Üdv a régi-új szerkesztőségnek és a közös műlapnak!


Gépház hírek
Pál Tamás @ 2017.04.30. 10:18

A héten lezárult a szerkesztőség-választás, és minden megszavazott jelölt visszajelzett, így az eredmények hivatalosak. Volt néhány teljes napom, így rég várt fejlesztésekkel is haladni tudtam, pl. elindult a közös műlap!
Köszönjük a szavazataitokat és a szerkesztéssel kapcsolatos beszélgetésben kifejtett véleményeteket is!

Eredmények itt: kozterkep.hu

Nagyon köszönöm Andrea és Géza munkáját, amivel idejükhöz mérten teljesebbé tették a szerkesztőségi csapatot. Különösen köszönöm Andrea kiemelkedő munkáját az elmúlt években! Végiggondolt véleményével sokszor segített visszatalálni a középútra. Bízom benne, hogy a gyűjtemények kezelését továbbra is vállalod, és ahogy időd engedi, ezentúl is elmondod gondolataidat a fontosabb körkérdések kapcsán!

A tagság szavazatai alapján bekerült jelöltek: László Mária, Göröntsér Vera és én. Az általam felkért további 2 szerkesztő: Pótó János és Orbán Róbert.

Mind a négyeteknek köszönöm a jelöltséget, és hogy elvállaltátok ezt a szerepet. Bízom benne, hogy Vera és Mária, ahogy az elmúlt évben is – folyamatosan helyt tudtok állni, hiszen ha jól sejtem, újra ti lesztek a legaktívabb szerkesztők! :)

A legfontosabb most, hogy megtaláljuk közösen azt a ritmust, ami nektek, szerkesztőnek és a tagságnak is boldogító és hatékony. Szerintem menni fog! Személy szerint azért is jelöltettem magam idén, mert szeretném jobban látni és ismerni a belső működést, hogy ügyesebb megoldások fejlesztésére legyek majd képes.

János tanácsadó szerkesztő pozícióban folytatja a munkát, ami röviden annyit jelent, hogy a napi munkában kevésbé vesz részt, de kiemelten számítunk a tapasztalatára és véleményére.

Róbert, üdv újra a csapatban! Bízom benne, hogy idén aktív és beszédes tagja leszel a szerkesztőségnek.

A pár napon belül lezajló alakuló gyűlésen többek közt megvitatjuk az alábbiakat:
- a szavazatszámok átalakítását, hogy ezzel a létszámmal és aktivitással is gördülékenyen haladjanak a dolgok;
- egyeztetünk a transzparencia növeléséről;
- átbeszéljük az önálló publikálásra jogosultak körének bővítését.
A megbeszélést követően frissítem az impresszumot és jövök a további részletekkel.


Rég várt fejlesztések a napokban

Az első és legfontosabb örömhír, hogy elindult a közös műlap, ami annyit jelent, hogy mostantól szerkesztés alatti lapjaidra meghívhatsz egyes tagokat, hogy segítsenek bővíteni azt. Miért érdekes ez? Anno szavaztunk is erről, és támogattátok, hogy készülhessen úgy műlap, hogy a létrehozó gazda nem fotózta le az alkotást, de tud valakit, aki igen.
Persze nem csak erre jó ez a funkció. Készülő külföldi lapoknál vonhatunk be valakit, hogy segítsen az angolban, vagy épp eleve úgy készíthetünk el egy lapot, hogy ketten dolgozunk össze.

Szintén szavazás alapján készült el a képekkel kapcsolatos fejlesztés. Tegnap este óta minimum 1000 pixeles képeket várunk, és a műlap publikálásához legalább 5 fotó kell, kivéve a domborműves emléktáblát és a már nem fellelhető műveket.

A szerkesztők és a tagok ügyesebb összedolgozását segítendő, mostantól rájelölhetik a szerkesztők egyes műlapokra, ha nyitott kérdés van rajta. Ez a gazdának és a szerkesztőknek látszik jelenleg.

A kommenteknél elkészítettem egy új linket, legyen szerkesztői. Ezzel a publikus kommenteket a műlap gazdái vagy a szerkesztők átalakíthatják szerkesztői kommentté.

Bejegyzés kezdőlapra | Megtekintés: 77, ma: 0, heti átlag: 1.23

Sziasztok!
Az új szerkesztőség sikeresen megalakult, holnap estig állítom a jogokat és az egyéb dolgokat.
A szabadon publikálók ügyét megvitattuk, így Dénes Ildikó, Móritz István, Keszthelyi Sándor és Tüskés Anna kaptak szabad publikálási jogot.
Gratulálunk nekik és csak így tovább! :)

A közös műlap gazdája a létrehozója, a többi tag közreműködő. Ilyen formán a gazda limitje számít.

Közös műlap.
Közös limit?
Meddig öt az öt egy héten?
Kit számol a számláló?


ocsovai andrás
2017.05.02. 11:00

A közös műlap ennek kapcsán merült fel, de számos esetben hasznosnak tartottuk, legalábbis én biztos - így azt aláhúznám, hogy nem egy tag, hanem minden olyan eset miatt "nyomtuk", amikor valami miatt csak úgy kerülhet ki egy mű a lapra, hogy valamilyen összedolgozás kell földrajzi, vagy más távolság miatt.

Amit írsz, nagyon fontos, "ez a lehetőség tisztává teszi azoknak a képeknek a feltöltési lehetőségét" - igen, erről nehéz úgy írni, hogy ne legyen belőle rágalmazásnak vett mondat részemről :) de nagyon fontos, hogy ezzel kifehéredhetne néhány dolog.

A friss avatások körül kialakuló negatív verseny megoldásában nem tudom, hogyan tudunk okosak lenni, hogy mindenki elégedett maradjon. Talán ott a közös műlap nem kellene, hogy használható legyen...

Szerintem egy darabig figyelni kellene, mi történik.

A közös műlap ötlete akkor merült fel, amikor egyik tagunkról kiderült, hogy mozgássérült, és így nem tud mindenhova eljutni, fotózni, viszont nagyon sokat tud az épített örökségről, azon belül a szobrokról. Az ötletet a szerkesztőség vitatta meg, és nem emlékszem, hogy túl sok információ jutott volna el a tagokhoz erről. Talán ezért hat most újdonságként.

Maga a közös lap ötlete szerintem nagyon jó, mert lehetőséget ad arra, hogy például Gyulán avatnak egy alkotást, valaki részt is vesz ezen, és még fotóz is, de ő nem szeret írni, fogalmazni, paraméterezni, akkor ezeket a fotókat egy közös műlaphoz tudja adni. A másik tag pedig elkészíti a műlap többi részét, vagy ezt közösen teszik.

Úgy gondolom, hogy ez a lehetőség tisztává teszi azoknak a képeknek a feltöltési lehetőségét, ami eddig problémát okozott, mert nem saját fotókkal töltötte fel az illető a lapot. Ezzel ez a dolog rendeződik, helyreáll.

Természetesen ehhez szükséges egymás elfogadása, megértése, és együttműködése. A cél érdekében – egy új műlap létrehozása – ez teljesen jól működhet.

Ezzel a feltöltési ötlet meg is szűnhet...
Aki olvas az avatásról, megtalálja az adatokat is.
Aki pedig elmegy az avatásra, csak a képet adhatja, ez vitára ad okot, mint eddig is, nem is ritkán.


Kiss Katalin
2017.04.30. 21:34

Szerintem ezt a problémát a közös műlap megszavazásakor fogadtuk el, mert ott kifejezetten arra kérdeztem rá, hogy mehet-e úgy, hogy a képet más adja.

Szerintem azt kellene végiggondolni, milyen törést okoz ez, okoz-e egyáltalán?
Életszerű-e, hogy valaki adatokat és leírást tud írni kép nélkül és életszerű-e, hogy más elmegy és lefotózza neki? Ha igen, akkor ez a Közös műlap.

Ettől a tagok munkája nem változik, hisz aki eddig is fotózva készített lapot, ezután is úgy fog. Ha az avatások így befoglalódnak, és az vitákat gerjeszt, akkor ide szabályokat kell kitalálni.

Írjatok ötleteket, ez egy kísérlet, nem egy új szabály.

Tamás, Neked most szerencsésen kapóra jött a tank-szobor, mert volt egy fotód róla.
Az én fejemben nem állt egyenesbe a sorrend, sőt szinte a feje tetejére állt az eddigi szerkesztés.
Utaztunk, fotóztunk, adatokat és leírást adtunk meg.
Most adatokat és a leírást hogy kreáljunk, amíg nem is láttuk az alkotást, de beküldhető a Közös szobába.
Biztos, hogy jó a sorrend?
Működőképes lesz ebben a formában/sorrendben?


Kiss Katalin
2017.04.30. 21:07

...és ötletmenésem lett, így elkészítettem a Közös szobát. Na, így már egyenesbe állt a közös műlap ügye a fejemben, és remélem, nektek is tetszeni fog.

Persze finomítunk majd, mi küldhető a Közösbe, most leírást és adatokat kell megadni, hogy küldhető legyen.