Fórum


Sajtófigyelő és ajánló

Schwarzenegger és a Tanácsköztársaság kulturmunka.reblog.hu


Feltöltési ötletek

Fent van már! kozterkep.hu

:) :) :)
kormany.hu


Verrasztó Gábor
2018.04.05. 20:53

A tájház lényegében múzeum, mint ahogy más néven falumúzeum.
Kiállítási tárgyakat nem várunk, ill. egyéb kitételeket ld. a Működési Elvek 2.d. pontjában: kozterkep.hu
(Ezen kívül általános javaslat, ha valamiben nem vagy biztos, a műlap vázlatát be tudod küldeni un. "belefér-e" kérdéssel, és pontosabb választ kaphatsz.)


Göröntsér Vera
2018.04.01. 18:16

Sziasztok!
Egy tájházban található domborműves képek engedettek?


Sajtófigyelő és ajánló

Kotricz Tünde a "Nélkülözhetetlen víz" c. fotókiállítása nyílt a DAB-székházban, 2018. március 21-én a víz világnapja alkalmából. Gratulálok. haon.hu


Technikai kérdések, újdonságok

Találtam egy bugot/feature-t.
Nem saját műlaphoz bármelyik tagi gyűjteményt hozzá tudom adni, de saját műlaphoz csak a saját tagi gyűjteményeimet.

Szia! Köszönöm a válaszod.

Szia! A Szerkesztőségi Szabályzatban kozterkep.hu találsz választ a kérdéseidre
(II.4. pont).


László Mária
2018.03.17. 15:57

Sajnos nem találtam sehol, így itt bátorkodom megkérdezni. Mitől függ, hogy egy műlapra rákerül-e a "Szoborlap" szalag? Illetve milyen műlapok kerülhetnek be a "Szoborlap-szavazás" szobába?


Sajtófigyelő és ajánló

2018. március 15. 24.hu
Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából

Kossuth Nagydíjat adományozott:

"...Györfi Sándor
Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, érdemes művész részére a magyar kultúra, főként a kun hagyományok megőrzését és népszerűsítését szolgáló alkotóművészete, a paraszti világ mellett a magyar történelem jeles alakjait megörökítő alkotásai, valamint érmeket, plaketteket és grandiózus köztéri szobrokat is magába foglaló gazdag életműve elismeréseként...

Rieger Tibor
Szobrászművész részére az igazság, a jóság és a szépség megformálására, a népet nemzetté nemesítő lelkiség kifejezésére törekvő alkotóművészete, a kereszténység értékeit különleges művészi látásmóddal ábrázoló műalkotásai elismeréseként..."


Göröntsér Vera
2018.03.15. 20:22


Feltöltési ötletek

Jövő hétfőn megcsinálom a fotót, bár pár évvel ezelőttim már van! :)


Vincze Miklós
2018.03.12. 23:16

Már régebben lementettem egy képet a X. Hős utcáról, pontosabban a 15. sz épület falán lévő domborműről - Budapest címer, mészkő (esetleg műkő?) dombormű- . Terveztem, hogy itt a feltöltési ötletek topikban megírom, de aztán elmaradt. Részben azért, mert már akkoriban is zűrös volt a környék (dereng, hogy ilyesmi miatt nézegettem a térképen), jó szívvel senkit sem küldenék oda. Végső soron egy jól sikerült googlemaps fotó is megteszi, nem elsősorban műalkotás, hanem tisztességes díszítőszobrász munka, ami a főváros által felépített épületet jelzi. Talán több hasonló is van? Most viszont azt olvastam, hogy közeleg a bontás. A dokumentálására majd biztosan kitaláltok egy jó megoldást.
" [...] A főváros 1936-ban szükséglakás-építési programba kezdett, melynek keretében négyemeletes, függőfolyosós épületeket terveztek és húztak fel három területen, ennek eredménye az Illatos út 5/A, 5/Bés 5/C, a Bihari út 8/A, 8/B és 8/C, valamint a Hős utca 15/A és 15/B. [...] "
angelusz.elte.hu


Technikai kérdések, újdonságok

Köszönöm a választ. Akkor kicsit lassabb folyamat lesz, mint gondoltam :)

Szia Feralheart!

Sehogy! Fényképezd le őket és hetente töltsd fel ötöt! Így kb. három hét múlva kész is leszel az összessel. Jó munkát, várjuk a műlapokat.

Sziasztok!
Lehet, hogy nem a témába tartozik, de a napi/heti limitet hogyan lehet növelni?
A hosszú hétvégén egy olyan településen leszek, ahol legalább 10-15 az oldalra illő közterületi alkotás nincs még meg az oldalon.

Sziasztok! Új műlapok bemérésénél a Google szolgáltatását vesszük igénybe arra, hogy megmondja a jelölt helyzet alapján a településnevet és a pontos címet. Az utóbbi hónapokban sajnos vacakol a szolgáltatás, és bizonyos helyzetekben nem ad vissza címet. Nem találok szabályosságot a hibában és a kvótánk sem fogyhat el, mert már fizetek érte... Emiatt ha üres település és cím mező van, kérlek, írjátok be kézzel ezeket az adatokat. Az utcaházszám esetében amúgy is csak indikáció, amit a Google visszaad, azt mindig felül kell vizsgálni, hisz ti voltatok, ti láttátok, hol van.

A következő KT verzióban teljesen átdolgozom a címszolgáltatások hívását, így remélhetőleg ez a probléma ott eltűnik.


Feltöltési ötletek

Ez a bronz plakett szerepel a Magyar Nemzeti Galéria nyilvántartásában (hibás évszámmal) mng.hu
Készítője: Solymári Walkó László (1972).
(A kérdés-felvetés helye nem túl jó, nem igazán feltöltési ötlet. A Köztérkép kereteibe "nem fér bele")


Göröntsér Vera
2018.02.19. 21:56

Sajnos valamiért nem tölti fel hiába jelölöm ki.


Török Péter
2018.02.19. 15:00

Kedves Péter!

És hol a tárgy?

Jó napot! Véleményeket szeretnék kérni az alábbi tárgyról.


Török Péter
2018.02.19. 12:16

Bocsánat, a kép lemaradt:


Hajnal Gergely
2018.02.16. 12:35

Sziasztok!

Újabb találat: a Napimádó a csillaghegyi strandon. Tud róla valaki valamit?
facebook.com


Hajnal Gergely
2018.02.16. 12:33


Jogi dolgok

Szerintem a Köztérképnél "kedvező irányú elmozdulás" van ezen a területen.

Ha idézünk, akkor a szerző a cím és a megjelenés helyének, idejének megadása kötelező.

Ha csak általánosságban használunk fel egy forrást, akkor ugyanaz, mint a fenti, csak nem kötelező, hanem "nagyon erősen ajánlott."


Orbán Róbert
2018.02.15. 22:18

Ha ez az elvárás a forrásnál, akkor igen. Mármint úgy értem ezt, hogy minden weblap maga határozza meg, hogy hogyan használható fel a saját anyaga, milyen formában kell hivatkozni rá.
...és igen, a mi felhasználásainknak is mindig megfelelőnek kellene lennie, és erre fel is hívjuk a figyelmet elég helyen, de sajnos ez központilag nem ellenőrizhető, így bíznunk kell a tagok körültekintésében.


Technikai kérdések, újdonságok

András!

Abban a cikkben a te lapod is be van linkelve. Szóval az Indexről jön a sok látogatód! index.hu

Most is az "öreg XP"-el dolgozom, de biztos vagyok benne ezért nem ő a hibás!
Nem tudom elhinni, hogy e héten, a hét második napjának delén már 986 látogatása volt a Jelszerű plasztikának kozterkep.hu és 819 a Kanyarulatoknak kozterkep.hu

A heti látogatottságom úgy 400-450 körüli.
Tudom, volt egy cikk a Kapcsolatokról kozterkep.hu de azt 137-en látogatták.

Vaj minek köszönhetik a lapok? (a sikert)


ocsovai andrás
2018.02.13. 12:47


Jogi dolgok

Én, amikor kérték, mindig engedélyeztem az általam feltöltött képek és információk felhasználását.

Előző hozzászólásodban ezt írod:

"A képek mellett minden esetben meg kell jelentetni (cikkeknél legalább a cikk végén) a forrást, ami "Feltöltő neve / Köztérkép" - minden más forrásolás helytelen."
Ezt sem kifogásolom, de hozzá teszem, hogy nekünk is így kellene eljárni, ha egy műlapnál forrást használunk fel.


Orbán Róbert
2018.02.13. 09:36

Sziasztok!

Leveleztem Hlatky Katalinnal, a zoldkalauz.hu "motorjával", és egyeztettük a megfelelő forrásolást. Részemről pozitívnak tartom az egész gyűjtést, óriási munkát végzett és végez Katalin, ahogy sejtem, részben egyedül. Természetesen mindezek mellett a saját döntésetek, hogy engedélyezitek-e a felhasználást, de az biztos, hogy ha igen, akkor egy értékes gyűjtést támogattok vele.

Egy link, amiben olvashattok néhány szót erről a projektről is: epiteszforum.hu


Sajtófigyelő és ajánló

Gábor!

Miért ide és miért így! Meg van nálunk a műlapja, ezért oda kellene tenni, mert ahhoz tartozik. Vagy legalább az alkotóhoz, itt egy hét múlva eltűnik és senki nem találja.

Beleférne egy mondat is a link elé hogy tudja az ember nagyjából mit is talál ott.

Köszi!


Verrasztó Gábor
2018.02.12. 13:02


Jogi dolgok

Visszajelzett a Zöldkalauz; a helyzet rendezéséig kérem türelmeteket.

Sziasztok!

A zoldkalauz.hu keres(ett) meg valószínűsíthetően többeteket (2 tag jelzett eddig), és a leírások alapján nem jogszerű képfelhasználást szeretne végezni.
A képek mellett minden esetben meg kell jelentetni (cikkeknél legalább a cikk végén) a forrást, ami "Feltöltő neve / Köztérkép" - minden más forrásolás helytelen.

Erről most tájékoztatom a Zöldkalauzt is. Amennyiben a megfelelő forrásolásnak nem tud eleget tenni, nem tudjuk engedélyezni az átvételeket.


Feltöltési ötletek

Farád, Király Iván Általános Iskola: Király Iván-emléktábla (köztéri)


Szerkesztői témák

Sziasztok!
Fontos jelzés: az elkérések, vagyis a műlap átadások leállnak a rendszerben. A most készülő új Köztérkép rendszerben erre nem lesz már szükség.

A másik, relatív nyomós ok, hogy az elmúlt évtizedben hajmeresztő ügyeket produkáltak az átadások. Későbbi megbánások, meggondoltammagamok, perrel fenyegetés, kegyeletsértés emlegetése, egyéb jogi, erkölcsi és technikai problémák.

Amennyiben az átállásig olyan jellegű kérésetek lenne, hogy pl. egy gondozatlan lapon rossz a főkép, és ti jobbat tettetek oda, nyugodtan nyomjatok rá egy szerkesztői kommentet és csináljuk. A leírások mellé sajátokat adhattok és sok más lehetőségetek van "rendbe tenni" egy lapot.

Ezzel párhuzamosan a szerk. szobába került elkérések elutasításra kerülnek, illetve amennyiben nálatok várakozik ilyen HA, ti is elutasíthatjátok. (Az elkérés indítását szüntettem meg, a folyamatban lévő ügyeket nem töröltem.)

Átállás után nem kerülnek vissza az átadott lapok, maradnak az új gazdán, de az egész ideológiája finomodik, biztosítandó az állandóságot és a jogi/erkölcsi dolgok sértetlenségét is.

Kérem a megértéseteket és a támogatásotokat. Kösz!


Technikai kérdések, újdonságok

Ha már teljesen besorolt, megyés-országos településekről van szó, akkor itt sajnos vacakol a Google szolgáltatása, pontosabban annak meghívása. Most módosítottam pár dolgot, emeltem napi limiten. Ha továbbra is rosszalkodik, jelezz(etek) belső levélben.

(Amennyiben olyan meglévő települést vesz külföldinek, aminél Mária még nem végezte el az ország és megye besorolást, ott van egy kis átfutási idő, mire helyre kerül, hiába van már fent a lapon.)

András, a képen Windows XP-t látok? Ha igen, akkor azon sajnos egyre több dolog fog rosszul működni. A KT-t és minden weblapot ajánlott folyamatosan frissített, támogatott operációs rendszerrel és böngészővel nézni.

A képek be nem töltődésének problémáját ismerem, ahogy a többiek is írták - jellemzően lassú net (vagy gyenge gép) okozza és a lap frissítése segít, ahogy Vera írta.

De régi számítógépen hosszútávon semmi se segít sajnos.


Sajtófigyelő és ajánló

Sajtót is kerestem és ajánlom is.
A Margit-sziget panteonja 1974 őszén.
(Több lap, Lapozz!)

adtplus.arcanum.hu


ocsovai andrás
2018.02.06. 20:14


Technikai kérdések, újdonságok

Már egy ideje külföldiként jelenik meg számos új műlapom. Olyan településeknél is, ami már szerepel a KT-n. Persze, meglehet oldani kis fáradsággal a problémát magamtól is. De jó ez így? Hosszútávon?

Gyorstalpaló Google utcakép linkeléséhez!

Látom sokaknak probléma a Google utcakép egy bizonyos pontjának belinkelése. A legtöbbször nem működik, vagy fölöslegesen túl hosszú. Most megpróbálom pár lépésbe leírni és fotóval illusztrálni is hogyan csináljátok.

1. Mikor megvan a pozíció amit meg szeretnénk osztani, akkor a bal felső sarokban a cím mellett van három fehér pötty. Arra rákattintva kinyílik egy ablak, ahol a " KÉP MEGOSZTÁSA VAGY BEÁGYAZÁSRA" feliratra kell kattintani.

2. Ekkor kinyílik egy újabb ablak, ahol már látszik a kékes link. De ez fölöslegesen nagyon hosszú, így ha beszúrod valahova nagyon csúnya. És előfordul hogy a hosszúsága miatt nem jelölöd ki az összeset és rossz lesz.

3. A link fölött van egy kocka mellette a RÖVID URL felirat. Ezt bepipálva megjelenik a link rövidített verziója. Ezt másolva és bárhova beillesztve egy gusztusos rövid linket kaptok.

Belinkelve nálunk így fog kinézni: goo.gl


Jó linkelést! (Ha van kérdés tegyétek fel nyugodtan)


Szerkesztői témák

Nagyon gratulálok hogy elérted ezt a szép kerek számot Róbert :o)

Én nem lennék ennyire szkeptikus a statisztikai értékeléssel kapcsolatban - bár több részletét magam sem értem. Semmi kivetnivaló nincs azzal kapcsolatban, ha látható néhány viszonyszám.


Dr. Pinczés Sándor
2018.02.06. 08:40

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Sajtófigyelő és ajánló

Ády @ 2018-04-19 16:56

Schwarzenegger és a Tanácsköztársaság kulturmunka.reblog.hu

Feltöltési ötletek

Ády @ 2018-04-06 09:23

Fent van már! kozterkep.hu

Technikai kérdések, újdonságok

feralheart @ 2018-03-18 14:17

Találtam egy bugot/feature-t.
Nem saját műlaphoz bármelyik tagi gyűjteményt hozzá tudom adni, de saját műlaphoz csak a saját tagi gyűjteményeimet.

Jogi dolgok

Orbán Róbert @ 2018-02-15 22:18

Szerintem a Köztérképnél "kedvező irányú elmozdulás" van ezen a területen. Ha idézünk, akkor a szerző a cím és a megjelenés helyének, idejének megadása kötelező. Ha csak általánosságban használunk fel egy forrást, akkor ugyanaz, mint a fenti, csak nem kötelező,... Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2018-02-08 08:38

Sziasztok! Fontos jelzés: az elkérések, vagyis a műlap átadások leállnak a rendszerben. A most készülő új Köztérkép rendszerben erre nem lesz már szükség. A másik, relatív nyomós ok, hogy az elmúlt évtizedben hajmeresztő ügyeket produkáltak az átadások. Későbbi... Teljes szöveg

Tudsz róla? Keressük!

Röghegyiné Anita @ 2017-12-08 20:33

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása