Technikai kérdések, újdonságok

Ide írom, ide való - köszönöm a tiszteletreméltó beismerést. Látom is, hogy jelenleg heti 3 valós publikációm van. Ha oda jutok - ígéretemnek megfelelően - törlöm az inkriminált műlapot ami: Szentháromság-szobor; Magyarkanizsa (Kanjiža); Műlap AZ: 32692.

Törlés megtörtént...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 21:59

Ide írom, ide való - technikai probléma.
Sikerült javítani a napi és heti limitek problémáját elviekben. A dolog több sebből vérzett: egyrészt hétfőn volt egy komolyabb szervergondunk (aki nézte kedden a statisztikákat, rálelhetett), másrészt akut volt, hogy a visszaküldött/visszavett/elutasított műlapok gazdáinál nem került újrakalkulálásra a limit.

A szerverhiba miatt érintett felhasználók közül Sándorék esetében biztos vagyok a limit problémában, náluk ezt kezeltem. Jelezzen mindenki, akinek limit-problémája van!

Köszi

Sikerült elvégezni az Artportal linkek cseréjét! :)

Ez azt jelenti, hogy a régi linkelési logikát cca. 2500 helyen újra cseréltem, így már menni fognak a régi linkek is, amik az artportálos megújulás óta "Az oldal nem található, 404-es hiba" - lapra dobtak.

Érintett elemek: kommentek, leírások szövegei, forrásai és linkjei, valamint fotó leírások. Ezeken a helyeken talált a program régi formátumú linkeket.

---

A lap főszerkesztőjével emailezésben vagyok, és ígérik, hogy helyreáll a most sok alkotónál hiányzó "Köztéri művei" blokk.

Még mindig tart a szerverprobléma... jelezni fogok, ha teljesen stabilnak látom a dolgot. Sajnos nem rajtam múlik most már - a szolgáltatónál vannak hálózati gondok.

Nem túlságosan reklamálok, de még most sem tudok publikálni. (A változásokat szerencsére megjegyzi a prg.) Sajnos nem tájékozódtam...


Dr. Pinczés Sándor
2017.07.14. 16:38

Ma ~9:30-11:00 között szerver problémák miatt nem volt elérhető a lap. Úgy tűnik, most már szinte teljesen stabilan működik minden megjelenítési logika, de az űrlap mentéseknél látok még problémákat. Ez a mai nap folyamán remélem megoldódik teljesen, de pár óráig szerintem ne készítsetek / módosítsatok műlapot, ha nem akartok bosszankodni az esetleges elszállás miatt.
Kösz a türelmet!

Kezeltem a kis kijelzőknél fellépő rálógási problémát - remélem, nálad is helyreáll most. Ha még mindig gond van, akkor kérlek, írj belsőt.
Kösz a hibajelzést!

Örömmel olvastam, hogy nemsokára tesztelhetem a Szoborlap-Köztérkép új arcát. Talán nyolcadiknak jelentkeztem is rá.
Híve voltam a képméretek növelésének is. Pozitív voltam ott is.
(Ezek az én bajaim!)
De. Csúnyának és értelmetlennek látom sokszor a monitorernyőmet.
Biztos vagyok benne, hogy a megváltozó - talán megmaradó nevű - megújuló kedvenc lapomon nem így látom azt amit szeretnék. Nem lesz eltakarva a szép nagyméretű fotóm témája egy hasznos, de nagyon zavaró segédablakkal.
A remény haljon meg utoljára!


ocsovai andrás
2017.07.07. 21:05

A képek a helyükön vannak egy ideje, ahogy látom.

Korábban többször írtam, és legutóbb egy kérdőívet is készítettem, ami mentén szintén részleteztem: a lap megint elérte a technikai határait, sajnos alapjaitól kell újragondolnom a struktúrát. A munka pár napja elkezdődött, nagyjából 4-6 hónapig fog szerintem tartani. Addig további lassulások lehetnek. Ezt a képhibát is már több ízben próbáltam foltozgatni, de csak átmeneti megoldásnak volt jó, a probléma mindig újra előjött.

Választhatok: foltozással töltöm a hátralévő éveimet, vagy (5 év után) újra nekimegyek a lap újragondolásának. A web gyorsan változik, az utóbbi logikusabb választás. A kérdőívre válaszolók aktív véleményeire számítok majd, amikor már mutogatható és tesztelhető dolgok is lesznek.

Addig is kösz a türelmet és kellemes nyarat mindenkinek!

Frissítettem, kiléptem, változás semmi.
Attól tartok ideje lenne helyrerakni, ha már egyszer "Régóta Van". Szeretem a sakk szimultánt, de...


ocsovai andrás
2017.06.20. 11:12

Ez már régóta van. Majd frissül egyet és látszani fog.

ez is. Mit szúrhattam el?


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:42

az előző írkához:


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:41

Gázokat tapasztalok a lapon!!! Egy készülő, szerkesztés alatt lévé lapon 9 feltöltött képből 2 jelenik meg, holott eddig egy kivételével láttam mind. Annak az egynek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de a 7 kép "eltűnését" kissé soknak, "mi az hogy" bosszantónak találom.


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:40

Újabb technikai problémák voltak a szerverrel, de sikerült újra feléleszteni a dolgokat. Emiatt kb. 30 percig nem volt elérhető a KT.

Sziasztok, ma újraírtam a műlap fotó megjelenítést, mert az utóbbi hónapok lassulásai miatt egyre használhatatlanabb lett. Ez az új változat is reagál a balra-jobbra nyilakra és az Esc billentyűre is. Egy picit átalakítottam az elrendezést, hogy a lehető legnagyobb méretű képet tudjuk mutatni.

Ha hibát tapasztaltok jelezzetek!

Köszönöm Bálint, javítottam a hibát.


László Mária
2017.05.08. 03:59

Szia Bálint! Mária, mint a településtár felelőse kezelni fogja ezt hamarosan. Köszi a jelzést!

Sziasztok! Üzenetben kérték, hogy a hegyhátszentjakabi I. világháborús emlékmű lapján (kozterkep.hu ) cseréljem ki Zala megyét Vas megyére. Úgy tűnik rossz megye van Hegyhátszentjakabnak beállítva.

...ígérem, hogy ezek után "linkesebb" leszek...


ocsovai andrás
2017.05.02. 17:26

Most, hogy írtál ide, más is jelzett belsőben, így már picit jobban körül tudtam járni a hibát, és a héten talán meg is tudom javítani.

Fontos: nem szükséges egyelőre törölni és újra feltölteni ezeket a képeket, elvileg mind megvannak és egy kis időn belül egy F5-re meg is jelennének, de nem jó ez így - meg fogom oldani, hogy ne kelljen ezzel találkoznotok.

Kösz András a jelzést, és bocsánat a keményebb hangvételért, de az igazából annak szól, hogy a linkek nagyon fontosak, ill. mivel eddig nem kaptam ilyen jelzést - azt hittem, egyedi, de így hogy felvetetted, máris kiderült, hogy nem :)

Kérlek, küldj linket, ahol keresed - BELSŐ levélben. Az ilyen egyszemélyes hibáknál érdemesebb nekem írni, mint egy közös fórumba, műlap link nélkül. Köszi.

Eltűnő képet keresek!
kozterkep.hu


ocsovai andrás
2017.05.02. 10:20

Elkészültem néhány réééég várt dologgal: közös műlap, képméret mininum figyelése, komment szerk.-nek nyilvánítás, "nyitott kérdés a műlapon"-jelölés. A heti hírlevélben mennek majd a részletek a szerk-választással együtt, most csak azért írok, hogy senki ne ijedjen meg, ha furcsát lát :)

A szerverszolgáltatónknál komolyabb problémák voltak, ezért átmenetileg elérési és sebességi gondok voltak a teljes Köztérkép lapcsaládnál. Nem 100%, hogy minden probléma elhárult, így még várható lassulás.

"Mi történt, mióta nem jártam erre?"

Úgy 10 óra körül és még egy kis ideig az elérhetetlenség határát súroló lassúság uralkodott az oldalon. (pedig csak 3, majd 5 fő látogató volt).


ocsovai andrás
2017.04.07. 11:05

"Belépésemet automatikusan törli." - ez mit jelent? Nem lehet, hogy a böngésződ jelszómegjegyzése, és automatikus kitöltése miatt kerülsz ebbe a körforgásba? Teszteltem a teljes folyamatot és minden megfelelően működik. Szerintem válaszd el a weblap üzeneteit, a böngésződ üzeneteitől és viselkedésétől. Vagyis:
- amikor ideiglenes jelszavaddal belépsz, ne jegyeztesd meg a böngészővel
- amikor megváltoztatod a jelszavadat, jegyeztesd meg
- amikor legközelebb kilépsz és újra be akarsz lépni, győződj meg róla, hogy biztosan a helyes értékkel van kitöltve a jelszó mező - ha ilyen lehetőség nincs a böngésződben, írd be újból az új jelszót, és ha felkínálja a megjegyzést, jegyeztesd meg újra.

Ha sehogy se megy semmi, írj nekem a Gmail-es címemre.

Mi lehet az oka, hogy a mai nap már a harmadik alkalommal kellett új jelszót generáltatnom, hogy be tudjak lépni a kedvenc lapomra. Belépésemet automatikusan törli. Az ideiglenes jelszó megváltoztatását visszajelzi, aztán kezdődik elölről a műsor? Lépjek be, jelszóm nem jó, kérjek új jelszót, módosítsam az ideiglenes jelszót és már kezdhetem is elöről.

Miért!


ocsovai andrás
2017.02.20. 10:05

Sziasztok! A napokban javítgattam és finomítgattam az új kommentekről, komment válaszokról és HA kommentekről küldött értesítő logikákat, ami miatt nagy eséllyel kaptatok nem teljesen helyes értesítőket néhányan. Most újabb finomításokon vagyok túl, és ha még mindig furaságok vannak, írjatok nekem a részletekkel. Köszi!

Bocsánat, elfelejtettem reagálni, de talán látható. a "belépve maradási" stabilitás teljesen korrekt, pl. több napon keresztül. A mai nap is ezt bizonyítja. Még azt a nyúzást is bírja, amikor a NET kapcsolatot szüneteltetem, majd visszalépek. O.K.
Üdv: drps


Dr. Pinczés Sándor
2017.01.10. 17:39

A .hu beléptetési, pontosabban "belépve maradási" stabilitása a múlt heti tesztelés során teljesen jó volt. Napokig egy csomó helyen használtam/tuk, egyszer sem dobott ki, folyamatos volt a belépett állapot két mobilon is. Az androidot majd legközelebb...


Pótó János
2017.01.05. 17:52

Azt hiszem, sikerült stabilizálni a Szoborkereso.hu és az Android applikáció beléptetését, kérlek, nézegessétek a következő napokban, hogy belépve maradtok-e és írjatok, ha nem igazán érezhető változás.

Nem arra céloztam, hogy net nélkül, persze, net kell.

De a helymeghatározás mobilokon egy picit bonyolultabb, mint az ember gondolná, így megy:
- wifi jelek használata (nem kell, hogy rákapcsolódj, csak be kell kapcsolni a wifit)
- telefon cella információk kiolvasása
- gps
A GPS is "csak" 1 a több közül, anélkül is mehet bizonyos eszközökön. Tehát nem kell.

Az android appnál az elején, amikor megkér, hogy kapcsold be a wifit és gps-t, azt a bemérés pontossága miatt teszi. És akkor is bekapcsolja a wifit, ha már mobilneten vagy. A wifi csak egy segítség.

Rövidre zárva: nehéz téma ez és sajnos én sem vagyok benne a legprofibb + az eszközök, böngészők, stb. is folyamatosan fejlődnek, változnak, néha letiltanak funkciókat, néha engedélyeznek.

Hogy jön a böngésző az android apphoz? Az android appunk valójában csak egy keret, a látható belső tartalmak beépített böngészőben (android web view) jelennek meg.

"- bekapcsoltad-e a wifit, GPS-t
- böngésződ átadja-e a jeleket a programnak
- ha nincs wifi, nem kapcsoltad be a GPS-t, mennyire jó a mobil cella alapján történő meghatározás
- mennyire gyors az adott helyen az interneted
- mennyire "ragad" be az eszközödbe az utoljára bemért lokáció"
Nem teljesen értem, ez hogy jön ide, ti. nem lehet WIFI, vagy NET nélkül a szoborkeresőn keresni - amennyire tudom, ugyan így GPS nélkül sem. Erre figyelmeztet is a prg - helyesen. Általában a panaszolt (tapasztalt helyeken) 4G a netem. De nem téma. Csak jeleztem...


Dr. Pinczés Sándor
2016.11.17. 09:16

Sziasztok! Ha jól látom a számokat, gyorsabbak lettünk :)
A pár hete zajló optimalizálgatási munkák során most azt hiszem sikerült egy komolyabb problémát megoldani, így úgy tűnik a szerver számaiból, hogy csökkent a terhelés. Remélem, hogy ez tartós lesz, és ti is érezni fogjátok.

A pozicionálás számtalan dologtól függ, és sajnos örökké esetleges marad, amíg nem fejlődik 2-3 fontos technológia. Függünk ezektől:
- bekapcsoltad-e a wifit, GPS-t
- böngésződ átadja-e a jeleket a programnak
- ha nincs wifi, nem kapcsoltad be a GPS-t, mennyire jó a mobil cella alapján történő meghatározás
- mennyire gyors az adott helyen az interneted
- mennyire "ragad" be az eszközödbe az utoljára bemért lokáció

Szinte nulla tapasztalatunk van applikáció fejlesztésben, minden ilyen törekvés örök béta, a webes változatok pedig nagyon esetlegesek, mert a web szabványai és azok böngészők általi betartása még évek kérdése, hogy olyan szintre jusson, amivel stabil lokalizálás lehetséges.

Persze az évek során mi is fejlesztgetjük az appjainkat, meg a mobilos oldalakat, csak erőforrás híján a most már 5 különálló weboldalból és appból álló rendszer üzemeltetése nehézkes.

Örömmel használom a szoborkeresőt androidon. Az a tapasztalatom, hogy vannak megközelíthetetlen helyek, és nem találom a magyarázatot. Azokat az eseteket kizárom, amikor az derül ki, hogy a bizonyos szobor rosszul van pozicionálva - ha van lehetőségem kideríteni, akkor javaslom is módosítani.
Ilyen pl. Előszállás, ahol mindig csak az átmenő 61-es úton marad a támpont. Vagy Baracs, Tanácsház utca, itt végig a 6-os úton maradunk... De van ilyen terület Budapesten is.


Dr. Pinczés Sándor
2016.11.15. 17:10

OK, elgondolkodom, mit változtattam :)

2 hete megcsináltam, hogy titkosított (https) kapcsolaton keresztül menjünk, lehet, hogy annak volt pozitív, lassan kibontakozódó hatása, nem tudom.

Egyébiránt mostanában nem sokat piszkáltam a szoborkeresőket, mert minden mobilos fókuszom az iOS app-nak készített szervizekre ment, amit egy nagyon lelkes tagunk készít pár hónapja és hamarosan a polcokra kerül :) - csak, hogy csigázzam az apple-tábort.

Kezdetben androidos telefonnal használtam a szoborkeresőt, mindig elfelejtette a belépési adatokat, egy éve iPhone 5c-vel keresem a szobrokat, és ugyanúgy elfelejtette a belépési adatokat, de más alkalmazások nem, csak a szoborkereső. Most hétvégén viszont örömmel vettem észre, hogy nem kellett újból bepötyögni a szép hosszú email címemet és a bonyolult jelszavamat. Előtte nem régen az iOS rendszerben viszont több frissítés is volt, most a 10.1.1 verzió megy, talán az segített.


Szórád Péter
2016.11.15. 08:45

De jó! Így sokkal kényelmesebb nézni a képeket.


László Mária
2016.11.15. 01:00

Én használom az appot is és a .hu-t is (mert a tabletem android, a telefonom windows), és mindkettő hajlamos elfelejteni a belépési adatokat, pontosabban azt, hogy be voltam lépve legutóbb.


Pótó János
2016.11.14. 19:58

Hmm, sajnos én nem csináltam semmit, úgyhogy ez most a telefonod beállításának köszönhető :) Bár kérdés, hogy az android app vagy a szoborkereso.hu nem jegyezte meg korábban?

MÁS: új linket láthattok a műlapok fotóinak listája felett: "Minden fotó egy listában", megkattintva egy picit kényelmesebben tudjátok végigpörgetni a műlap képeit. Sok képes lapoknál kifejezetten hasznos lehet.

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Sajtófigyelő és ajánló

ocsovai andrás @ 2017-11-19 19:57

szabadsag.ro
Kolozsvár, Jósika-címer

Jogi dolgok

Dr. Pinczés Sándor @ 2017-11-16 16:41

Értem, köszönöm...

Technikai kérdések, újdonságok

Dr. Pinczés Sándor @ 2017-11-15 21:59

Ide írom, ide való - köszönöm a tiszteletreméltó beismerést. Látom is, hogy jelenleg heti 3 valós publikációm van. Ha oda jutok - ígéretemnek megfelelően - törlöm az inkriminált műlapot ami: Szentháromság-szobor; Magyarkanizsa (Kanjiža); Műlap AZ: 32692. Törlés... Teljes szöveg

Feltöltési ötletek

Cedrus @ 2017-10-22 07:26

Szombathely Dobó SE, Németh Pál mellszobor avatás 2017. június. Alkotó: Kékesi Gábor körmendi szobrászművész nyugat.hu

Szerkesztői témák

László Mária @ 2017-10-10 11:43

Nincs mit, András.

Tudsz róla? Keressük!

ocsovai andrás @ 2017-08-17 21:16

Sok szép magyar szóval megköszönöm a segítségét annak aki megfejti, felismeri ezt a "mesterjegyet"!

Nagyon szépen köszönöm!

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása