Tudsz róla? Keressük!

Valaki tud erről bármi infót? Első blikkre mintha Toldi farkasokkal való küzdelmét ábrázolná... Semmit nem tudok róla, egy kedves ismerősömtől kaptam a képet, gondoltam "bedobom" ebbe a fórumba, hátha ismerős valakinek. Előre is köszönöm!


Forrás: Magyar Nemzeti Galéria

Kerestem Szolnokon Várkonyi István mellszobrát. Nem találom. Unokája vagyok. Mi történt a szoborral?


Palotai Mátyásné
2018.07.10. 16:04

Köszönöm az infót. Bíztam benne, hogy vhol vmelyik városban valós nagyságú alkotás lehetett, egy régi újságcikk szerint több város részére készített Pattantyús Jószef plasztikákat.

Ez valószínűleg egy kisplasztika, amit egy városi háttér előtt fotóztak. Pl egy mellvédre, ablakpárkányra állítva. Vagy egy épület-fotó előtt, ezzel bemutatva, hogy milyen lenne nagy méretben köztéren, városi környezetben.

Esetleg valakinek ismerős ez a térplasztika Pattantyús Józseftől? Vagy a mögötte lévő épület, hogy melyik településen lehet / lehetett?

Ott van ma is csak egy kicsit odébb helyezték kozterkep.hu

Veszprémben a Járási Tanács épülete előtt volt ez a szobor 1963 körül a medencében. Mi volt a címe és alkotója?


Varga László
2018.05.16. 08:39

:))


Göröntsér Vera
2018.05.09. 16:00

Köszönöm szépen Vera!

Köszönöm az infót .... :-)


Maxell Miklós
2018.05.09. 13:50

Az alkotó Lendvai István vehir.hu


Göröntsér Vera
2018.05.09. 11:55

Így néz ki az emléktábla, csak így nem látni a szignót, azért nagyítottam ki. Veszprémben van a vár alatt, a Park téren. E betű nem lehet, mert pont van az i-n.

Lisztes István:

artportal.huLovas Ilona:

hu.wikipedia.org

artportal.hu

:-) :-)


Maxell Miklós
2018.05.08. 17:36

A csorvási Bartók Béla emléktáblán határozott LE - Ligeti Erika szignója. De ez lehetne: Lisztes István, Lovas Ilona. Könnyebb lenne a keresés, ha az alkotásról is tudnánk valamiféle infót.

Én úgy látom a képen hogy a szignó az L.E. vagyis Ligeti Erika :

hu.wikipedia.org

:-)


Maxell Miklós
2018.05.08. 16:00

Sziasztok! Nem ismerős valakinek?

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, elsősorban a pécsiektől!
Nádor Judit (Zsolnay) pirogránit madarát (páva) keresném, egy régi újságcikk szerint (Dunántúli Napló, 1974.07.04.) az első páva "elrepült" Lahtiba (Finnországban Pécs testvérvárosa) a második elméletileg ott kellett, hogy maradjon Pécsett vhol - feltéve ha megvan még.
Látta esetleg vhol vki? A kép alapján sztem nem olyan kicsi...


Forrás: Dunántúli Napló, 1974.07.04.

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?


Forrás: Facebook, M@M csoport


Röghegyiné Anita
2017.12.08. 20:33

Sok szép magyar szóval megköszönöm a segítségét annak aki megfejti, felismeri ezt a "mesterjegyet"!

Nagyon szépen köszönöm!


ocsovai andrás
2017.08.17. 21:16

A "harckocsicska" kint is van az Indexen: index.hu


Pótó János
2017.04.30. 11:10

Óóó; irányba állítva? tetszik a konyultsága, haha :) úgy sejtem az alkotó ugyanaz! Gyorsan bedobom egy körrel nagyobb fórumba, hátha lesz infó.

Újabb miniszobor került a Bem rakparti kerékpár út falára.
Közvetlenül a Kossuth hídi emlékkő mellett délre található. Ennyit tudok róla, és ti?


Forrás: Saját kép.

NEM SZÜKSÉGES KERESNI!

Ott vannak, csak bejelentkezős engedély szükséges! Városligeti fasor 47-49. E lap kertjében:kozterkep.hu
kozterkep.hu


ocsovai andrás
2017.03.02. 14:44

Róbert! Ezt a linket a műlapja alá kéne rakni, mert majd ott lehet később jobban megtalálni.

Megpróbálok szerezni képet, aztán feltöltöm.

Van még legalább egy tucat, amit az elmúlt 20 évben bontottak le. Kettő vagy három kivételével nincs közvetlen politikai vonatkozásuk ....


Orbán Róbert
2017.02.16. 11:10

Pedig szép volt! Van archív fotó, így fel kéne hozzánk is rakni Róbert!

Nyomtalanul eltűnt egy dombormű Szombathelyen?

hirlevelplusz.hu


Orbán Róbert
2017.02.13. 08:36

Az oldalra és Jánosra hivatkozva szeretlekmagyarorszag.hu


Röghegyiné Anita
2017.01.25. 19:36

És már a 444-en is:
444.hu


Pótó János
2017.01.25. 15:02

Már az urbanistán is kint van, csak most nem tudok linkelni :)


Pótó János
2017.01.25. 13:35

A kép alapján egyértelműen egypetéjű ikrek. De hogy kerülhetett Budapestre?


Pótó János
2017.01.25. 10:44

Ezt találtam:
"November 29-én késő este új miniszobor került fel az Ung-partra a Filharmónia közelében. A folyópart új látványossága, s egyben a horgászok szerencsehozója ezentúl A nagy Ho-Ho-Horgász híres Főkukaca lesz.
Főkukacot bronzból készítette Mihajlo Kolodko. Ez már a 27. miniszobor a megyeszékhelyen. Fegyir Sándor turisztikai szakember elmondása szerint Főkukac a horgászok talizmánja lesz Ungváron, s minden horgásznak azt tanácsolja, hogy a jó kapás érdekében először dörzsöljék meg az orrát."

karpataljalap.net

Talán ez egy másolata lehet az ungvárinak. Nagyon aranyos.

Nem keressük, mert ma reggel találtam, de tudsz róla valamit? A budai felső rakpart mellvédjén, a Halász utcai le- és feljáró északi részének közepén üldögél a Kukac figurája A nagy ho-ho-horgászból. Kb. 15 cm, bronz, rögzítve a mellvéd kövéhez. Tud róla valaki valamit?


Pótó János
2017.01.25. 09:29

Putnokról 2 Műlap van Petőfi Sándor szobráról, viszont találtam egy harmadikat, vagyis "csak" a talapzatot. Semmit nem találok róla :O
Segítséget kérek!


Röghegyiné Anita
2016.10.23. 22:24

Szia, üdvözöllek a Köztérképen! Sajnos nem létezik semmilyen egységes nyilvántartás a köztéri (nem köztéri) művekről, amiben ilyen szintű információk lennének. Ha lenne, nem lenne a Köztérképre szükség. Mivel nincs, ezért mi is csak morzsákból építkezünk, de látni fogod ezt, ha megnyitod a műlapokat és elolvasod a leírásokat.

Sok száz könyv, sok ezer újságcikk, levéltárak, könyvtárak, folyamatosan megszűnő weboldalak, halványuló régi fotók és emlékek: ezekből építkezünk, és próbálunk egybe fogni, leírni, feltölteni - dokumentálni mindent.

A munka egyrészt végtelen, másrészt izgalmas. Így hát kérlek, ha tetszik ez itt, vegyél részt akár abban, hogy kutatásaid eredményeit az adott műlapokon publikálod. Ahol ismerjük a kőfaragót, az utóbbi években már jelölni szoktuk, tehát van rá lehetőség, te is hozzáadhatod a saját infódat, ha biztosra tudod, hogy egy-egy Stróbl-művet nagyapád faragott ki.

Sziasztok! Örülök, hogy veletek lehetek!! Tulajdonképpen úgy kerültem ide, hogy a nagyapám nyomát szeretném valahol felfedezni, eddig sajnos sikertelenül. Burger József volt és többnyire Stróbl Alajos műveit faragta márványból. Van egy fényképem is ahol egy művész társasággal együtt vannak Cararrában. Sehol semmi nyoma, a Farkasréti Temető művészparcellájában van eltemetve, igaz ott Bürger Józsefként említik. A Levéltárban találtam néhány levelet ami vele kapcsolatos, adásvételi szerződés... stb, de sehol semmi nyomát nem találom, hogy ő valahol nyilván lenne tartva, mint művész. Méltatlannak tartom, szerintem egy kőfaragó aki márványból elkészíti egy szobrász alkotását, talán megérdemelné, hogy az ő neve is valamiképpen fennmaradjon. Én nem ismertem, sok évvel születésem előtt meghalt, de nagyon szeretném, ha a gyerekeimnek megmutathatnám a műveit. Apámtól tudom, hogy sok szobrot készített Erzsébet királynéról, templomokban is nagyon sok szobra volt, de mint mondtam, sehol nem találkozom a nevével. Stróbl Alajos unokájával ismerjük egymást, ő megemlítette egyik könyvében, hogy nagyapáink együtt dolgoztak, ezen kívül semmi. Ide is így kerültem, hátha.... Ha segíteni tudna valaki nekem abban, van-e valahol nyilvántartva, hogy egy szobrász gipsz vagy egyéb művét, ki faragta márványba, hálás lennék a segítségéért.
Köszönöm, ha valaki segít nekem, üdvözlettel
Puller Mari /Burger Mária/


Puller Istvánné
2016.08.08. 00:17

Sziasztok
Ismerős valakinek a szignó?
Nekem első körre Gácsi L. ugrik be, de nem találtam semmit róla
Egy miskolci szobron találtam a forrás szerint Varga Miklós az alkotó, de a szignó tuti nem


Röghegyiné Anita
2016.07.30. 13:00

Köszönöm Ády!
Összeszedem az információkat :)


Röghegyiné Anita
2016.07.15. 08:24

Szia Anita!

Én ezzel az archív képpel már simán feltölteném! Át kell küldeni egy kis szűrön, és már egész elfogadható. Egy éltűn lebontott alkotásnál ez már elégséges. És ha már van műlapja, könnyeben bukkanhat fel hozzá még kép.

(Elküldtem neked a feljavított képet.)

Sziasztok!
Miskolcon egy MÉH telepen került elő egy kakasra hasonlító szobor, ami nagyon valószínű, hogy Marosán László Sellő szobra.
Sajnos képet nem kaptam a MÉH telepen talált alkotásról (de nem adom fel)
Most, hogy felmerült a Sellő kutakodni kezdtem útána de sehol nincs róla kép, vagyis egyet találtam a Facebook M@M csoportjában (ők is keresik azaz együtt). A kép egy régi újságcikk, de nem igazán tiszta.
Így keresek képet , információt, bármit róla.


Röghegyiné Anita
2016.07.13. 23:45

Szervusztok!

Olyasvalakit keresek, aki járatos az 1964-ben lebontott Nemzeti Színház (Népszínház) külső-belső szobordíszeiben.

Arról van szó, hogy a Rákospalotai Múzeum kertjében áll két szobor(torzó), amit a '90-es években kaptak a BTM-től, hogy legyen valami, ami díszíti a kertet. De azt sem a BTM, sem a RM nem tudta megmondani, hol álltak, honnan valók ezek a maradványok. Én egyre biztosabb vagyok benne, hogy a régi Nemzeti Színházat díszítették, de nem tudom merre induljak a kutatásban (a neten elérhető fotókat - pl. a Fortepanban - már átnéztem).

Az egyiknek műlapja is van, ez az: kozterkep.hu

Szóval ha valaki átlátja ezeket a szobordíszeket és a róluk szóló forrásokat, kérem válaszoljon (akár privátban is a palotabarat@gmail.com -on)

Előre is köszönöm

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 utolsó >
Friss a fórumban

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2018-08-13 09:59

Sziasztok, a fővárosi Margitsziget megjelent a kerületek között, így kérlek, a jövőben ezt jelöljétek majd, ha onnan töltötök fel alkotást. A dolog háttere az, hogy 2013. július 20. óta a sziget önállóbbá vált, nem a 13. kerülethez, hanem a főváros közvetlen... Teljes szöveg

Sajtófigyelő és ajánló

Mirror @ 2018-08-12 08:53

Kedves Köztérkép tagok! Új cikkemhez kérném a segítségeteket. Olyan szobrokról szeretnék írni, amik nem azt ábrázolják, amit az átlag járókelő gondol. (Például Varga Imre Várakozók szobráról sem sejtik sokan, hogy valójában utcalányok ihlették) Ha van olyan ma is... Teljes szöveg

Feltöltési ötletek

Maxell Miklós @ 2018-08-07 18:01

:-)

Tudsz róla? Keressük!

Szapet @ 2018-07-10 16:24

Valaki tud erről bármi infót? Első blikkre mintha Toldi farkasokkal való küzdelmét ábrázolná... Semmit nem tudok róla, egy kedves ismerősömtől kaptam a képet, gondoltam "bedobom" ebbe a fórumba, hátha ismerős valakinek. Előre is köszönöm!

Jogi dolgok

Pál Tamás @ 2018-07-01 11:58

Sziasztok! Körbejártam a panorámaszabadságos problémakört és úgy döntöttem, hogy relatív bevállalósak leszünk; legalábbis az első komolyabb peres ügyig ;) Tehát továbbra is jöhetnek a külföldi alkotások a meglévő szabályainkat betartva. Különösen ajánlom az elvek... Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2018-06-26 09:44

A "saját elgondolás" így tényleg erős itt. Tisztában vagyok vele, hogy a "kinti" szakmai világban sok dologra van jobb és teljesebb megoldás, de ezek átvételét mindig megvitatjuk, és mivel a KT nem egyenlő a szakmai világgal, ezért nem veszünk át egy az egyben minden... Teljes szöveg

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása