelmébe ajánlom

Máshogy: használd a Feltöltési segédletet, itt is a Műlapok kezelése sorvezetőt. kozterkep.hu
A Működési elvek mindenekelőtt (pl., fontos, ha templomi alkotás lenne...) kozterkep.hu


Göröntsér Vera
2018.05.21. 16:54

2012-ben én is lefotóztam, írásos jelét nem találtam az alkotónak, tovább nem foglalkoztam vele. Feltöltés egyszerű, kövesd az utasításokat: Katt: Dolgaim> Új műlap ... és egyszerűen menni fog tovább. Sok sikert!

Sziasztok. Találtam Bikalon egy gyönyörű bazalt Szent István szobrot. Lefotóztam, de két bajom van: nem tudom, ki az alkotó, nem tudom, hogy kell ide feltölteni. Valaki segít? Köszi: Yusep

Igazán nincs mit! :-)

Köszönöm .... :-)


Maxell Miklós
2018.05.16. 11:15

Láss, ne csak nézz!
kozterkep.hu

Az előzőhöz tartozó kép ...


Maxell Miklós
2018.05.14. 16:45

Esztergomban található ez a Liszt Ferenc szobor, de eddig még úgy látom nem töltötték fel ....

Szóval:

Liszt Ferenc, alkotó: Marosits ?, 1986

:-)


Maxell Miklós
2018.05.14. 16:44

Sziasztok!
Nagyatádon a Solar Szállóban található Fürtös György (Zsolnay) csorgókútja (mázas kerámia, eozin golyókkal), mely 1989-ben készült. Ma információt kaptam a hoteltől, hogy a műalkotás még megvan a hallban és bármikor lehet róla fotókat készíteni.
Nekem sajnos nagyon kiesik a város és mostanában nem is tudok arra menni, esetleg valaki van a közelben akit érdekelne a műalkotás?
Üdv, Szapet

Jávorka Sándor botanikus mellszobra-Debrecen
dehir.hu

Nem találom itt a lapon, vagy csak elbújt előlem:
Esztergom, Szakmunkásképző Intézet, Budai Nagy Antal út
Új épület, átadása 1972. Homlokzatán Óvári László festőművész - szakmunkásképzést szimbolizáló - 82 négyzetméteres mozaik kompozíciója.
goo.gl

Fent van már! kozterkep.hu

:) :) :)
kormany.hu


Verrasztó Gábor
2018.04.05. 20:53

A tájház lényegében múzeum, mint ahogy más néven falumúzeum.
Kiállítási tárgyakat nem várunk, ill. egyéb kitételeket ld. a Működési Elvek 2.d. pontjában: kozterkep.hu
(Ezen kívül általános javaslat, ha valamiben nem vagy biztos, a műlap vázlatát be tudod küldeni un. "belefér-e" kérdéssel, és pontosabb választ kaphatsz.)


Göröntsér Vera
2018.04.01. 18:16

Sziasztok!
Egy tájházban található domborműves képek engedettek?

Jövő hétfőn megcsinálom a fotót, bár pár évvel ezelőttim már van! :)


Vincze Miklós
2018.03.12. 23:16

Már régebben lementettem egy képet a X. Hős utcáról, pontosabban a 15. sz épület falán lévő domborműről - Budapest címer, mészkő (esetleg műkő?) dombormű- . Terveztem, hogy itt a feltöltési ötletek topikban megírom, de aztán elmaradt. Részben azért, mert már akkoriban is zűrös volt a környék (dereng, hogy ilyesmi miatt nézegettem a térképen), jó szívvel senkit sem küldenék oda. Végső soron egy jól sikerült googlemaps fotó is megteszi, nem elsősorban műalkotás, hanem tisztességes díszítőszobrász munka, ami a főváros által felépített épületet jelzi. Talán több hasonló is van? Most viszont azt olvastam, hogy közeleg a bontás. A dokumentálására majd biztosan kitaláltok egy jó megoldást.
" [...] A főváros 1936-ban szükséglakás-építési programba kezdett, melynek keretében négyemeletes, függőfolyosós épületeket terveztek és húztak fel három területen, ennek eredménye az Illatos út 5/A, 5/Bés 5/C, a Bihari út 8/A, 8/B és 8/C, valamint a Hős utca 15/A és 15/B. [...] "
angelusz.elte.hu

Ez a bronz plakett szerepel a Magyar Nemzeti Galéria nyilvántartásában (hibás évszámmal) mng.hu
Készítője: Solymári Walkó László (1972).
(A kérdés-felvetés helye nem túl jó, nem igazán feltöltési ötlet. A Köztérkép kereteibe "nem fér bele")


Göröntsér Vera
2018.02.19. 21:56

Sajnos valamiért nem tölti fel hiába jelölöm ki.


Török Péter
2018.02.19. 15:00

Kedves Péter!

És hol a tárgy?

Jó napot! Véleményeket szeretnék kérni az alábbi tárgyról.


Török Péter
2018.02.19. 12:16

Bocsánat, a kép lemaradt:


Hajnal Gergely
2018.02.16. 12:35

Sziasztok!

Újabb találat: a Napimádó a csillaghegyi strandon. Tud róla valaki valamit?
facebook.com


Hajnal Gergely
2018.02.16. 12:33

Farád, Király Iván Általános Iskola: Király Iván-emléktábla (köztéri)

Szombathely Dobó SE, Németh Pál mellszobor avatás 2017. június. Alkotó: Kékesi Gábor körmendi szobrászművész nyugat.hu

Tegnap Szabó Magda-szobrot avattak Debrecenben: 24.hu


Pótó János
2017.10.06. 07:02

A hatodik tűzfalra Alice került Csodaországból – ilyen lett a Színes Város Fesztivál új fala welovebudapest.com

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából szobrot avattak Vizsolyban boon.hu


Röghegyiné Anita
2017.10.03. 06:30

Átmeneti felállítás a Judo VB alatt a fővárosi Széchenyi téren. Utána viszik az olimpiai központba.
Infók: judoinfo.hu
Az alkotó: zoltanfl.com


Forrás: Facebook

Jó ötlet... Miért nem vállalod?


Dr. Pinczés Sándor
2017.08.23. 22:38

Mórahalom: elkerülő 55-ös út Szeged- és Ásotthalom felőli körforgalomban felállították Máté István díszítő szobrait. Tegnap láttam, én nem vállalkozom a fotózásra. morahalom.hu

Egy db. 2 méteres bagoly volt.

Azt a műlapot láttam (érdekes lenne ott a lakásokból készült néhány fotó is, mennyire lóg be az eredeti kilátásba) , de az csak egy részlete az eredeti kompozíciónak. Nekem még nem világos a leírásból, hogy 2 db egyméteres, vagy egy db kétméteres bagoly volt, tekintettel arra, hogy a számok bűvöletében fogant.

Nem is rossz ötlet. De már nem ott van. kozterkep.hu

Ma reggel újból "fellapoztam" a muzsikusokhoz csatolt anyagot. (talán érdemes lementeni, mint kordokumentumot) Sokasodó gondolataimat/kérdéseimet nem akarom részletezni, ellenben kerestem itt az izgalmasan gondolatébresztő című veszprémi installációt, de nem találtam.
tehát a feltöltési ötlet:
"Az „Oktatás hintája” fainstallációt a Hello Wood két alkotója, Szőke Gábor Miklós szobrász és Huszár András építész álmodta meg 5 m³ fából és a négy nyomdai alapszínből. Céljuk az volt, hogy művészi formába öntsék az oktatást érintő fejlesztéseket. A két méteres bagoly a bölcsességet szimbolizálta, a hinta, amelyen 50 ember fért el egyszerre, pedig azt, hogy a tanulás is lehet szórakoztató. A 11 méter hosszú, 6 méter magas alkotást az érdeklődők jelenleg a veszprémi állatkertben tekinthetik meg."
old.magzrt.hu

turizmusonline.hu

A Szabadság téren megjelent egy kis béka-szobor: facebook.com


Forrás: facebook.com


Pótó János
2017.07.25. 10:38

Tamás! Írod:
"Templomok elleni érveim:
1. Úgy érzem, hogy nem igazán értünk ehhez a területhez kollektíve.
2. A jövőben több tízezer templomi objektum jöhet, mert jönni fog, és ezt nem fogjuk tudni kezelni.
3. A templom, nem köztér, a benne lévő szakrális műalkotások nem köztéri műalkotások."

ad; 1. Miért? Sok templomi szobor lehetne elvileg a "köztéren" is. Akkor már értünk hozzá?
ad; 2. Nagyon sok szobrász, festett érték van még a felekezetek templomaiban. Korunk művészei is kiveszik részüket a szakrális művészetből - ki a "hagyományos" stílust, ki a modernt választva, neves restaurátorok is otthagyják kézjegyüket.
ad; 3. A Köztérképen szereplő templomi alkotások is oszthatók szakrálisra és "világira". Egy a templom zárható kapuja mögötti, de még a templom előterébe is találunk nem kimondottan a vallás szakrális részét ábrázoló művészi alkotást.

A templomok évszázados alkotások helyei. Ember legyen a talpán aki egy reneszánsz "faragás" szobrászmesterét, a keletkezés időpontját megfejti. Az ellenreformáció hatására is számosra sikerült honi - a Köztérképen is szereplő - szobrok javának ismeretlen az alkotója, felállításának időpontja. Ezekre - Orbán, János, Szentháromság - miért értünk jobban, min a templomi hasonlóakra.
"A templom nem köztér", de ha nyitva van és nem zavarod az ott folyó szertartást, kellő alkalmazkodással szabadon látogatható. Szerencsével segítő szándékú "kalauz" is oltalmába vesz.

Élve a lehetőséggel mellékelek egy félezer-éves címert. (A címerek a köztérkép adatának egy csoportja. Elvileg jöhet.) Három azonos nevezetű középkori falu templomában helyezték el. Annyit tudni, hogy a török idők viszontagságai és a természeti erők ezeket a falvakat elpusztították, népük új helyre költözött. A 19-dik században romtemplomukból új templomukban építették a falba a régi templomköveivel egyetemben az ott épen megmaradt legdíszesebb címeres követ. 1944-ben a németek Losonc ostromakor a környező templomokhoz hasonlóan felrobbantották a falu templomát is. A falu a háború után harmadik templomát is felépítette. A díszes faragott címert ismét épen találták és beépítették templomuk előterébe.
Címer - jöhet.
Nincs alkotónév, az eredeti állítás helye, ideje csak becsült. Templomban van. Nem szakrális, Hogy jöhet-e vagy nem - ezt én már nem is tudhatom.


ocsovai andrás
2017.07.24. 10:31

Breki a Muppet Show-ból. De cuki.

Újabb Kolodko-féle miniszobor? :)
Helyszín: Bp., Szabadság tér parkjának közepe, a Hütte mellett.
A képet Mara készítette, de köszönjük Urbanista Dávidnak is a közvetítést.


Forrás: Mara

Tünde! Az a baj hogy mióta nem vagy szerkesztő azóta itt "minden" rossz szerinted, amit időről időre a kirohanásaiddal közlöd is. És vannak olyan feltöltéseid amivel direkt feszegeted a határokat és direkt cseszegeted a szerkesztőket, már csak dafke! Én ezt már nagyon unom, ezért teszem szóvá!

Kérlek hagyd már abba, mer ahogy írtam már, ez nem egy verseny, hanem egy különleges hobbi. Önzetlenűl adni valamit úgy a világnak amit közben Te is nagyon élvezel.

Az az igazság hogy fogynak a köztéri művek. Ezért a templomok egy szűz terület, ahol gyorsan és kényelmesen lehet egy helyszínen műlapokat csinálni. Egy templomba minimum 5-10 alkotás van, amiből műlapot lehet csinálni. Ez ma már az utcán majdnem elképzelhetetlen, vagy nagyon sokat kell hozzá utazni. Ha megengedjük a templomokat, akkor majd azok is elfogynak, és ismét kell keresni egy új helyet ami még ismét szűz. Pl. múzeumok, stb. Így vagy megállunk itt, vagy ismét új nevet kereshetünk az adatbázisunknak. Ámen

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 utolsó >
Friss a fórumban

Tudsz róla? Keressük!

NofreT @ 2018-05-25 20:20

Ez valószínűleg egy kisplasztika, amit egy városi háttér előtt fotóztak. Pl egy mellvédre, ablakpárkányra állítva. Vagy egy épület-fotó előtt, ezzel bemutatva, hogy milyen lenne nagy méretben köztéren, városi környezetben.

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2018-05-25 18:40

Komolyabb újragondoláson ment át a beléptetés / bent tartás. Remélem, hogy stabilabb lesz a soron következő belépéstől... Várom jelzéseteket!
Kösz a türelmet és az eddigi visszajelzéseket.

Feltöltési ötletek

NofreT @ 2018-05-23 10:33

Egy régi kazincbarcikai fotóra akadtam i2.wp.com itt:... Teljes szöveg

Sajtófigyelő és ajánló

ocsovai andrás @ 2018-04-25 18:20

Életének 88. évében elhunyt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze.
hirado.hu

Jogi nyilatkozat

Orbán Róbert @ 2018-02-15 22:18

Szerintem a Köztérképnél "kedvező irányú elmozdulás" van ezen a területen. Ha idézünk, akkor a szerző a cím és a megjelenés helyének, idejének megadása kötelező. Ha csak általánosságban használunk fel egy forrást, akkor ugyanaz, mint a fenti, csak nem kötelező,... Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2018-02-08 08:38

Sziasztok! Fontos jelzés: az elkérések, vagyis a műlap átadások leállnak a rendszerben. A most készülő új Köztérkép rendszerben erre nem lesz már szükség. A másik, relatív nyomós ok, hogy az elmúlt évtizedben hajmeresztő ügyeket produkáltak az átadások. Későbbi... Teljes szöveg

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása