Különutak + Együttműködés


Gépház hírek
Pál Tamás @ 2017.06.06. 18:02

Mindig nagy örömmel tölt el, amikor közös gyerekünk a "napvilágra" lép, és más kezdeményezésekkel együttműködve mutatja meg magát - segítve és támogatva ezzel a köztéri művészet még szélesebb körű népszerűsítését. Egy kiállítás margójára.

Absztrakt torta (Fotó: Pál Tamás)

Az előkészületek

Április 28-án keresett meg Hajnal Ágnes egy kiállítással kapcsolatban: "Különutak – Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció"
2017. június 1 – szeptember 17.
Kiscelli múzeum, Templomtér (esemény nálunk: kozterkep.hu )

A több helyszínes rendezvény előkészületein akkor már hosszabb ideje dolgozott együtt a fővárosi Kassák és Kiscelli múzeum több munkatársa. A felkérés az volt, hogy segítsünk weben megjelenni a kiállításon bemutatott absztrakt épületdíszeket, illetve ha úgy érezzük, hogy kiegészítenénk a listát, akkor jelezzük.

Azonnal tudtam, hogy nagy lehetőség ez valami izgalmas dolgot csinálni, így megkértem Ádyt, hogy nézze át az adatbázisunkat, mit mutathatnánk még be a kapott néhány tucat mű mellett. Több, mint 230 alkotást keresett ki Ády, aminek nagy részét el is fogadták, elkezdhettem a fejlesztést.

Az először gondolt KT-gyűjtemény helyett végül egy teljesen külön címen elérhető, viszont épp ezért mobilon is jól működő, relatív gyors és egyszerű felületet sikerült készíteni, amit itt érhettek el: absztrakt-kiscelli.kozterkep.hu
Külön ajánlom még figyelmetekbe a videókat!


Nyomtatható térkép

A kiállítás másik érdekessége, a szervezők által készített nyomtatható térkép, amit a fenti linken én is elérhetővé tettem. Ezen számos KT-tag fotója is helyet kapott. Név szerint Ády, Verrasztó Gábor, Csuhai István, Katie G., Göröntsér Vera, Neményi Margó, Ocsovai András és Szende András képei. A térképet persze a kiállítási helyszíneken is felmarkolhatjátok!


A kiállítás sajtós megnyitója

A sajtós megnyitó múlt hét szerdán, vagyis május 31-én 11:00-kor volt, ahol a kurátorok meséltek az egész
hátteréről, valamint körbevezettek a Kiscelli templomterében is röviden beszámolva minden tábláról, ahol este már a közönség előtt is megnyílt a tér.

A pécsi DÉDÁSZ épületéről "megmentett" épületdísz mellett több más kézzel tapintható alkotás is helyet kapott, de részletesen megismerhetitek a német Karl-Heinz Adler munkásságát, valamint magyar kapcsolódásait is.

Ezen a vezetésen, de általában is nagy hangsúlyt kap a látogatók bevonása: ki-ki nézzen körül a közvetlen környezetében és küldjön fotókat, infókat a szervezőknek a bemutatott művekről, vagy azokról, amik kimaradtak. Ezek hozzánk csatornázását én a "Feltöltési ötletek" fórumon keresztül képzelem el, de majd látjuk, hogy lesz hatékonyabb.

A kiállításról nagyszerű cikket írt barátunk, az Urbanista: index.hu

A sajtóvezetésen én is lőttem pár képet, ezeket itt láthatjátok: kozterkep.hu


Ma beszélgetünk a rádióban

Az esemény hírverését oly ügyesen szervezte Hajnal Ágnes, hogy ma még a Kossuth Rádióba is eljutottunk, ahol a kurátorok közül Branczik Márta és Sasvári Edit gyors áttekintést adtak a kiállításról, én pedig pár szót szóltam a Köztérkép munkájáról és a készített aloldalról is. Hírünk a nagyvilágban :)

A rádióadás ma este, a 8 órás hírek után kezdődik, és a Jókai Annára emlékezés után, második riportként hallhatjátok. Ha lemaradnátok, akkor itt hallgatható meg majd: mediaklikk.hu

Bejegyzés kezdőlapra | Megtekintés: 49, ma: 0, heti átlag: 1.29

A nyáron még 3 nyomtatott sajtótermékben jelent meg cikk a kiállításról. Mindben említettek minket is :)
Az ilyen megjelenéseket gyűjtő mappám végén találjátok a cikkek szkennelt/fotózott változatait: kozterkep.hu

Gratulálok, ez tényleg egy érdekes projekt. Jó volt a riport is, most tudtam meghallgatni.


Pótó János
2017.06.08. 09:34

Azt hiszem kimondhatjuk hogy ez egy nagyon profi munka lett :o)