Miez?

Rövid bemutatás
Működési Elvek
Szerkesztőségi Szabályzat
Felhasználói Segédlet

Projekttörténet
Köztérkép Mozgalom
Partnereink
Technológiai kolofon
Kapcsolat
Impresszum

Jogi Dolgok

Jogi Dolgok

Utoljára frissítve: 2015. május 15. (adatkezelési nyilvántartási szám rögzítése)

Kivonat

A legfontosabbnak tartott részek egyszerűsített és rövid kivonata. A weblap használatával a teljes szöveget el kell fogadnod.

  • A feltöltött képi állományok és szöveges leírások jogtulajdonosa az adott állomány feltöltője, amennyiben nem harmadik fél által létrehozott művek. A Köztérkép minden esetben csak a nyilvános közlés jogát birtokolja a felvételek esetében.
  • Képek esetében a felhasználás egyedileg szabályozott, ezt ellenőrizd! Engedélyt az adott kép mellett kérhetsz.
  • Ha online cikket írsz, és ahhoz használnád a képeinket, akkor írj nekünk! Kapcsolat
  • A nem képi és szöveges leírás jellegű adatok közkincsnek minősülnek.
  • Köztérképen kívüli weboldalakról, nyomtatott anyagokból, vagy egyéb úton de harmadik féltől származó információk idézet jellegű közreadása esetén mindenkor fel kell tüntetned az információ pontos forrását.
  • A Köztérkép nem vállal felelősséget az információk helytállóságáért!
  • Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-85585/2015.
I. Bevezetés

A szoborlap.hu, www.kozterkep.hu, www.szoborkereso.hu, www.statuemap.com és www.mapublic.com weboldalak, valamint a hasonló nevű letölthető Applikációk (továbbiakban: Köztérkép) üzemeltetője Pál Tamás (továbbiakban: Üzemeltető). A Köztérkép felhasználója minden látogató, aki a Köztérkép weboldalt megnyitja, annak tartalmát tanulmányozza, illetve a weboldal szolgáltatásait használja (továbbiakban: Te).

II. Szerzői jogok, felhasználás

Az itt részletezett szerzői jogok a III. részben leírtak együttes alkalmazásával érvényesek.


A.) Képi anyagok

A képek felhasználhatósága egyedileg változó.

1. A Köztérképen elérhető fényképfelvételek felhasználásának pontos feltételét a képek nagy méretben történő megnyitását követően megjelenő "Felhasználási engedély" részletezi.

2. Amennyiben a felhasználási feltétel előírja a forrás megnevezését, abban az esetben a helyes megjelölés: "Szerző neve / Köztérkép".

3. Amennyiben a kép mellett a "Nincs engedély" kitételt látod, a III/4. pontban részletezettől eltérő felhasználás esetén csak és kizárólag a feltöltő írásos engedélyével használhatod fel a fotót.

4. Internetes felhasználás esetén linkelendő a felvételt tartalmazó műlap webcíme. Az oldalról letöltött adatok módosítása csak annyira és olyan módon engedélyezett, amely feltétlenül szükséges a kitűzött cél megvalósításához.

5. Amennyiben a "Ne változtasd" kitétel is szerepel a felhasználhatóságban, úgy a képen látható vízjel levágása a továbbközlési jog elvesztését jelenti.

6. A Köztérképen található képek harmadik fél által történő nem jogszerű felhasználása esetén a képek jogos tulajdonosa kötbér igénnyel élhet.


A.) Szöveges leírások

A szerzői jogokat a szöveges leírás létrehozója birtokolja.

1. Minden esetben kérj engedélyt a szöveges leírás létrehozójától.

2. A leírás engedélyes átvétele esetén jelöld meg a forrást "Szerző neve / Köztérkép" formában.


C.) Adatok

A Köztérkép fentieken túli adatai közkincsnek minősülnek

Adatnak minősül minden olyan adatbázis elem, amely nem képi anyag, valamint nem egybefüggő szöveges bemutatás. Például: mű címe, alkotó neve, avatás ideje, földrajzi adatok és koordináták, paraméterek, nézettség és más statisztikák, stb.


D.) Egyéb rendelkezések

1. Felhasználás esetén a Köztérkép nem vállal közvetítői szerepet, a felhasználó az adott fényképfelvételek szerzői jogait birtokló személyekkel kell, hogy felvegye a kapcsolatot.

2. Amennyiben letöltöd és/vagy kinyomtatod a Köztérkép bármely oldalát, az újonnan létrejött példányon köteles vagy feltüntetni a szerzői és ahhoz hasonló más tulajdonosi jogokat.

III. Szerzői jogokkal kapcsolatos általános rendelkezések

1. Amennyiben a Köztérképre bármilyen szellemi terméket, véleményt, fényképet töltesz fel, vagy juttatsz el, vállalod, hogy ezen szöveges és képi tartalmakat az Üzemeltető minden további díjfizetési kötelezettségtől mentesen időben és térben korlátlanul felhasználhatja, publikálhatja (a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény [a továbbiakban: Sztv.] 16. §. (1), (4) bekezdései értelmében). A feltöltött szövegeket és képeket az Üzemeltető harmadik fél weboldalán megjelenítheti, egészben vagy részleteiben egyaránt. Az Üzemeltető a Köztérképre való tartalomfeltöltéssel összefüggő szolgáltatásokért sem anyagi, sem más ellenszolgáltatást nem kér – és nem is kérhet, így a feltöltött szövegek illetve képek megjelenítéséért honoráriumot fizetni nem tud. Ennek értelmében a Köztérkép egy virtuális műalkotás/köztéri alkotás leírás- és képgyűjtemény.


2. A Köztérképre csak saját szerzői jogú illetve szabadon felhasználható (Sztv. 33. § - 34. §) szövegeket és képeket tölthetsz fel.


3. Jelen jogi nyilatkozat tudomásulvételével elfogadod és magadra érvényesnek tekinted, hogy nem töltesz fel szerzői jog, üzleti titoktartás által védett elemeket, valamint bármit, ami személyiségi jogokat sérthet, kivételt képez e szabály alól az az eset, ha a feltöltő ezen jogok tulajdonosa és ezekről döntést hozhat, vagy ha a feltöltő a jogok tulajdonosától érvényes és hivatalos felhatalmazást kapott.


4. A Köztérképen található szerzői joggal védett szövegek és képek másolása, közvetítése, sokszorosítása, terjesztése, lejátszása illetve bárminemű a felsoroltakhoz hasonló felhasználása kizárólag a feltöltött anyag tulajdonosának hivatalos felhatalmazásával történhet meg.

Emellett a Köztérkép Üzemeltetője tájékoztatási és oktatási céllal történő tömeges (max. 10 darab) kép átvételét saját hatáskörben engedélyezheti a 6. pontban részletezettek szerint.


5. A Köztérképen található képek szerzői jogi védelem alá eshetnek. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a Köztérképre feltöltött esetleges szerzői joggal védett képek jogosulatlan megjelenítéséért, mivel a képeket a Köztérkép felhasználói töltötték fel / küldték be. Az Üzemeltetőnek nem áll módjában ellenőrizni a beküldött képek felhasználásának jogosultságát, ez a feltöltő felhasználó felelőssége. Amennyiben a feltöltött és a feldolgozásra került képek készítője, a tulajdoni jogok birtokosa, illetve képviselője bármely jogát vagy érdekét az internetes oldalon történt publikálás sérti, kérésére az oldalon lévő szerzői jogokkal érintett termékét az Üzemeltető eltávolítja.


6. Regisztrációddal elfogadod, hogy feltöltéseid az Üzemeltető, vagy az általa megbízott szerkesztők jóváhagyásával kerülnek ki a publikusan elérhető weboldalakra. A feltöltés ellenőrzését követően Üzemeltető nem köteles publikálni a beküldést, ha az nem felel meg az oldal jogi szabályainak, vagy feltöltési elveinek.


7. Feltöltéseid regisztrációd esetleges törlését követően a Köztérképen maradnak, azok nem kerülnek automatikus törlésre.

IV. Felelősség kizárása

1. Bármely az internetes oldalon vagy azon keresztül elérhető anyagokért az Üzemeltető bizalmassági és/vagy biztonsági felelősséget nem vállal.


2. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget azért, ha a Köztérképen valamely műalkotás leírás vagy kép hibásan, hiányosan vagy nem megfelelő kategóriában szerepel.


3. Az Üzemeltető nem minden esetben ellenőrzi és vizsgálja felül a felhasználók által feltöltött szövegeket, képeket és megjegyzéseket mielőtt azok harmadik fél számára is hozzáférhetővé válnak. A megtekinthető anyagok tartalmazhatnak egyesek által kifogásolható, elfogadhatatlan vagy sértő elemeket. Az Üzemeltető nem tudja garantálni ezen elemek automatikus eltávolítását az internetes oldalról, valamint esetleges előfordulásuk esetén felelősséget nem vállal.


4. Nem tehetsz közzé törvénybe ütköző, obszcén, rágalmazó, fenyegető, erotikus, pornográf, fajilag vagy etnikailag sértő vagy bármilyen más módon el nem fogadható tartalmakat, illetve nem is linkelheted ezeket.


5. A saját magad által feltöltött, a Köztérképen közzétett és bárki által elérhető tartalmakért illetve azok bármilyen következményéért kizárólagos felelősséget kell vállalnod.


6. Az Üzemeltető a műalkotásokhoz írt hozzáadásokat csak megjeleníti, azok tartalmával nem feltétlenül ért egyet, és a tartalomért felelősséggel nem tartozik. A beküldött hozzáadások az oldalon azonnal, cenzúrázatlanul megjelenhetnek.


7. Nem közölhetsz szándékosan rossz információk alapján kidolgozott vagy arra vezető tartalmakat, melyek így károsíthatják az Üzemeltetőt és/vagy bármely harmadik felet.


8. Az Üzemeltető a Köztérkép használatából származó károkért felelősséggel nem tartozik.


9. Az Üzemeltető és/vagy bármely munkatársa felelősséget nem vállal és felelősségre nem vonható semmilyen, a következőkben felsorolt esetben: bármilyen természetű anyagi vagy nem anyagi károsodás esetén, mely a Köztérkép használata során keletkezik, a Köztérkép adatbázisba történő bármilyen illetéktelen behatolás esetén és az ott található személyes adatok felhasználása esetén, a Köztérkép oldalról és/vagy a Köztérkép oldalra történő adatátvitel bármilyen formájú megszakítása vagy megszüntetése esetén, bármely, a Köztérkép oldal vagy társoldalainak használata során letöltött vírusfertőzés esetén.


10. Az Üzemeltető vagy bármilyen munkatársa semmilyen mértékű felelősséget nem vállal és felelősségre nem vonható a Köztérképen található, ott hozzáférhető valamint onnan letölthető ismeretanyagok, reklámanyagok, valamint társoldalak ellenőrzéséért, vagy bármilyen, egy harmadik féllel lebonyolított tranzakció felügyeletéért.


11. Bár az Üzemeltető minden tőle elvárhatót megtesz annak érdekében, hogy a Köztérkép internetes oldalon elküldött üzenetek eljussanak a címzetthez, az Üzemeltető nem vállal felelősséget az esetlegesen elveszett vagy rossz címre érkezett üzenetekért. Egyes spam szűrők a Köztérkép e-mailjeit kiszűrhetik, így az e-mailben elküldött tartalmak elveszéséért az Üzemeltető hatáskörén kívül eső tényezők is okolhatóak.


12. A Köztérkép rendszer egyszerűbb és gyorsabb kezelése érdekében üzenet küldéshez nem szükséges a küldő e-mail címének és személyazonosságának verifikációja (ellenőrzése). Tilos más nevében illetve más e-mail címével üzenetet küldened a Köztérkép rendszerből. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget más nevében illetve e-mail címével elküldött üzenetekért.

V. Adatok kezelése és nyilvántartása

1. A Köztérkép bizonyos szolgáltatásainak igénybevételéhez regisztráció szükséges. A regisztráció során adj meg pontos információkat, a regisztrációs űrlap és a Beállítások aloldalak szerint. Regisztrációd titkos kezelése a Te felelősséged. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget az e-mail címével és/vagy jelszavával való bárminemű visszaélések miatt. Bármilyen biztonsági rés illetve illetéktelen használat fennállása esetén köteles vagy azonnal figyelmeztetni az Üzemeltetőt az "Impresszum" menüpont alatt található e-mail címen. E-mail címed és jelszavad illetéktelen használata esetén felelősségre vonható vagy felelőtlen adatkezelés miatt, amennyiben az Üzemeltetőnek abból kára származott.

A Köztérkép adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-85585/2015. Adatkezelő: Pál Tamás (1142 Bp. Rákos tér 35.).


2. Amennyiben Te - vagy az elhelyezett fényképek készítője - olyan információt közölsz magadról vagy a fényképekről – a Köztérképen, amelyekkel a személyed beazonosítható, úgy elfogadod, hogy az Üzemeltető ezeket az információkat a hatályos hazai jogszabályoknak megfelelően tárolja és felhasználja (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény [továbbiakban: Atv.] 3. § (1) bekezdése értelmében).


3. Harmadik fél által feltöltött – bárki számára hozzáférhető – személyes információkért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. A feltöltött adatokat az Üzemeltető személyes információk tartalmazása szempontjából nem ellenőrzi.


4. A Köztérképen nem gyűjthetsz bárkire vonatkozó olyan adatokat, melyek személyi azonosító szereppel bírnak.


5. Adataid megadásával hozzájárulsz ahhoz, hogy az Üzemeltető adataidat nyilvántartsa, és az Üzemeltető internetes oldalaival kapcsolatban saját ajánlatokkal és újdonságokkal megkereshessen Téged. Az adatbázisban tárolt személyes adatokat harmadik félnek az Üzemeltető semmilyen körülmények között nem adja át. Bármikor lehetőséged van adataid törlésére, melyet bármely előforduló egyedi azonosítóra hivatkozva írásban (akár az "Impresszum" menüpont alatt található e-mail cím segítségével is) megtehetsz.


6. Az Üzemeltető a rendszerben levő adatlapokat bármikor törölheti. Ez azt eredményezheti, hogy a feltöltött szövegek és képek eltűnhetnek. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget az elveszett szöveges és képi tartalmakért, így kérjük, fontos tartalmaid saját számítógépeden is mentsd el.


7. Ahogy a valóságban, úgy a weboldalon is egy identitásként létezz. Ne regisztrálj több felhasználót magadnak, tudatosan kijátszva ezzel a közösségi munka szabályait. A többes regisztrációk törölhetőek.

VI. Harmadik személy internetes oldalaiért vállalt felelősség kizárása

1. A Köztérkép oldalain keresztül más internetes oldalak és szolgáltatások is elérhetőek, amelyek az feltöltőket segítik munkájuk során (pl.: Google Maps térképszolgáltatás). Ezen szolgáltatások birtokosa és üzemeltetője minden esetben olyan harmadik személy, amely fejlesztési terveire, szolgáltatásainak működtetésére Üzemeltetőnek nincs ráhatása.


2. A csatolt internetes oldal használata során annak tulajdonosa illetve fenntartója által közzétett használati feltételeket kell figyelembe venni. Annak hibás működéséért Üzemeltető nem vonható felelősségre.

VII. Általános rendelkezések

1. Tudomásul veszed és beleegyezel, hogy az általad feltöltött anyagok mások által elérhetőek és letöltésük során az Üzemeltető előnyökhöz juthat, amely előnyök megosztásáért az előnyt juttató tartalom feltöltője nem folyamodhat, róla teljes mértékben lemond az Üzemeltető javára (Sztv. 16. § (4) bekezdése).


2. A fenti feltételek megszegése vagy be nem tartása esetén az Üzemeltetőnek jogában áll a felhasználó által közzétett sértő elemeket (szövegek, képek, hozzászólások, stb.) eltávolítani a honlapról, a feltöltőt pedig letiltani és eltávolítani a felhasználók köréből.


3. Az Üzemeltető jogosult a fenti felhasználói feltételek tartalmát naprakész állapotba hozni, azt bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítani. Tanácsoljuk, hogy a felhasználói feltételeket időről időre ismét tanulmányozd át, hogy mindig időszerű információk birtokában legyél.


4. A Köztérképre való regisztrációval elfogadod a felhasználói feltételeket. A fentieken túlmenően a jelen nyilatkozat elfogadásával kifejezetten lemondasz azon jogodról, hogy a fenti nyilatkozatot bármilyen okból vagy módon módosítsd vagy visszavond. Szavatolod továbbá, hogy jelen nyilatkozat megtételére jogosult vagy, az nem sért szerzői és egyéb jogokat.