Technikai kérdések, újdonságok

András!

Abban a cikkben a te lapod is be van linkelve. Szóval az Indexről jön a sok látogatód! index.hu

Most is az "öreg XP"-el dolgozom, de biztos vagyok benne ezért nem ő a hibás!
Nem tudom elhinni, hogy e héten, a hét második napjának delén már 986 látogatása volt a Jelszerű plasztikának kozterkep.hu és 819 a Kanyarulatoknak kozterkep.hu

A heti látogatottságom úgy 400-450 körüli.
Tudom, volt egy cikk a Kapcsolatokról kozterkep.hu de azt 137-en látogatták.

Vaj minek köszönhetik a lapok? (a sikert)


ocsovai andrás
2018.02.13. 12:47

Ha már teljesen besorolt, megyés-országos településekről van szó, akkor itt sajnos vacakol a Google szolgáltatása, pontosabban annak meghívása. Most módosítottam pár dolgot, emeltem napi limiten. Ha továbbra is rosszalkodik, jelezz(etek) belső levélben.

(Amennyiben olyan meglévő települést vesz külföldinek, aminél Mária még nem végezte el az ország és megye besorolást, ott van egy kis átfutási idő, mire helyre kerül, hiába van már fent a lapon.)

András, a képen Windows XP-t látok? Ha igen, akkor azon sajnos egyre több dolog fog rosszul működni. A KT-t és minden weblapot ajánlott folyamatosan frissített, támogatott operációs rendszerrel és böngészővel nézni.

A képek be nem töltődésének problémáját ismerem, ahogy a többiek is írták - jellemzően lassú net (vagy gyenge gép) okozza és a lap frissítése segít, ahogy Vera írta.

De régi számítógépen hosszútávon semmi se segít sajnos.

Már egy ideje külföldiként jelenik meg számos új műlapom. Olyan településeknél is, ami már szerepel a KT-n. Persze, meglehet oldani kis fáradsággal a problémát magamtól is. De jó ez így? Hosszútávon?

Gyorstalpaló Google utcakép linkeléséhez!

Látom sokaknak probléma a Google utcakép egy bizonyos pontjának belinkelése. A legtöbbször nem működik, vagy fölöslegesen túl hosszú. Most megpróbálom pár lépésbe leírni és fotóval illusztrálni is hogyan csináljátok.

1. Mikor megvan a pozíció amit meg szeretnénk osztani, akkor a bal felső sarokban a cím mellett van három fehér pötty. Arra rákattintva kinyílik egy ablak, ahol a " KÉP MEGOSZTÁSA VAGY BEÁGYAZÁSRA" feliratra kell kattintani.

2. Ekkor kinyílik egy újabb ablak, ahol már látszik a kékes link. De ez fölöslegesen nagyon hosszú, így ha beszúrod valahova nagyon csúnya. És előfordul hogy a hosszúsága miatt nem jelölöd ki az összeset és rossz lesz.

3. A link fölött van egy kocka mellette a RÖVID URL felirat. Ezt bepipálva megjelenik a link rövidített verziója. Ezt másolva és bárhova beillesztve egy gusztusos rövid linket kaptok.

Belinkelve nálunk így fog kinézni: goo.gl


Jó linkelést! (Ha van kérdés tegyétek fel nyugodtan)

Nálam is működik. Nálam ma egyszer jelentkezett, egy műlapon hasonló.
A képek megjelenítése néha problémás. Ez néha függ a helyi internet-kapcsolattól is.
Meg lehet próbálni frissíteni a lekérdezést.


Göröntsér Vera
2018.01.19. 11:49

Gondolom ez nem boldogít, de nálam működik. Lehet hogy ez böngésző probléma?!

Egy tarjáni "Köztérképet" kedvelő és azt másoknak szívből ajánló, a lapot propagáló barátom hívta fel a figyelmem, hogy valami nem működik a lapon úgy mint eddig. Nem tudja tanítványainak megmutatni "rendesen" városa köztéri alkotásait. Gondjait elmondva azén gépem is produkálta a hibát.
A mellékelt hiányos képernyőkép mindent elmond.


ocsovai andrás
2018.01.19. 11:16

Kedves Vera!

Válaszoddal és okító türelmeddel leköteleztél!

Kézcsókom:
oa


ocsovai andrás
2018.01.06. 18:30

Kedves András!
Minden jel arra mutat, hogy Hozzáadás várakozik két műlapodon. Javaslom, kattints a +-os számra és válaszd egyik, v. másik elemet a lenyíló listából. A műlap megnyílik és tudod kezelni a Hozzáadást.
Ez is valós jelzés Ha "homokozna" és nem nyílna le a lista: a 17053 és a 17052-es műlapodon vár a HA.


Göröntsér Vera
2018.01.06. 17:15

Különösebben engem nem zavar, de kissé bosszantó a képen látható "jószándékú, figyelemfelkeltő + információ" a munkaasztalomon.

Eddigi "szokásom" nem tudja eltüntetni.
Mit kell tennem, hogy eltűnjön ez a begyepesedett figyelemfelkeltés, hogy helyet adhasson egy valós jelzésnek?
Január 6,szombat 10:37
oa


ocsovai andrás
2018.01.06. 10:38

Köszönöm a jelzésed. A szerver és az oldal lassulásának számos jelét érzékelem folyamatosan én is. Megoldani nem tudom, csak a kritikus problémákat kezelem, amik a működést vagy a munkát teszik lehetetlenné. Az új verzió indulásáig türelmeteket kérem. Elég egy felkiáltójel is.

"Segít, ha bezárod azt a kis ablakot."

Igyekeztem én bezárni, de nem engedelmeskedett!!! Állt mint Bálám szamara. Kinyitva mellé egy másik munkaasztalt láttam, hogy a számláló 1-ről 2-re állt. Visszatérve az előző képernyőre még mindig mozgásképtelen volt, csak a lap bezárása segített.
Gond egy szál se, csak azért írtam, hogy tudj róla! Azért a fórumra, hogy esetleg más is értesüljön róla. Nem első eset volt, de ezidáig be tudtam csukni a "kis ablakot" most meg nem.


ocsovai andrás
2017.12.06. 18:14

Segít, ha bezárod azt a kis ablakot.
Sajnos ezek a szerver-halálok miatti fagyások ebben a KT-verzióban már nem fognak tartósan eltűnni. A lap újraírásán dolgozom pár hónapja, és ezt követően egy olyan új rendszer születik, ami megint elviszi a lapot pár évig.
Sajnos ez ilyen... növekedés, változó internethasználati szokások, módosuló böngészők - mindez hat ránk is. Szaladok utána, ahogy tudok.

Kedvelt Köztérképemen "tetszikelni" is szoktam. Akkor is, ha rákattintva a tetsző műlap járatos gombjára és parancsomra kinyíló ablak pecekig üresen állva, lefagyva meggátol minden további lépéstől. Megszabadulni csak úgy tudok a látványtól, ha törlöm a kinyitott Köztérképet.
Érdekes, hogy újra kinyitva már látom, hogy szaporodott a tetszikelés a nekem is tetsző műlapon. Sőt! Mi az hogy, az én "szavazatom" is ott szerepel, pedig nem is tudtam "okézni" az üres, kinyílt, tovább csak törléssel kezelhető ablakot.
Nem nagy dolog, de bosszantó!


ocsovai andrás
2017.12.06. 09:31

Ide írom, ide való - köszönöm a tiszteletreméltó beismerést. Látom is, hogy jelenleg heti 3 valós publikációm van. Ha oda jutok - ígéretemnek megfelelően - törlöm az inkriminált műlapot ami: Szentháromság-szobor; Magyarkanizsa (Kanjiža); Műlap AZ: 32692.

Törlés megtörtént...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 21:59

Ide írom, ide való - technikai probléma.
Sikerült javítani a napi és heti limitek problémáját elviekben. A dolog több sebből vérzett: egyrészt hétfőn volt egy komolyabb szervergondunk (aki nézte kedden a statisztikákat, rálelhetett), másrészt akut volt, hogy a visszaküldött/visszavett/elutasított műlapok gazdáinál nem került újrakalkulálásra a limit.

A szerverhiba miatt érintett felhasználók közül Sándorék esetében biztos vagyok a limit problémában, náluk ezt kezeltem. Jelezzen mindenki, akinek limit-problémája van!

Köszi

Sikerült elvégezni az Artportal linkek cseréjét! :)

Ez azt jelenti, hogy a régi linkelési logikát cca. 2500 helyen újra cseréltem, így már menni fognak a régi linkek is, amik az artportálos megújulás óta "Az oldal nem található, 404-es hiba" - lapra dobtak.

Érintett elemek: kommentek, leírások szövegei, forrásai és linkjei, valamint fotó leírások. Ezeken a helyeken talált a program régi formátumú linkeket.

---

A lap főszerkesztőjével emailezésben vagyok, és ígérik, hogy helyreáll a most sok alkotónál hiányzó "Köztéri művei" blokk.

Még mindig tart a szerverprobléma... jelezni fogok, ha teljesen stabilnak látom a dolgot. Sajnos nem rajtam múlik most már - a szolgáltatónál vannak hálózati gondok.

Nem túlságosan reklamálok, de még most sem tudok publikálni. (A változásokat szerencsére megjegyzi a prg.) Sajnos nem tájékozódtam...


Dr. Pinczés Sándor
2017.07.14. 16:38

Ma ~9:30-11:00 között szerver problémák miatt nem volt elérhető a lap. Úgy tűnik, most már szinte teljesen stabilan működik minden megjelenítési logika, de az űrlap mentéseknél látok még problémákat. Ez a mai nap folyamán remélem megoldódik teljesen, de pár óráig szerintem ne készítsetek / módosítsatok műlapot, ha nem akartok bosszankodni az esetleges elszállás miatt.
Kösz a türelmet!

Kezeltem a kis kijelzőknél fellépő rálógási problémát - remélem, nálad is helyreáll most. Ha még mindig gond van, akkor kérlek, írj belsőt.
Kösz a hibajelzést!

Örömmel olvastam, hogy nemsokára tesztelhetem a Szoborlap-Köztérkép új arcát. Talán nyolcadiknak jelentkeztem is rá.
Híve voltam a képméretek növelésének is. Pozitív voltam ott is.
(Ezek az én bajaim!)
De. Csúnyának és értelmetlennek látom sokszor a monitorernyőmet.
Biztos vagyok benne, hogy a megváltozó - talán megmaradó nevű - megújuló kedvenc lapomon nem így látom azt amit szeretnék. Nem lesz eltakarva a szép nagyméretű fotóm témája egy hasznos, de nagyon zavaró segédablakkal.
A remény haljon meg utoljára!


ocsovai andrás
2017.07.07. 21:05

A képek a helyükön vannak egy ideje, ahogy látom.

Korábban többször írtam, és legutóbb egy kérdőívet is készítettem, ami mentén szintén részleteztem: a lap megint elérte a technikai határait, sajnos alapjaitól kell újragondolnom a struktúrát. A munka pár napja elkezdődött, nagyjából 4-6 hónapig fog szerintem tartani. Addig további lassulások lehetnek. Ezt a képhibát is már több ízben próbáltam foltozgatni, de csak átmeneti megoldásnak volt jó, a probléma mindig újra előjött.

Választhatok: foltozással töltöm a hátralévő éveimet, vagy (5 év után) újra nekimegyek a lap újragondolásának. A web gyorsan változik, az utóbbi logikusabb választás. A kérdőívre válaszolók aktív véleményeire számítok majd, amikor már mutogatható és tesztelhető dolgok is lesznek.

Addig is kösz a türelmet és kellemes nyarat mindenkinek!

Frissítettem, kiléptem, változás semmi.
Attól tartok ideje lenne helyrerakni, ha már egyszer "Régóta Van". Szeretem a sakk szimultánt, de...


ocsovai andrás
2017.06.20. 11:12

Ez már régóta van. Majd frissül egyet és látszani fog.

ez is. Mit szúrhattam el?


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:42

az előző írkához:


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:41

Gázokat tapasztalok a lapon!!! Egy készülő, szerkesztés alatt lévé lapon 9 feltöltött képből 2 jelenik meg, holott eddig egy kivételével láttam mind. Annak az egynek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de a 7 kép "eltűnését" kissé soknak, "mi az hogy" bosszantónak találom.


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:40

Újabb technikai problémák voltak a szerverrel, de sikerült újra feléleszteni a dolgokat. Emiatt kb. 30 percig nem volt elérhető a KT.

Sziasztok, ma újraírtam a műlap fotó megjelenítést, mert az utóbbi hónapok lassulásai miatt egyre használhatatlanabb lett. Ez az új változat is reagál a balra-jobbra nyilakra és az Esc billentyűre is. Egy picit átalakítottam az elrendezést, hogy a lehető legnagyobb méretű képet tudjuk mutatni.

Ha hibát tapasztaltok jelezzetek!

Köszönöm Bálint, javítottam a hibát.


László Mária
2017.05.08. 03:59

Szia Bálint! Mária, mint a településtár felelőse kezelni fogja ezt hamarosan. Köszi a jelzést!

Sziasztok! Üzenetben kérték, hogy a hegyhátszentjakabi I. világháborús emlékmű lapján (kozterkep.hu ) cseréljem ki Zala megyét Vas megyére. Úgy tűnik rossz megye van Hegyhátszentjakabnak beállítva.

...ígérem, hogy ezek után "linkesebb" leszek...


ocsovai andrás
2017.05.02. 17:26

Most, hogy írtál ide, más is jelzett belsőben, így már picit jobban körül tudtam járni a hibát, és a héten talán meg is tudom javítani.

Fontos: nem szükséges egyelőre törölni és újra feltölteni ezeket a képeket, elvileg mind megvannak és egy kis időn belül egy F5-re meg is jelennének, de nem jó ez így - meg fogom oldani, hogy ne kelljen ezzel találkoznotok.

Kösz András a jelzést, és bocsánat a keményebb hangvételért, de az igazából annak szól, hogy a linkek nagyon fontosak, ill. mivel eddig nem kaptam ilyen jelzést - azt hittem, egyedi, de így hogy felvetetted, máris kiderült, hogy nem :)

Kérlek, küldj linket, ahol keresed - BELSŐ levélben. Az ilyen egyszemélyes hibáknál érdemesebb nekem írni, mint egy közös fórumba, műlap link nélkül. Köszi.

Eltűnő képet keresek!
kozterkep.hu


ocsovai andrás
2017.05.02. 10:20

Elkészültem néhány réééég várt dologgal: közös műlap, képméret mininum figyelése, komment szerk.-nek nyilvánítás, "nyitott kérdés a műlapon"-jelölés. A heti hírlevélben mennek majd a részletek a szerk-választással együtt, most csak azért írok, hogy senki ne ijedjen meg, ha furcsát lát :)

A szerverszolgáltatónknál komolyabb problémák voltak, ezért átmenetileg elérési és sebességi gondok voltak a teljes Köztérkép lapcsaládnál. Nem 100%, hogy minden probléma elhárult, így még várható lassulás.

"Mi történt, mióta nem jártam erre?"

Úgy 10 óra körül és még egy kis ideig az elérhetetlenség határát súroló lassúság uralkodott az oldalon. (pedig csak 3, majd 5 fő látogató volt).


ocsovai andrás
2017.04.07. 11:05

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Feltöltési ötletek

Hajnal Gergely @ 2018-02-16 12:35

Bocsánat, a kép lemaradt:

Jogi dolgok

Orbán Róbert @ 2018-02-15 22:18

Szerintem a Köztérképnél "kedvező irányú elmozdulás" van ezen a területen. Ha idézünk, akkor a szerző a cím és a megjelenés helyének, idejének megadása kötelező. Ha csak általánosságban használunk fel egy forrást, akkor ugyanaz, mint a fenti, csak nem kötelező,... Teljes szöveg

Technikai kérdések, újdonságok

Ády @ 2018-02-13 13:09

András! Abban a cikkben a te lapod is be van linkelve. Szóval az Indexről jön a sok látogatód! index.hu Teljes szöveg

Sajtófigyelő és ajánló

Ády @ 2018-02-12 14:02

Gábor! Miért ide és miért így! Meg van nálunk a műlapja, ezért oda kellene tenni, mert ahhoz tartozik. Vagy legalább az alkotóhoz, itt egy hét múlva eltűnik és senki nem találja. Beleférne egy mondat is a link elé hogy tudja az ember nagyjából mit is talál ott. Köszi! Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2018-02-08 08:38

Sziasztok! Fontos jelzés: az elkérések, vagyis a műlap átadások leállnak a rendszerben. A most készülő új Köztérkép rendszerben erre nem lesz már szükség. A másik, relatív nyomós ok, hogy az elmúlt évtizedben hajmeresztő ügyeket produkáltak az átadások. Későbbi... Teljes szöveg

Tudsz róla? Keressük!

Röghegyiné Anita @ 2017-12-08 20:33

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása