Mit akarok én a képekkel?... és elindult a szalagos lapok szerkesztők általi újranézése


Gépház hírek
Pál Tamás @ 2017.02.27. 17:41

Ebben a bejegyzésemben megpróbálom összefoglalni, miért kezdem ki a sok éves minimumszabályainkat és írok arról is, hogy hogyan dolgozik a szerkesztőség azon, hogy a régi lapok is folyamatosan javuljanak. Olvasd el, és mondd el a véleményedet te is!
KöztérKÉP is vagyunk

Igen, KöztérKÉP, amiben a kép az egyik legfontosabb összetevő! Közösségünk munkájának legnagyobb hozadéka az ismeretterjesztés. Műlapjainkon fotókon keresztül mutatjuk be egy alkotás születését, sorsát és lassú elmúlását. Hogyan is működne ez megfelelő számú jó minőségű kép nélkül?

A most futó szavazáson azt kérdezem tőletek, megemelhetjük-e a meglévő, vagyis felkereshető és fotózható alkotások képeinél elvárt felbontás minimumát. Úgy vélem, haladnunk kell a korral, hiszen a piacon kapható kamerák ennek a minimumnak a többszörösét tudják már legalább egy évtizede.

A következő szavazáson egy másik fontos kérdést fogok feltenni: "Megemelhetjük-e a meglévő alkotásoknál elvárt képek számát az eddigi 3-ról 5-re?"
Természetesen ez is csak a jövőre nézve kerülne bevezetésre.

A két szavazás eredményétől függően szeretnék egy olyan új szűrési és megjelölési lehetőséget is fejleszteni, amivel azokat a lapokat tudjuk könnyebben megtalálni, ahol alacsony felbontású és/vagy kevés kép van. Támogatni szeretném ezen keresztül ezeknek az alkotásoknak az újrafotózását (bárki által). Számos ritkaság, igazi kincs tűnik el hónapról-hónapra. Az ilyen hírek olvasásakor érzem azt igazán, hogy a felvételeink mennyire nagyon értékesek tudnak lenni.

Ezek miatt tartom közös érdekünknek a megfelelő mennyiségű és minőségű képek meglétét minden műlapon. Igen, még a 30×30-as domborművek lapjain is :)

Véleményed van kép témában? Kommentelj itt, ne tartsd magadban!


KÖZtérkép is vagyunk

Amiben a KÖZ együttműködésével egyre jobb minőségű adatbázis építésén dolgozunk.
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkori szerkesztőinknek, vagyis időrendben Bercinek, Tündének, Zsófinak, Cédrusnak, Jánosnak, Istvánnak, Gézának, Anitának, Máriának, Andreának, Verának és Róbertnek, hogy cca. 6 éves munka végére érve átnézték a közel 27.000 műlapunkat, és "Szoborlap" címben részesítettek jó pár ezret. A valós menete ennek a munkának az, hogy szalagozás előtt a legtöbb lapot szerkesztőink megpróbálják jobbá tenni: szükség esetén javításokat és bővítéseket végeznek, ellenőrzik az alkotás állapotát, helyzetét, a szöveg és a paraméterek egymásnak megfelelését, a kapcsolásokat, a forrásokat és stb, stb, stb.

Óriási munkán vannak tehát túl, de mint minden ilyen - ez is folyamatosan változó szabályok mentén folyt, hisz az útkeresés nem állhat meg, folyamatosan reagálni próbálunk a kihívásokra és változásokra. A tendencia értelemszerűen az volt, hogy egyre pontosabb, mélyebb kutatásokkal próbálták megtámogatni az átnézett lapokat.

A lapok átnézése minden bizonnyal "örök" feladat... Számtalan feltöltés javul az évek folyamán a lap gazdájának munkája, vagy más tagok HA-inak köszönhetően. A képanyag is folyamatosan bővül, így egy korábban szalagot még nem érdemlő lap ma már sokszor rászolgálhat erre a címre. Arról nem is beszélek, hogy az áthelyezett, újraavatott, elpusztult alkotásokat is rendre gondozni kell - tehát a szalagozásnál valójában jóval többről van szó!

Ezért kell időről-időre mindent átnézni: az első elölről kezdés most indult. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy korábban már megszavazott lapjaitok most újra szalagot kaphatnak, a meglévő szalagok is felülvizsgálódhatnak, de értelemszerűen ennek elvétele csak extra esetben történhet majd meg, ha jól sejtem. Ilyenre van néhány szomorú példa, amikor valaki tudatosan törli fotóit és lerontja lapjait.

Új szerkesztői kommentek és HA-k megjelenése is lehetséges ott, ahol szerkesztőink új infókkal tudják gazdagítani a lapot, ami így szalagra érdemesebbé válhat.

Segítsetek ti is ebben a munkában, vagy ha éppenséggel hidegen hagy valakit ez az egész, akkor kérem, ne gátolja a javító szándékú munkát. Persze akit hidegen hagy, az nem hiszem, hogy elolvassa ezt a bejegyzést... :)


---

SZAVAZÁS UPDATE
1. kérdés: "Támogatod, hogy megemeljük a meglévő, fotózható alkotásoknál elvárt képméretet?" 16-3-ra nyert az IGEN.

Bejegyzés kezdőlapra | Megtekintés: 111, ma: 0, heti átlag: 2.13

Már az új szavazás fut a kezdőlapon - azzal kapcsolatban várom az esetleges véleményeket, és persze a szavazataitokat! :)

Köszönöm a kommentek objektív részeit, azt gondolom, nagyon eltérítetted a beszélgetést.
Ha a fotókhoz vagy az újraszalogozáshoz van más kérdés, várom!
A lapok átadás-átvétele és közös szerkesztése később új bejegyzésben előjön majd.

A személyes sérelmeket belső levélben, emailben, telefonon vagy személyesen javaslom megbeszélni.

Jó hétvégét mindenkinek!

Nem, Ády! Az a baj, hogy egy évig nem szóltam hozzá semmihez, és te lépten-nyomon belém rúgtál, még így is. Igaz, mások is, mert itt ez is megengedett, elfogadott, hogy simán lejáratják, és hiteltelenné teszik az embert. Igaz, te csak azt a példát követed, amit látsz a szerkesztőktől.
Nincs mit beszélnem veled. Nincsenek kérdéseim hozzád.
És, hogy milyen alattomos módon magyarázod meg azt, hogy több éve csendben teszem a dolgomat, és nem is látod a véleményemet sem... Ez, különösen felháborít!
Bezzeg, mindenki részesül a te rossz kedveidben, de ez, persze természetes. Ádynak lehet mindenkit megbántani...


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.04. 02:17

Az a baj Tünde, mióta elvesztetted itt a pozíciódat azóta mindenkibe csak ellenséget látsz! Pedig mindenki tudja hogy nagyon sokat tettél ezért a honlapért, kár hogy egy ideje a saját szobrodat döntögeted! És mióta hozzászóltál ehhez a kérdéshez azóta csak gyülölködsz. Pedíg igazából az ég világon semmi bajom nincs veled! Ezt most én itt befejeztem, mert ez nem méltó se hozzánk se a laphoz. Ha bármi sérelmed van keress meg belső levélbe szívesen válaszolok a kérdéseidre.

Köszönöm aggodalmad, jobban vagyok!

Hivatkozhatnék megint a közös munkára. Ugye, Debrecenben hárman élünk a feltöltők közül. Nekik csak akkor fontos az oldal, amikor úgy tetszik?

Remélem Ády, jobban vagy, mint az messziről, a sorozatos kommunikációdból látszik...


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.03. 19:50

Ezt pont így gondolom ma is! Nem volt méltó egy frissen avatott alkotáshoz. Látom most éppén vagyok a szemedbe az ellenségkép. Sajnálom!

"Azt hiszem itt nem ártana egy kis képfrissítés. Ez így, most hogy már felavatták, elég kevés. Most kb. csak azt látni, hogy hogy ráncigálják az alkotást. Szerintem ez most nem méltó egy ilyen emlékműhöz :o("
Ády! Azt hiszem, te vagy örökké negatív. Csak idézet az egyik szépséges hozzászólásodból. Amiből van egy jó pár. Hány emberbe is rúgtál bele az utóbbi hónapokban? Remélem számolod...


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.03. 17:47

"A szobrászok egy része is csak legyint az oldalra: ja, az az a felület, ahol mindenféle hülyeségeket irkálnak, össze-vissza..." Megint csak a negatívum! Én több szobrásszal kommunikáltam az évek alatt, akik nagyon boldogok voltak hogy érdeklődünk a műveik iránt. Van aki elküldte saját fotóját hogy csináljak belőle én műlapot. Vagy meghívott a lakásába, ha arra járok stb-stb. Szóval pont annyira vagyunk nem kedveltek, mint amennyire kedveltek a szemükbe.
De úgy gondolom kezdünk nagyon elkanyarodni a lényegtől magáról a képekről. Itt most erről van szó! Később majd megvitathatunk más kérdéseket is.

Egyetértek abban, hogy komolyodnunk kell, de szerintem az egyik legnagyobb hajtóerőnk a szubjektivitás, a személyes élmény - ez teszi játszótérré az egészet, ami fontos alapja a lelkesedésnek.

Tisztában vagyok a szerepünkkel, nem is ezt próbálom elkenni. Épp csak az üzemeltetés mikéntjében látom kiemelt szempontnak, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a szubjektivitás és a rideg szakmaiság között.

A szobrászok egy részének legyintése mögött érzek azért én sok dolgot. Az egyik pl. az, hogy teljesen természetes, hogy az emberek nagyon nehezen vesznek akármit, amit a művükről írnak. Ez eléggé megoldhatatlan. Vannak szobrászok, akik soha nem fogják kedvelni a lapot és vannak, akik tisztán látják, hogy a lényeg, hogy van, és összefogja a munkájukat.

A lap nem szolgálhat csak egy ágat, egyszerre kell mindet - tehát a szobrászok mellett a laikusokat, kutatókat, tanárokat, diákokat, történészeket, cikkírókat, könyvszerzőket és Marinénit és Józsibácsit és mindenkit.

Ha túltoljuk a szakmaiságot, elsivatagosodáshoz vezethet, ami megöli a lelkesedés virágait. Csak hogy picit még erősítsem, milyen fontosak itt a KÉPek :) hehe.

Nincs kedvem személyeskedni egyébként vagy üldözéseket folytatni. Írtad, hogy a szerkesztők kedvük szerint alakítanak dolgokat, én pedig megcáfoltam, mert tisztán látom, milyen óriási munka zajlik a színfalak mögött aminek ugyanaz a célja, mint amit te írsz, hogy "komolyodjunk". Az oda jutásról alkotott elképzeléseink különböznek. De szerintem jól állunk! Már az is örömteli, hogy beszélgetünk. Szerintem.

Tamás! Én nem személyeskedtem. Te meg megint megvádolsz.
Pedig az elmúlt két év üldözései után, talán nekem lenne jogom kijelenteni, hogy a szerkesztők kényük-kedvük szerint alkalmazzák a szabályokat, meg vagy tudomásul veszik a művészettörténészek által összeállított listákat (mert azért tudjuk, léteznek ilyenek), vagy nem...
Ez, már rég nem egy játék, ahol azt lehet csinálni, amit úri jókedvünk diktál. Hogy is írta Ády?
A témában, vagyis a szobrok témájában megkerülhetetlenek lettünk.
Szerintem igyekezni kellene ehhez méltóan viselkedni, és a lehető legkevesebbre csökkenteni a szubjektivitást.
Ellenkező esetben egyszerűen hiteltelenné válik az egész vállalkozás.
A szobrászok egy része is csak legyint az oldalra: ja, az az a felület, ahol mindenféle hülyeségeket irkálnak, össze-vissza...


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.03. 16:08

A lap soha nem volt teljesen szakmai szerintem, és valahol pont az az értéke, hogy részben tudatosan távol tartjuk magunkat ettől. Persze ez a hibája is.

A szerkesztők munkájával kapcsolatban hibásnak tartom azt a feltételezést, amit itt is erősítesz - nem saját kedvük szerint húzkodják a határokat, hanem egy közös konszenzusra törekszenek.

Nem vagyok biztos benne, hogy ha hirtelen leülnénk, találnánk egy olyan szakmainak tekinthető listát, amit egy az egyben felhasználva megoldódna minden problémánk. Nincs olyan szakmai etalon jellegű lista, amit felhasználva ne kellene feláldozni több, eddig fontos játékteret.

Azt is figyelembe kell venni a szakmaiságnál, hogy a közösség belső törvényei is gátolhatnak, ha mondjuk a szakmaiság betartásához még komolyabb szabályozás, pl. a szubjektivitás csökkentése kellene. Röviden: komolyabban vett munka még több amatőr lelkesedőt tántoríthat el, amilyenek mi is voltunk egykoron és sokan még vagyunk is.

Szerintem épp mindenki a közös munkáról is beszél, amikor szabadon felhasználható képekről ír, vagy épp egymás lapjának könnyebb szerkesztéséről.

A közös műlap ügyében igazad van, csúszok, mint sok más fejlesztésben. Itt tudod követni, mikor készülök el: kozterkep.hu

Az elhunytak lapjának átvehetőségét épp te szorgalmaztad. Pedig ilyen tilalom szabályzatban és technikai fejlesztésben nincs, max az emberek ritkábban kérik el ezeket. De én is a passzív tagok lapjainak rugalmasabb módosíthatósága mellett vagyok - szerintem egy hajóban evezünk itt, épp csak hogy nem tartom jó megoldásnak az átadást technikailag. Most ez lehetséges, működik, nem szabályt módosítok kommentben; mint irányvonal írtam pár kommenttel lejjebb, hogy mi a jobb megoldás szerintem a HA és az átvétel helyett.

Tudom, Marika, hogy mindannyian halandóak vagyunk. Nagyon is. Ezért tiltakoztam az eljárás ellen, hogy Neszták Béla utolsóként feltöltött műlapját ne vehesse át Ády. Mert tudom, mi az a kegyelet...
Nem történt az ügyben semmi.
Érdekes, a KÖZ-ös munkára nem reagált senki...
Tényleg a képek méretei a legnagyobb gondunk?

Szerintem az, hogy leszögezzük, mely szakirodalom listáit tekinthetjük etalonnak, és azt ne bírálhassák felül a mindenkori szerkesztők, a saját kedvük szerint.
Mert így az oldal egyre távolabb kerül a szakmaiságtól.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.03. 14:05

Kedves Tünde, amit írsz, abban önmagában is ellentmondás van. Előbb a "jogtalanul elszedett" képek dolgát veted fel. Majd a halottak műlapjainak átadási tilalmát tartod értelmetlennek. Ha halottól veszünk el valamit, az is "jogtalanul elszedett". Szerintem megvan arra a technikai lehetőség, hogy elhunyt kollégáink műlapjait úgy javítsuk, hogy közben nem szedjük el tőlük.

Ahányan vagyunk, annyiféleképp ítéljük meg a dolgokat. Engem nem zavar különösebben, ha az én képeimet valaki más is használja. Amikor feltöltöttem a KÖZtérképre, akkor egyben át is adtam azt a KÖZnek.
Konkrét példákat hozva lehetne arról beszélgetni, hogy mit tekintünk valamit jó műlapnak, mit rossznak. Én a magyar vonatkozású műlapok esetében nagyon fontos szempontnak tartom azt is, hogy az adott alkotás egyáltalán dokumentálva legyen.
Az én megítélésem szerint az utóbbi időben mintha kicsit javulnának a műlapok.
Én a magam részéről nem lelkesedek a nem magyar vonatkozású műlapokért (osztom "kectam" múltkori észrevételét), de elfogadom, hogy mások ezt másképp látják és azt is elismerem, hogy külföldről - egy - két kivételtől eltekintve, színvonalas alkotások kerülnek be.
A minimálisan megkövetelt képek számának emelésénél felmerülhet a kérdés, vajon nem adályozzuk-e meg ezzel azt, hogy egy-egy műlap (alkotás) publikálásra kerüljön.

Véleményem szerint egy egyszerűbb domborműves emléktáblánál a 3 kép is elég, egy 14 stációs keresztútnál a 12 kép is kevés.


Orbán Róbert
2017.03.03. 11:33

Köszönöm a további véleményeket!

Azt gondolom, hogy mindegy, egy tag miért inaktív, ennek okát és a kapcsolódó kérdéseket nem területünk vizsgálni, ehhez semmi közünk.

Azt sem tehetjük, hogy tagjainkat jövőre vonatkozó, vagy visszamenőleges javításokra - gondozásra kötelezzük. Ezt csak kérhetjük és várhatjuk, de sokszor nem fog megtörténni. Ez természetes, hiszen ez egy nonprofit közösségi dolog.

Ha emiatt most úgy érezzük, az átpakolás oldja meg a helyzetet, vizsgáljuk csak meg a jövőt!

Egy átlagos tag aktivitása néhány évig, talán egy-két évtizedig fog tartani, logikus okokból. Gondoljatok bele, hogyan fog kinézni egy 10-szer átvett műlap?

Nem biztos, hogy ez a jó út. Szerintem az átadás-átvétel intézménye egy kényszermegoldás, ami abból adódik, hogy jelenleg sok dolgot nem lehet átszerkeszteni egy műlapon, ha nem vagyunk annak gazdája.

De mi lenne, ha ez elérhetővé válna? Mi lenne, ha bármibe belenyúlhatnánk pontosan ugyanúgy, mint a gazda, csak természetesen jóváhagyás kellene a változás publikálásához (ahogy eddig is a HA-knál).

Ebben az esetben elszakadhatnánk attól a szerintem paradox kérdéskörtől, hogy ki miért nem aktív, ki miért nem működik együtt, ki miért regisztrált be, ha nem csinál semmit stb stb. Ezek a dolgok kivédhetetlenek, és mindenkinek nyomós oka van arra, amit és ahogy tesz. Ezt el kell fogadnunk. De a lap érdekeit képviselve megoldást kell találnunk erre. Az átvétel most lehet, hogy jó útnak tűnik, bár felvet kegyeleti, néha még jogi kérdéseket is, ha szőrözni akarok. Más irányba szeretném vinni a lapot, mert picit távolabb kell nézni, és MINDIG biztosítani kell a lapok rugalmas módosíthatóságát és javíthatóságát. Erre a mostani HA intézménye részben jó, az átvétel részben jó - de ezeknél jobb megoldás kell. Ezen gondolkodom egy jó ideje, és a következő személyes találkozón jó volna beszélni róla, ha oda jutunk végre.Képlopások ellen nem lehet védekezni, csak ha nem töltünk netre képet. Az, hogy kis képeket teszünk ide hosszú távon a saját hasba szúrásunk, mert egyik elsődleges célunk ellen teszünk: a művek megfelelő vizuális bemutatása ellen.
Egy 600 pixeles képen már szinte semmit se lehet látni egy átlagos monitoron. A mobilok jó része már ma képes ennél nagyobb felbontás megfelelő megjelenítésére, és gondoljunk csak arra, hogy mobilon az ember tipikus viselkedése a zoomolás, ami egy 600 pixeles képnél meglehetősen problémás, de egy 1600 pixelesnél máris érdekes részleteket hozhat elő.

Látod Tünde a kis képekből is csináltak három könyvet, így lényegtelen hogy 600px vagy 1000 px a kép mérete. Sajnos elkerülhetetlen hogy elvigyenek képeket, viszont aki a képet nézegeti, márpedig a többség ez, az jobban élvezi a látványt a nagyobb fotókon.
A plusz kép hozzátöltés is rapszodikus, mert van ahova jó lenne többet tölteni, van ahol már most túl sok van. Talán amióta már meg lehet érinteni az alkotásokat, kevesebb a fölöslegesen hozzátöltött kép, "itt jártam címmel". Mert soha nem értem, hogy van egy szép napos képsorozat és miért érez valaki késztetést hogy hozzátöltsön három esőbe készült sötét képet. Gondolom pont pont az előzőekben leírtak miatt.

Az elhunytak műlapjainak átadás/átvétele annyit jelentene, mint az elhunyt írok, költők, szobrászok műveinek átvétele (nem kell neki tulajdonítani, hiszen már halott!) Egyszer mindannyian arra a sorsra jutunk (ne feledd!)

Kőrösi András átadta a műlapjait és nem változott semmi. Nincs után gondozás.

A jó minőségű fotók hozzáadása ne csak szóban történjen meg, hanem valójában is úgy legyen.

A nagyobb méretben készült és látható fotók élménygazdagabbak, nem értem miért kellene ettől megfosztani magunkat és a köztérképre látogatókat. Bárhová is tesszük saját fotóinkat a világhálóra, a legszuperebb riasztóval sem tudnánk megakadályozni az elvételt. Aki viszont mindezt sajnálja, őrizze fotóit saját maga kedvtelésére.

Az alapkeret felemelését 3-ról 5-re én sem támogatom, hiszen max. 12 fotó feltölthető a készülő műlapra.

Én voltam az egyik nemmel szavazó. Nem támogatom a képek méretének növelését, mert ezzel csak a tartalmak jogtalan felhasználóit segítjük. Nekem elég volt az a három könyv, amit a kezembe adtak, és kiderült, hogy innen, jogtalanul elszedett képekből, fotókból írták.
Ha mobilon böngészed a lapot, amúgy sincs jelentősége, mert ott még a feltöltött méretben sem látható...
Viszont igen, jobb minőségű fotókat kell, eleve feltölteni. Több olyan műlap került elém az utóbbi időben, ahol egyetlen jónak értékelhető fotó sem volt.
Én a KÖZTÉRKÉP szóból a KÖZ szót emelném ki, mégpedig itt a közös tudás, a közös műlapok készítésének lehetőségét próbálnám lehetővé tenni. És, szerintem pont ezért felesleges a 3-as alapkeretet 5-re emelni. Elég kevés hely van már az országban, ahová egyetlen ember jut el, vagyis bárki töltögethet a másikhoz.
Akit kicsit is érdekel az oldal sorsa, az folyamatosan javítgatja a saját műlapjait. Nagy visszaesés ebben a folyamatban, hogy nem lehet a műlapokat átvenni. Pedig nincs értelme a halottak műlapjainak átadási tilalmának fenntartása. Egyszerűen nem életszerű.
A passzív műlapok csak gondot okoznak mindenkinek.
Nagyobb kedvvel is szállnának be szerintem a feltöltők, ha tudnák azt, hogy lesz a munkájuknak eredménye, és nem csak a vakvilágba írnak és töltögetnek. Mindenkinek jobb lenne a közérzete, és nagyban mentesítenénk a lassan robottá váló szerkesztőket.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.03. 00:50

István! Ez most is így van. Ha feltöltesz valamelyik műlaphoz öt fotót, a következő évben megint kettőt, az azt követőben megint kettőt...


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.03.03. 00:25

Én annak örülnék, ha a mások lapjához hozzátölthető képek száma nem maradna az állandó 5-ös kereten belül, hanem a múló idővel valamilyen ésszerű módon szintén tágulna. A képek minőségével mint elsődleges szemponttal abszolút egyetértek.


Csuhai István
2017.03.02. 23:05

Köszi Ády, hogy ezzel is kiegészítetted a bejegyzést, még néhány nagyon fontos szempontot kifejtve.

Sándor, örülök, hogy te is támogatod a kezdeményezést!
Ehhez kapcsolódóan érdemes kiemelni, hogy a műlapok folyamatos karbantartása nem személyes kötelezettség, hanem közösségi érdek. Vagyis az újra-átnézés kapcsán nem keletkezik hirtelen mindenkinek kötelező feladata. Mindenki a saját ideje és kedve szerint vesz részt a lapok minőségének emelésében. Akinek viszont nincs kedve és/vagy ideje, az engedje, hogy az aktív tagok és a szerkesztők tegyék ezt.

Örülök és támogatom mind a két kezdeményezést. Nem árulok el nagy titkot hogy már rág óta harcolok a kellő mennyiségű és minőségű képekért, hisz egy vizuális tárgyakat bemutató honlap vagyunk. Tehát a mi szemünkön vagyis képeinken keresztül látják az ide látogatók ezrei a műalkotásokat, így ha az nem üti meg a mércét az a rossz kép marad meg bennünk.
Több mint három éve csinálom a facebook oldalunkat, ahol minden nap megosztok egy képet. Nagyon sokszor szembesülök azzal a problémával hogy nem találok egy megfelelő fotót az adott alkotásról, így egy másik szobrot kell keresnem. Most már elmondhatjuk hogy egy megkerülhetetlen adatbázis lettünk, így tiszteljük meg magunkat, az alkotást és a nézelődőt a megfelelő képanyaggal.

Szép fényeket és további jó vadászatot kívánok mindenkinek!

Nem hagy hidegen, és egyetértek.
A képek minimum számának emelése elképzelhető, úgy tűnik nincs már tárkapacitás probléma – hál’istennek.
A komolyabb képméretek ma már mobillal is produkálhatók, nem irreális a felbontási elvárások megemelése.
Magam részéről a régebbi műlapjaimat – ha mód van rá – rendszeresen kiegészítem, mint ma is néhányat, akár képanyag, akár tartalom tekintetében. A kimutatás szerint azonban még most is akad alul-reprezentált műlapom – megpróbálom követni.
Sok sikert…


Dr. Pinczés Sándor
2017.02.27. 21:14