Szerkesztői témák

Most indult el az "Erősen problémás" műlapok automata visszaküldése.
Ilyen egy műlap, ha Működési elveinket vagy jogi szabályzatainkat sérti. A várakozó (nem publikus) műlapok közt 8, a publikusak közt 6 volt eddig.

A műlapokról a szerkesztőség szavaz, ahogy a Szoborlap-címkéről is. Egyszerű többség, de min. 3 szavazat kell ehhez.

Jelenleg dolgozom még a várakozó, de megszavazott műlapok automatikus publikálásán.

Te semmit! Sajnos úgy tűnik, valami mentési hiba lehetett. De nem erről van szó? kozterkep.hu ez publikus, nem szerkesztés alatti státuszban van.


Szerverterheltség esetén vannak lassulásaink és elszállunk néha. Folyamatosan próbálom optimalizálni a programot, hogy ne legyen akkora terhelés.

Gondom van. Szerkesztői szintről feltöltöttem volna a Sailer Antal szoborcsoport című műlapot, s eközben eltűnt, mondván hogy szerverhiba. Mit rontottam el?

A hétvégén elindult a legalább 7 napja várakozó, vagyis nem jóváhagyott hozzáadások elfogadása. Ezt a feladatot Tünde vállalta.
Ez azt jelenti, hogy - ahogy a Szoborlapon is - itt sem történhet meg az, hogy egy tag inaktivitása miatt nem haladnak a dolgok.

Kereshetővé teszem majd az üres alkotókat; pontosabban a hiányos műlapokat - ezt korábban fel is írtam, egyszer kész is lesz :)
A "korrektül kutatott" ismeretlen megkülönböztetését logikailag nem látom biztosíthatónak; ki mondja meg, ki dönti el? Mivel lehetetlen, egyre többen használnák, tehát értelmét vesztené.

Tamás, ahogy már jeleztem, nekem hiányzik a megkülönböztetés a korrektül kutatott "ismeretlen" és az egyszerűen beírt között.
Nem megoldott ugyanakkor az üresen hagyott alkotó visszakereshetősége. Vagyis szükségesnek tartanék egy olyan lekérdezési lehetőséget, ahol ez a szempont is megadható. Az eszközök változnak, elvileg egyre több lehetőség lenne az alkotó pótlására, ha lenne kiindulási alap.

Tk. hasonlót hiányolok a "Csak szoborlap" jelölésnél. Szerintem jó lenne az "ellenpróba" lehetőségét is biztosítani.


Göröntsér Vera
2013.01.06. 11:34

Fontos, hogy jelenleg nem használjuk már az "Ismeretlen alkotó" jelölést műlapokon. Emiatt ha ez kerül egy műlapra, akkor azt a szerkesztők törölhetik (mármint ezt az alkotójelölést).
Egyelőre ez az álláspontunk, mivel az "ismeretlen" státusz logikailag kikezdhető; hiszen hogy bizonyítható? Attól, hogy a szakértő irodalom azt mondja, hogy ismeretlen az alkotó, attól még 127 év múlva kiderülhet egy előkerült bármilyen iratból a készítő kiléte.

Tünde!
Az András azért nem értette meg, mert nem így írtad le ahogy a Ferinek.
És azt is hozzá tetted, 'hogy ott marad az idők végezetéig. Látod ha akarod, de miért tennéd.'

Tudom, hogy tavaszra ígértem tavaly év végén a Köztérképet. Sok dolog máshogy alakult, sajnálom. Január helyett csak júniusban tudtam elkezdeni a nonstop munkát, de most már kézzel fogható közelségben van az új rendszerek indulása és törleszthetem az adósságomat :]

Kösz mindenkitől a türelmet még egyszer!

Mentségemre legyen mondva, a csúszás hátterében pont az áll, ami lehetővé teszi azt, hogy működjön a lap. Pénz, pénz, pénz...
Amint valaki úgy gondolja, hogy felbérel engem a Szoborlap fejlesztésére, hogy minden időmben ezt csináljam, azonnal abbahagyom minden pénzkeresési foglalatosságomat.. khm ;]

Sziasztok! Mindenki nagyon sokat dolgozik és ez nagyon szuper. Nekem csak az a gondom, hogy ez egyenlőre nem látszik meg a szoborlapon. Nem csökkentek a viták és összezördülések. Nem lett tisztább és átláthatóbb a szoborlap.


Hársch Ferenc
2012.09.04. 11:54

Feri! A szerkesztőség munkájának megkezdése után próbáltunk minden, általunk hozott szabályt betartani. Ez minden feltöltő előtt ismert volt. Akkor még úgy volt, hogy április-májusban indul a Köztérkép.
Miután már láttuk, hogy ez nincs így, egy idő után elkezdtük kiengedni azokat az alkotásokat is, amelyek legalább jól meg voltak írva. De ez a folyamat csak az utóbbi hetekben kezdődött. Azért most se megy ki minden. Templomi alkotások, szökőkutak, árvíztábla, sima emléktábla, festmény nem ment ki mostanában.
Számos alkotás várakozik így; nem csak a tied érintett benne. A baj egy technikai gubanc lehet: nem lehet a kérdéses alkotásokat visszajuttatni a szerkesztői szobába, vagyis négyen, akik véleményezünk, nem látjuk azokat; amiket elvileg nekünk kellene kiengedni...
Ez az a tény, amit András is reklamált, és nem értette meg a választ.
A saját műlapommal is kísérleteztem (próbáltam újra és újra beküldeni), de nekem sem mennek át; csak azért tudom.
Mindenki nagyon várja a köztérképet. Kérlek légy még egy kicsit türelemmel, és megoldódik minden. Nem szabad törölni a műlapokat, és ami kint van, nem érdemes visszavenni szerkesztésre, mert az újból munkát ad majd valakiknek, akik a következő szerkesztők lesznek.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2012.09.03. 22:54

Feri, töröltem a kommentedet a műlapról - vitassuk meg itt. A linkelt saját honlapodat sajnos senki nem látja, így az érvelésem nem olyan OK, de most megnéztem, és én vitatkoznék azzal, hogy "ugyanilyen emlékkövet" tettél fel májusban. A mostani emlékkő szerintem művészetileg magasabb szintű, hiszen itt már formálták a sziklát, hajóorrot mintáztak belőle. De az is nagyon fontos, hogy a szerkesztőség - akárki is lesz az mindig - szubjektív döntéseket hoz. Tartsuk ezt tiszteletben.

Külföldi szobrok akkor kerülnek a szoborlapra, ha magyar vonatkozásúak témában, vagy alkotóban. Persze ezen is lehet vitatkozni, de ez már valamivel egzaktabb terület.

Ez így nem igazságos!!!!
Fölkerült egy emlékkő: kozterkep.hu
Én májusban raktam föl egy ugyanilyen emlékkövet (kozterkep.hu amit nem engedtek ki a szoborlapra. Egyetértettem, hogy az nem a szoborlapra való, de hát akkor ez mi???
Ezt is csak nekem nem szabad, úgy mint a külföldi szobrokat???


Hársch Ferenc
2012.09.03. 10:56

Anita! Mindegy, hogy valaki mennyi ideje regisztrált be, ha nincs jelen, nem aktív feltöltő, nem készített még műlapokat; vagy uram bocsá, egyetlen egyszer nem talált rá még a feltöltési elvekre. Van aki évek óta tagunk, de nem tudja, vagy nem akarja használni a megfelelő funkciókat. Nem vagyunk mindannyian egyformán szabálykövetők.
Mint ahogy az utakon sem tartja be mindenki a KRESZ-szabályait.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2012.09.02. 20:04

Megjegyzem, igaz csak halkan, hogy az említett MűLap 'gazdája' több mint 2 éve tagja az oldalnak, igaz ez a második MűLapja de a hozászolásokból kiderül nem másodszor jár az oldalon.


Röghegyiné Anita
2012.09.02. 18:06

Ezek szerint, egy kezdő feltöltő akár feszületet is beküldhet, csak hogy ne menjen el a kedve?!


Röghegyiné Anita
2012.09.02. 17:14

Becsúszhatnak ilyenek; én is figyelmetlen voltam a szavazásnál. Az alkotó név baki, ez tény; már beküldtem a kiegészítés. Viszont a művészi érték meghatározásában szerintem szubjektív lesz örökké a szerkesztőség; akárki is ül majd azokban a székekben.

A szerkesztőség döntéseiben semmi személyes nincs, max az a motiváció jelenik meg, hogy az új tagok több kommentet/magyarázatot kapnak. Ellenkező esetben szerintem még többen fordulnának vissza az első műlapjuk beküldései után.

Szándékosan nem a MűLaphoz írok kozterkep.hu nehogy elrontsam a hozzászólássommal a 'színvonalát'.
Nem egy MűLapom került visszadobásra (szerintem nem csak nekem) azzal, hogy nincs művészeti értékűk (volt benne neves szobrász alkotása is). Valaki meg tudja nekem mondani, hogy itt hol találom, hátha én is felfedezem.
Az alkotó nevéhez nem mondok semmit csupán nem értem amíg ez így kimehetett addig a nem ismert alkotó miért nem elfogadott!


Röghegyiné Anita
2012.09.02. 16:50

István, Te is tudod, hogy teljesen éles és objektív határokat nem lehet húzni, semmi sem fekete vagy fehér. A szabályrendszerünk folyamatos tökéletesítéssel, rengeteg ráfordított munkával, az ügyeskedők, szabályokat megkerülők, nem mindig jó szándékú kötekedők leszerelésével a lehető legkövetkezetesebb próbál lenni. De mindig van kivétel és szándékos kivétel is, nem ettől lesz kevésbé 'mintaszerű' a lap működése. Ahogy írod, a 'következőnek' lehet, hogy más lesz a 'kedvence', de most nem következő van, hanem mi vagyunk itt, én vagyok a művészeti vezető, létezik egy szerkesztőség és van egy alapító és van egy darab Szoborlap. Ott húztunk meg a határt, hogy NINCS templomi alkotás. Ahogy több más kategóriával is tettük. Ennek ellenére nagyon sok olyasmi van fenn lapunkon, ami nem felel meg a kimatekozott szabályoknak. Vagy azért, mert korábban került fel és még nem ellenőriztük, vagy azért, mert átügyeskedte a feltöltő. Vagy pedig azért - mint ez az eset is mutatja - mert a főszerkesztők úgy gondolták (alapos meggondolás után), hogy itt van a helye, egyedülálló és aktuális érdekesség, az egész, együtt, a köztéri munkákkal. Mindez teljesen független attól, hogy kinek mi a 'kedvence' - arra ott van a kedvencjelölő gomb.
Hozzátesz, nem elvesz. 'Top pick, editors' choice.' És úgy gondolom, hogy mindezek mellett a Szoborlap messze az egyik legdemokratikusabb hely az internet eme szegletében.

Igen, Berci, neked Szmrecsányi a kivétel, a következőnek Pátzay lesz, vagy Ohmann Béla, a harmadiknak V. Majzik Mária. Hol húzod meg a határt, hogy ez igen, az nem? Azt a lap eddigi tényleg mintaszerű működéséből kiindulva fel sem merem tételezni, hogy azért, mert neked kedvenced. Ha viszont ez a szempont, akkor különösen kérem, hogy ő se legyen kivétel. Ilyesminek lehet helyet teremteni a fórumban, alkotói bemutatásban stb. De nem ajánlatos egyetlen kivételt tenni, mert onnantól mindig minden vitahelyzet lesz, hogy ki méltó megmutatkozni templomi alkotóként, ki nem (az egyházi termése minden szobrásznak intimebb, személyesebb, másmilyen stb. mint a világi köztéri megrendelések, akár a legkeményebb korszakokban is a 'sokszínűséget' illusztrálhatják az egyházi művek). Az előző szabály egyértelmű volt, ez olyasmi, amivel értékes idők fognak feleslegesen pocsékolódni, vég nélkül.


Csuhai István
2011.12.15. 11:57

Ezúttal nem tévedett senki, mindig vannak és lesznek kivételek, a lap nem működhet teljesen mechanikusan. Szándékosan került fel ez az alkotás, aktív és előremutató köztéri munkákat létrehozó kortárs művészről van szó Boldi személyében, ilyen esetben pedig példaként egy-egy ilyen munka is felkerülhet, bemutatva alkotói palettájának sokszínűségét, ebben az esetben a hagyományoktól való eltérést, saját formavilágához való ragaszkodását. Kivétel, amely erősíti a szabályt - templomi alkotások bemutatása továbbra sem lesz gyakorlat a Szoborlapon.

István! nem tévedsz. A szerkesztő tévedett. Itt is van egy 'követendő' példa. kozterkep.hu Az is lehet, hogy mi nem ismerjük még a változást, avagy mindig vannak és lesznek kivételek.

Lehet, hogy én tévedek, és a feltöltési elvek mostani interregnuma ad lehetőséget rá, de úgy tudom, templomi alkotásokat, igen helyesen, nem lehet feltölteni. A leírásból pedig úgy látom, ez templomban áll.


Csuhai István
2011.12.15. 00:04

Péter!

Én nem vagyok egy lázadó típus, inkább csapatjátékos. Ha tőlem azt kérik, hogy ne tegyem akkor megpróbálom betartani. Nem az enyém a honlap, ezét tiszteletben tartom a szabályokat. Így is ér bőven öröm a feltöltésékben.

Ády!
(Folytatva a „II. világháborús emlékmű, Füle műlapon” indult polémiát)
Arra biztatlak, hogy ha van olyan emlékmű, vagy feszület, amit szívesen feltöltenél, akkor tedd meg! Lehet, hogy kapsz rá egy „Citrom-díjat”, de sokszor érdemes bevállalni dolgokat, hogy saját véleményünket kifejezésre jutassuk. Tömegével úgysem tudod megtenni, hiszen Te is csak heti öt műlapot tudsz feltölteni, ez mindenképpen Tamás hatásköre, hiszen a mennyiségi kereteket kénytelenek vagyunk betartani.
(Azért tértem át a Fórumra, mert ez a véleménycsere már túlmutat az adott műlapon.)


Szórád Péter
2011.05.06. 17:13

"A Szoborlap célja a művészileg értékes köztéri alkotások bemutatása. Azok a feltöltések, amelyek -egy bizonyos örök szubjektum szerint- kívül esnek a Szoborlap határain, azokat MitNe Díjjal "tüntetjük" ki."

Azért tettem ide, hogy könnyebb legyen beszélni róla. A MitNe díj lényege nem az, hogy azonnal töröld a lapról, hanem az, hogy fent van - OK, kiengedtük - OK mert nem vagyunk szobornácik, de finoman felhívjuk a figyelmet, ilyet nem szeretnénk annyira. Az "annyira" itt dőlt betűvel van. Tényleg nagyon fontos a szubjektum.

A díjat a főszerkesztők beszélik meg, és egyetértés esetén nyomom meg a gombot. Az, hogy mi való az oldalra, és merre menjen tovább a lap, ezek a legizgalmasabb kérdések, és ne gondoljátok, hogy nem foglalkozunk vele. De mint minden nagyra nőtt akvárium esetében, óvatosan kell kezelni minden hirtelen mozdulatot :)

Mitne avagy citromdíj!
Nem igazán értem a szabályozását, és azt sem kik adják a jelölést és ki az elbíráló. De mindegy is, sok mindent nem értek mostanság. :)
Az utóbbi időben kaptam pár ilyen díjat és amivel egyet is értettem (bár..) töröltem az oldalról (a tárhely szűke miatt:).
Szerintem másoknak is kellene ezt követni, hiszen vajuk be nem 1-2 van a listán ami tényleg nem való az oldalra.
Röviden ennyi. Ne kérdezzétek miért írtam, nem tudom, megszállt az ihlet :))


Röghegyiné Anita
2011.03.18. 17:11

Nem értem miért lett átengedve ez a műlap kozterkep.hu Hogy rögtön mit ne legyen belőle. Így az új feltöltő nem fogja megtanulni, hogy a templomokból nem töltünk fel alkotásokat. Szerintem egyszerűbb lett volna publikáció előtt visszaírni, hogy ez a műlap nem jó.

?


ocsovai andrás
2010.11.03. 21:25

Nem jellemző, hogy utólag tömeges műlap törlésre kérek bárkit. De ha a következetlenségem miatt ennyire bizonytalannak érzed a lap működését András, akkor csak egy dolgot tudok tanácsolni.

..és ha Jó Tamásunk két hónap - év - elteltével mást gondolva mást ír le?
...


ocsovai andrás
2010.11.03. 20:10

Anita! Ezek az alkotások számunkra nem érdekesek. Nemrég jelent meg Tamás írása, hogy MIT NE, és többek közt a stációk, a feszületek, és keresztek is a listában szerepelnek. Tehát én azt eleve nem is szerettem volna lefotózni sem, de ez az alkotás érdekelt volna.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2010.11.03. 15:15

Tourinform?! Azt nem tudja, hogy a település legrégebbi építménye a központban található dombon álló, barokk stílusú Kálvária kápolna, melyet az 1769-es pusztító járvány után emeltek. A kálvária domb többi együttesét képezi a 12 stáció és a Golgota három keresztje.
Vagy az nem érdekes számukra?
Valamint 2009. 04.15.-én József Attila szobrot avattak a róla elneveztet gimnáziumban.


Röghegyiné Anita
2010.11.03. 10:32

Köszönöm a tartalmas középutas tájékoztatást.
Értem ezt a két szót is: Igen, nem.
Itt végre Tamás majdnem leírta, hogy igen:
'...Mert hiszen persze hogy belefér az állatkert, ...'
Lehet, hogy a T . főszerkesztőségeteknek ez szőrszálhasogatás, de míg végre kimondtátok az addig szószaporítás volt.
Ismételten köszönöm!


ocsovai andrás
2010.11.02. 16:47

Középút emberek, középút! Szerintem ez mindent megmagyaráz, és akkor nem kell folytatni ezt a szőrszálhasogatást sem.
Mert hiszen persze hogy belefér az állatkert, de persze hogy nem fér bele az, ha valaki végigmegy a Nemzeti Múzeumon és feltölti az összes szobrot.

Az pedig, hogy mi a köz- és mi a közösségi tér az csak egy megfogalmazás, nem törvény. Nem véletlenül mossuk a határokat, mi arra akarunk vigyázni, amire más már nem nagyon vigyáz.

'A nulladik bekezdést már átfogalmaztuk, de még nem került feltöltésre a módosított változat.'

Berci! Ez a válasz?

Az állatkerti Bölény ház képe egy fizetős közösségi területről került a lapok közé. Akkor amikor a most olvasható 0. pont még élő volt.
Tehát stáció, kopjafa, templombelső, múzeum, emléktábla kategória - volt, a még ismeretlen tartalmú új 0. megjelenéséig.

Értem én, hogy ez nem az Alkotmány Bíróság , de ... ez is csőröm- csavarom egy dolog.

A belépődíjat szedő állatkertek - amik fizetős közösségi terek - szobrai szerepelhetnek-e a 'szoborlapon', feltölthetők-e most az 'új' tartalmú 0. fejezet megismerése előtt?
No erre nem kaptam választ!

Mert szóból értene az ember.
ocsovai andrás
2010.11.02. 15:39

Az Állatkert nem köztér, nem közterület, mindössze közösségi terület.

Tehát 'Nem közterületen lévő' kategóriát a helyes választani.

A nulladik bekezdést már átfogalmaztuk, de még nem került feltöltésre a módosított változat.

A lényeg, hogy pl. az SZTK sem köztér, holott elvileg mindenki bemehet belépődíj nélkül, bár ellátást nem kaphat. Hasonlóképpen az egyetem sem köztér. Ezek közösségi terek. Az áruház sem köztér, akkor sem, ha nem vásárolsz. Valakinek a tulajdonában álló magánterület.

Kedves -cs-!

A lényeg:
'Egy sort megismétlek:
' Köztér, illetve közösségi tér számunkra az, amit bárki szabadon, mindenféle anyagi korlátozás nélkül látogathat.'

Ezt a részét ismét:

'amit bárki szabadon, mindenféle anyagi korlátozás nélkül látogathat.'

Ebből is:
'mindenféle anyagi korlátozás nélkül látogathat.'

Tessék mondani! Az Állatkert köztér?

Fizettél a győri, pesti, stb. állatkertekben a belépésért?

Lehet, hogy Te (is) a kivétel vagy? Az állatkertek a kivételek?

A 0.) bekezdésben leírtak alapján most megismételt kérdésemre határozott választ kérek egy 'főszerkesztőtől,' - mielőtt a fizetés ellenében meglátogatott pesti állatkert egy a 'szoborlap' által is 'szobornak' minősíthető látványosságának feltöltésével a várakozók számát növelném.


ocsovai andrás
2010.11.02. 09:35

Kedves András, ez a kérdés, 'Az Állatkert köztér?', elgondolkodtatott. Meg is néztem a saját feltöltéseimet, még kezdő újoncként töltöttem képeket a budapesti állatkertből, és öreg fókaként a győriből, vajon hogyan kategorizáltam őket. Józan paraszti ésszel azt gondolnám, az állatkert köztér, hiszen belépőjegy ellenében bárki szabadon látogathatja. Szoborlapos feltöltőként azonban 'Nem közterületen lévő'-nek kategorizálnám, hiszen nem lehet bármikor megtekinteni, róla bármikor fényképet készíteni, ami egy 'Közterületen lévő' esetében megtehető. És mit ád isten, a korai állatkerti feltöltéseim a civil felfogásnak megfelelően 'Közterületen lévő'-nek vannak beállítva, a későiek 'Nem közterületeken lévő'-nek. Hát ilyen érdekes probléma ez, látod.


Csuhai István
2010.11.01. 22:06

Olvasom a 'szoborlap' - 'Mi ez' - ' Feltöltési elveink' sorai között:

0.) A Szoborlap egy nyilvánosan bővíthető közösségi adatbázis, köztéri és közösségi terekben elhelyezett művészeti alkotások feldolgozására. Köztér, illetve közösségi tér számunkra az, amit bárki szabadon, mindenféle anyagi korlátozás nélkül látogathat. Alkotás számunkra az, ha valaminek van és jó eséllyel megismerhető az alkotója, alkotási ideje, művészeti értékkel bír, maradandó.
Köztér számunkra az utca, a tér, a közpark, a játszótér, stb. Közösségi tér ezen túl minden olyan közösségi épület, irodaház, bank, stb. belső tere, ahová szabadon bejuthatunk. Egy mű életének teljeskörű bemutatásakor néha elengedhetetlen, hogy rejtett/zárt helyekre is bekukkantsunk, és így egy raktárban, vagy múzeumban látható állapottal illusztrálhassuk az egykor köztéren álló a művet.'

Egy sort megismétlek:
' Köztér, illetve közösségi tér számunkra az, amit bárki szabadon, mindenféle anyagi korlátozás nélkül látogathat.'

Tessék mondani! Az Állatkert köztér?

Olvasom ezt is:
'3.) A belső levelekre, egyéb megszólításokra belátható időn belül válaszoljunk. Ez azért fontos, mert ez egy közös(ségi) munkára épülő weboldal. A közösségek egyik lényeges tartozéka pedig a kommunikáció. Azok a felhasználók, akik nem reagálnak a levelekre, vagy kiegészítésekre - vagy 'szelektíven' teszik ezt - azokkal nem tudunk együtt dolgozni, mert nem ésszerű két hetet várni arra, hogy elfogadásra kerüljön egy javítás, de a levélben kérlelés sem megoldás. Hogy ebből a végén egy beszólós komment lesz az szomorú, de törvényszerű következmény - persze erre senki sem büszke.'
ocsovai andrás
2010.10.30. 21:28

'''Mögötte vannak felsorakoztatva az Árpád-házi szentek portrészobrai.'''

Olvasom egy szép 'Műlapon'.

Azon a műlapon ezt is olvasom még, - remélem nem sokáig:
Történelmi téma: nem köthető egyik felsorolt történelmi eseményhez sem •

Magyarországon!
Miért?
És az Árpád-házi, és kori nem szentekről ugyan így!


ocsovai andrás
2010.10.19. 18:03

Tourinform iroda, há-há, én még ott értelmes (érdemleges) választ még nem kaptam sehol. Így már fel se hívom őket!

Friss a fórumban

Tudsz róla? Keressük!

TriM @ 2019-03-21 09:18

Sziasztok! Még új vagyok így remélem jó helyre írok. Pici segítséget szeretnék kérni. Kaptam egy csornai hagyatékból egy fényképet. A család semmit sem tud róla, kezdve azzal, hogy mikor vagy hol készült. Az utóbbi napokban próbáltam meglévő régi képeslapok alapján... Teljes szöveg

Feltöltési ötletek

Maxell Miklós @ 2019-03-16 20:18

Szögi Lajos emlékmű, Olaszliszka:

888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com

1.bp.blogspot.com

Sajtófigyelő és ajánló

Ády @ 2019-03-06 10:35

"Egy nagy tükröződő izé nyert a józsefvárosi szoborpályázaton Szerintem kifejezetten jól fog kinézni a Triptichon a Corvin sétányon"... Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2019-03-05 19:59

Szerintem igen, '48-as téma ez is. (Hosszabb zárójeles megjegyzésem, ami azonnal ide kívánkozik: Persze így indul minden tágítás és szabály-szétesés. Állunk elébe :) Azt gondolom személy szerint, hogy nagyjából 30 nap kell, és oda jutunk, hogy a "háborús"... Teljes szöveg

Jogi dolgok

Benkő Gabriella Emese @ 2018-12-09 09:00

Tegnap túráztunk Budapest a II. ker. Széder utcában ott volt ez a műlap: kozterkep.hu
De már nem találtuk a helyén, viszont a házat (most renoválják) falát díszíti egy dombormű. Az alábbi képen látható.

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2018-11-06 08:41

Egyébként azt látom, hogy enyhén, de tartósan javult a helyzet a betöltődési időknél a csütörtöki finomítgatások óta.

Mutatom, hogy néz ki a heti látogatás-számunk az utóbbi 5 évben.

Pólók és rendelés

Benkő Gabriella Emese @ 2018-10-01 09:56

Ha lesz rá mód én is vennék egy M méretű pólót!

Fórum kezdőlap megnyitása