Technikai kérdések, újdonságok

Sziasztok,

a fővárosi Margitsziget megjelent a kerületek között, így kérlek, a jövőben ezt jelöljétek majd, ha onnan töltötök fel alkotást.

A dolog háttere az, hogy 2013. július 20. óta a sziget önállóbbá vált, nem a 13. kerülethez, hanem a főváros közvetlen közigazgatása alá tartozik.
Nem a legszebb megoldás a kerületek közt szerepeltetés, de nincs jobb megoldás.

A korábbi alkotásoknál átpakoltam mindent ide, illetve a földrajzi cím mezőből kiszedtem a "Margitsziget" és "Margit-sziget" kifejezéseket, mert már nem szükségesek.

Ha bármi furát észleltek, jelezzetek.

Komolyabb újragondoláson ment át a beléptetés / bent tartás. Remélem, hogy stabilabb lesz a soron következő belépéstől... Várom jelzéseteket!
Kösz a türelmet és az eddigi visszajelzéseket.

Sziasztok!
Tegnap este átálltunk egy magasabb biztonsági szintet garantáló beléptetési logikára, aminek a bevezetése körül volt egy-két probléma, de azt hiszem, mostanra sikerült stabilizálni.
Amennyiben még kidobál a rendszer, javaslom, hogy csináljatok egy normál kilépést, vagy kattintsatok ide: kozterkep.hu
Ezzel törlődnek a weblap által írt cookie-k és a következő belépés után elviekben már stabil lesz a bent maradás.
Ha mégis gond van, írjatok belsőt, vagy nekem emailt a hello@kozterkep.hu címre.

Ismerem ezt a hibát, sajnos nem tudom megoldani. De könnyű kezelni.
Minden ilyen esetben annyit kell csak tenni, hogy módosítod a paraméterezést (leveszel egy pipát és visszateszed ugyanazt), majd mentesz. Ezt tettem és OK is.

Minden láthatólag technikai hibánál érdemes nekem linket küldeni. Hatékonyabban és gyorsabban tudok segíteni.

Vajon már megint mit tettem rosszul?


ocsovai andrás
2018.05.22. 17:16

Sziasztok!

Bevezettük a "század" jelölését a műlap szerkesztői nézetben 20. század előtt állított művek esetében.
Ezt akkor érdemes használni, ha nem tudod a pontos évszámot.

Az évszám megadása felett látsz egy "(év / század váltás)" linket, erre kattintva választhatod ki a századot.

Limitációk: a KT 2.0 fejlesztés korlátozó hatásai miatt a fejlesztés nem old meg mindent:
- HA-ban nem tudsz évszázadot hozzáadni => jelezd szerkesztőiben, ha ilyen van;
- csak az első évszámos mezőben használható a század, ez eredeti avatási dátumnál nem tudtam bevezetni.

Ha kérdésed van, írj belsőt vagy jelezd, ha technikai hibát észlelsz.

A következő napokban akadozás várható a Köztérképes email küldésben. Hosszabb ideje tervezem, de most már nem halogatható tovább, hogy fizetős email küldő szolgáltatásra váltsunk, mert elég nagy arányú a SPAM-esedés, és már biztonsági kockázatokat is látok az eddigi saját küldésben.

Emiatt kérem türelmeteket, ha nem jönnének meg túl gyorsan az értesítő emailek a hosszú hétvége alatt. Remélhetőleg május 2-re megoldom a problémákat.

Találtam egy bugot/feature-t.
Nem saját műlaphoz bármelyik tagi gyűjteményt hozzá tudom adni, de saját műlaphoz csak a saját tagi gyűjteményeimet.

Szia! Köszönöm a válaszod.

Szia! A Szerkesztőségi Szabályzatban kozterkep.hu találsz választ a kérdéseidre
(II.4. pont).


László Mária
2018.03.17. 15:57

Sajnos nem találtam sehol, így itt bátorkodom megkérdezni. Mitől függ, hogy egy műlapra rákerül-e a "Szoborlap" szalag? Illetve milyen műlapok kerülhetnek be a "Szoborlap-szavazás" szobába?

Köszönöm a választ. Akkor kicsit lassabb folyamat lesz, mint gondoltam :)

Szia Feralheart!

Sehogy! Fényképezd le őket és hetente töltsd fel ötöt! Így kb. három hét múlva kész is leszel az összessel. Jó munkát, várjuk a műlapokat.

Sziasztok!
Lehet, hogy nem a témába tartozik, de a napi/heti limitet hogyan lehet növelni?
A hosszú hétvégén egy olyan településen leszek, ahol legalább 10-15 az oldalra illő közterületi alkotás nincs még meg az oldalon.

Sziasztok! Új műlapok bemérésénél a Google szolgáltatását vesszük igénybe arra, hogy megmondja a jelölt helyzet alapján a településnevet és a pontos címet. Az utóbbi hónapokban sajnos vacakol a szolgáltatás, és bizonyos helyzetekben nem ad vissza címet. Nem találok szabályosságot a hibában és a kvótánk sem fogyhat el, mert már fizetek érte... Emiatt ha üres település és cím mező van, kérlek, írjátok be kézzel ezeket az adatokat. Az utcaházszám esetében amúgy is csak indikáció, amit a Google visszaad, azt mindig felül kell vizsgálni, hisz ti voltatok, ti láttátok, hol van.

A következő KT verzióban teljesen átdolgozom a címszolgáltatások hívását, így remélhetőleg ez a probléma ott eltűnik.

András!

Abban a cikkben a te lapod is be van linkelve. Szóval az Indexről jön a sok látogatód! index.hu

Most is az "öreg XP"-el dolgozom, de biztos vagyok benne ezért nem ő a hibás!
Nem tudom elhinni, hogy e héten, a hét második napjának delén már 986 látogatása volt a Jelszerű plasztikának kozterkep.hu és 819 a Kanyarulatoknak kozterkep.hu

A heti látogatottságom úgy 400-450 körüli.
Tudom, volt egy cikk a Kapcsolatokról kozterkep.hu de azt 137-en látogatták.

Vaj minek köszönhetik a lapok? (a sikert)


ocsovai andrás
2018.02.13. 12:47

Ha már teljesen besorolt, megyés-országos településekről van szó, akkor itt sajnos vacakol a Google szolgáltatása, pontosabban annak meghívása. Most módosítottam pár dolgot, emeltem napi limiten. Ha továbbra is rosszalkodik, jelezz(etek) belső levélben.

(Amennyiben olyan meglévő települést vesz külföldinek, aminél Mária még nem végezte el az ország és megye besorolást, ott van egy kis átfutási idő, mire helyre kerül, hiába van már fent a lapon.)

András, a képen Windows XP-t látok? Ha igen, akkor azon sajnos egyre több dolog fog rosszul működni. A KT-t és minden weblapot ajánlott folyamatosan frissített, támogatott operációs rendszerrel és böngészővel nézni.

A képek be nem töltődésének problémáját ismerem, ahogy a többiek is írták - jellemzően lassú net (vagy gyenge gép) okozza és a lap frissítése segít, ahogy Vera írta.

De régi számítógépen hosszútávon semmi se segít sajnos.

Már egy ideje külföldiként jelenik meg számos új műlapom. Olyan településeknél is, ami már szerepel a KT-n. Persze, meglehet oldani kis fáradsággal a problémát magamtól is. De jó ez így? Hosszútávon?

Gyorstalpaló Google utcakép linkeléséhez!

Látom sokaknak probléma a Google utcakép egy bizonyos pontjának belinkelése. A legtöbbször nem működik, vagy fölöslegesen túl hosszú. Most megpróbálom pár lépésbe leírni és fotóval illusztrálni is hogyan csináljátok.

1. Mikor megvan a pozíció amit meg szeretnénk osztani, akkor a bal felső sarokban a cím mellett van három fehér pötty. Arra rákattintva kinyílik egy ablak, ahol a " KÉP MEGOSZTÁSA VAGY BEÁGYAZÁSRA" feliratra kell kattintani.

2. Ekkor kinyílik egy újabb ablak, ahol már látszik a kékes link. De ez fölöslegesen nagyon hosszú, így ha beszúrod valahova nagyon csúnya. És előfordul hogy a hosszúsága miatt nem jelölöd ki az összeset és rossz lesz.

3. A link fölött van egy kocka mellette a RÖVID URL felirat. Ezt bepipálva megjelenik a link rövidített verziója. Ezt másolva és bárhova beillesztve egy gusztusos rövid linket kaptok.

Belinkelve nálunk így fog kinézni: goo.gl


Jó linkelést! (Ha van kérdés tegyétek fel nyugodtan)

Nálam is működik. Nálam ma egyszer jelentkezett, egy műlapon hasonló.
A képek megjelenítése néha problémás. Ez néha függ a helyi internet-kapcsolattól is.
Meg lehet próbálni frissíteni a lekérdezést.


Göröntsér Vera
2018.01.19. 11:49

Gondolom ez nem boldogít, de nálam működik. Lehet hogy ez böngésző probléma?!

Egy tarjáni "Köztérképet" kedvelő és azt másoknak szívből ajánló, a lapot propagáló barátom hívta fel a figyelmem, hogy valami nem működik a lapon úgy mint eddig. Nem tudja tanítványainak megmutatni "rendesen" városa köztéri alkotásait. Gondjait elmondva azén gépem is produkálta a hibát.
A mellékelt hiányos képernyőkép mindent elmond.


ocsovai andrás
2018.01.19. 11:16

Kedves Vera!

Válaszoddal és okító türelmeddel leköteleztél!

Kézcsókom:
oa


ocsovai andrás
2018.01.06. 18:30

Kedves András!
Minden jel arra mutat, hogy Hozzáadás várakozik két műlapodon. Javaslom, kattints a +-os számra és válaszd egyik, v. másik elemet a lenyíló listából. A műlap megnyílik és tudod kezelni a Hozzáadást.
Ez is valós jelzés Ha "homokozna" és nem nyílna le a lista: a 17053 és a 17052-es műlapodon vár a HA.


Göröntsér Vera
2018.01.06. 17:15

Különösebben engem nem zavar, de kissé bosszantó a képen látható "jószándékú, figyelemfelkeltő + információ" a munkaasztalomon.

Eddigi "szokásom" nem tudja eltüntetni.
Mit kell tennem, hogy eltűnjön ez a begyepesedett figyelemfelkeltés, hogy helyet adhasson egy valós jelzésnek?
Január 6,szombat 10:37
oa


ocsovai andrás
2018.01.06. 10:38

Köszönöm a jelzésed. A szerver és az oldal lassulásának számos jelét érzékelem folyamatosan én is. Megoldani nem tudom, csak a kritikus problémákat kezelem, amik a működést vagy a munkát teszik lehetetlenné. Az új verzió indulásáig türelmeteket kérem. Elég egy felkiáltójel is.

"Segít, ha bezárod azt a kis ablakot."

Igyekeztem én bezárni, de nem engedelmeskedett!!! Állt mint Bálám szamara. Kinyitva mellé egy másik munkaasztalt láttam, hogy a számláló 1-ről 2-re állt. Visszatérve az előző képernyőre még mindig mozgásképtelen volt, csak a lap bezárása segített.
Gond egy szál se, csak azért írtam, hogy tudj róla! Azért a fórumra, hogy esetleg más is értesüljön róla. Nem első eset volt, de ezidáig be tudtam csukni a "kis ablakot" most meg nem.


ocsovai andrás
2017.12.06. 18:14

Segít, ha bezárod azt a kis ablakot.
Sajnos ezek a szerver-halálok miatti fagyások ebben a KT-verzióban már nem fognak tartósan eltűnni. A lap újraírásán dolgozom pár hónapja, és ezt követően egy olyan új rendszer születik, ami megint elviszi a lapot pár évig.
Sajnos ez ilyen... növekedés, változó internethasználati szokások, módosuló böngészők - mindez hat ránk is. Szaladok utána, ahogy tudok.

Kedvelt Köztérképemen "tetszikelni" is szoktam. Akkor is, ha rákattintva a tetsző műlap járatos gombjára és parancsomra kinyíló ablak pecekig üresen állva, lefagyva meggátol minden további lépéstől. Megszabadulni csak úgy tudok a látványtól, ha törlöm a kinyitott Köztérképet.
Érdekes, hogy újra kinyitva már látom, hogy szaporodott a tetszikelés a nekem is tetsző műlapon. Sőt! Mi az hogy, az én "szavazatom" is ott szerepel, pedig nem is tudtam "okézni" az üres, kinyílt, tovább csak törléssel kezelhető ablakot.
Nem nagy dolog, de bosszantó!


ocsovai andrás
2017.12.06. 09:31

Ide írom, ide való - köszönöm a tiszteletreméltó beismerést. Látom is, hogy jelenleg heti 3 valós publikációm van. Ha oda jutok - ígéretemnek megfelelően - törlöm az inkriminált műlapot ami: Szentháromság-szobor; Magyarkanizsa (Kanjiža); Műlap AZ: 32692.

Törlés megtörtént...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 21:59

Ide írom, ide való - technikai probléma.
Sikerült javítani a napi és heti limitek problémáját elviekben. A dolog több sebből vérzett: egyrészt hétfőn volt egy komolyabb szervergondunk (aki nézte kedden a statisztikákat, rálelhetett), másrészt akut volt, hogy a visszaküldött/visszavett/elutasított műlapok gazdáinál nem került újrakalkulálásra a limit.

A szerverhiba miatt érintett felhasználók közül Sándorék esetében biztos vagyok a limit problémában, náluk ezt kezeltem. Jelezzen mindenki, akinek limit-problémája van!

Köszi

Sikerült elvégezni az Artportal linkek cseréjét! :)

Ez azt jelenti, hogy a régi linkelési logikát cca. 2500 helyen újra cseréltem, így már menni fognak a régi linkek is, amik az artportálos megújulás óta "Az oldal nem található, 404-es hiba" - lapra dobtak.

Érintett elemek: kommentek, leírások szövegei, forrásai és linkjei, valamint fotó leírások. Ezeken a helyeken talált a program régi formátumú linkeket.

---

A lap főszerkesztőjével emailezésben vagyok, és ígérik, hogy helyreáll a most sok alkotónál hiányzó "Köztéri művei" blokk.

Még mindig tart a szerverprobléma... jelezni fogok, ha teljesen stabilnak látom a dolgot. Sajnos nem rajtam múlik most már - a szolgáltatónál vannak hálózati gondok.

Nem túlságosan reklamálok, de még most sem tudok publikálni. (A változásokat szerencsére megjegyzi a prg.) Sajnos nem tájékozódtam...


Dr. Pinczés Sándor
2017.07.14. 16:38

Ma ~9:30-11:00 között szerver problémák miatt nem volt elérhető a lap. Úgy tűnik, most már szinte teljesen stabilan működik minden megjelenítési logika, de az űrlap mentéseknél látok még problémákat. Ez a mai nap folyamán remélem megoldódik teljesen, de pár óráig szerintem ne készítsetek / módosítsatok műlapot, ha nem akartok bosszankodni az esetleges elszállás miatt.
Kösz a türelmet!

Kezeltem a kis kijelzőknél fellépő rálógási problémát - remélem, nálad is helyreáll most. Ha még mindig gond van, akkor kérlek, írj belsőt.
Kösz a hibajelzést!

Örömmel olvastam, hogy nemsokára tesztelhetem a Szoborlap-Köztérkép új arcát. Talán nyolcadiknak jelentkeztem is rá.
Híve voltam a képméretek növelésének is. Pozitív voltam ott is.
(Ezek az én bajaim!)
De. Csúnyának és értelmetlennek látom sokszor a monitorernyőmet.
Biztos vagyok benne, hogy a megváltozó - talán megmaradó nevű - megújuló kedvenc lapomon nem így látom azt amit szeretnék. Nem lesz eltakarva a szép nagyméretű fotóm témája egy hasznos, de nagyon zavaró segédablakkal.
A remény haljon meg utoljára!


ocsovai andrás
2017.07.07. 21:05

A képek a helyükön vannak egy ideje, ahogy látom.

Korábban többször írtam, és legutóbb egy kérdőívet is készítettem, ami mentén szintén részleteztem: a lap megint elérte a technikai határait, sajnos alapjaitól kell újragondolnom a struktúrát. A munka pár napja elkezdődött, nagyjából 4-6 hónapig fog szerintem tartani. Addig további lassulások lehetnek. Ezt a képhibát is már több ízben próbáltam foltozgatni, de csak átmeneti megoldásnak volt jó, a probléma mindig újra előjött.

Választhatok: foltozással töltöm a hátralévő éveimet, vagy (5 év után) újra nekimegyek a lap újragondolásának. A web gyorsan változik, az utóbbi logikusabb választás. A kérdőívre válaszolók aktív véleményeire számítok majd, amikor már mutogatható és tesztelhető dolgok is lesznek.

Addig is kösz a türelmet és kellemes nyarat mindenkinek!

Frissítettem, kiléptem, változás semmi.
Attól tartok ideje lenne helyrerakni, ha már egyszer "Régóta Van". Szeretem a sakk szimultánt, de...


ocsovai andrás
2017.06.20. 11:12

Ez már régóta van. Majd frissül egyet és látszani fog.

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2018-08-13 09:59

Sziasztok, a fővárosi Margitsziget megjelent a kerületek között, így kérlek, a jövőben ezt jelöljétek majd, ha onnan töltötök fel alkotást. A dolog háttere az, hogy 2013. július 20. óta a sziget önállóbbá vált, nem a 13. kerülethez, hanem a főváros közvetlen... Teljes szöveg

Sajtófigyelő és ajánló

Mirror @ 2018-08-12 08:53

Kedves Köztérkép tagok! Új cikkemhez kérném a segítségeteket. Olyan szobrokról szeretnék írni, amik nem azt ábrázolják, amit az átlag járókelő gondol. (Például Varga Imre Várakozók szobráról sem sejtik sokan, hogy valójában utcalányok ihlették) Ha van olyan ma is... Teljes szöveg

Feltöltési ötletek

Maxell Miklós @ 2018-08-07 18:01

:-)

Tudsz róla? Keressük!

Szapet @ 2018-07-10 16:24

Valaki tud erről bármi infót? Első blikkre mintha Toldi farkasokkal való küzdelmét ábrázolná... Semmit nem tudok róla, egy kedves ismerősömtől kaptam a képet, gondoltam "bedobom" ebbe a fórumba, hátha ismerős valakinek. Előre is köszönöm!

Jogi dolgok

Pál Tamás @ 2018-07-01 11:58

Sziasztok! Körbejártam a panorámaszabadságos problémakört és úgy döntöttem, hogy relatív bevállalósak leszünk; legalábbis az első komolyabb peres ügyig ;) Tehát továbbra is jöhetnek a külföldi alkotások a meglévő szabályainkat betartva. Különösen ajánlom az elvek... Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2018-06-26 09:44

A "saját elgondolás" így tényleg erős itt. Tisztában vagyok vele, hogy a "kinti" szakmai világban sok dologra van jobb és teljesebb megoldás, de ezek átvételét mindig megvitatjuk, és mivel a KT nem egyenlő a szakmai világgal, ezért nem veszünk át egy az egyben minden... Teljes szöveg

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása