Fórum


Feltöltési ötletek

Bocsánat, a kép lemaradt:


Hajnal Gergely
2018.02.16. 12:35

Sziasztok!

Újabb találat: a Napimádó a csillaghegyi strandon. Tud róla valaki valamit?
facebook.com


Hajnal Gergely
2018.02.16. 12:33


Jogi dolgok

Szerintem a Köztérképnél "kedvező irányú elmozdulás" van ezen a területen.

Ha idézünk, akkor a szerző a cím és a megjelenés helyének, idejének megadása kötelező.

Ha csak általánosságban használunk fel egy forrást, akkor ugyanaz, mint a fenti, csak nem kötelező, hanem "nagyon erősen ajánlott."


Orbán Róbert
2018.02.15. 22:18

Ha ez az elvárás a forrásnál, akkor igen. Mármint úgy értem ezt, hogy minden weblap maga határozza meg, hogy hogyan használható fel a saját anyaga, milyen formában kell hivatkozni rá.
...és igen, a mi felhasználásainknak is mindig megfelelőnek kellene lennie, és erre fel is hívjuk a figyelmet elég helyen, de sajnos ez központilag nem ellenőrizhető, így bíznunk kell a tagok körültekintésében.


Technikai kérdések, újdonságok

András!

Abban a cikkben a te lapod is be van linkelve. Szóval az Indexről jön a sok látogatód! index.hu

Most is az "öreg XP"-el dolgozom, de biztos vagyok benne ezért nem ő a hibás!
Nem tudom elhinni, hogy e héten, a hét második napjának delén már 986 látogatása volt a Jelszerű plasztikának kozterkep.hu és 819 a Kanyarulatoknak kozterkep.hu

A heti látogatottságom úgy 400-450 körüli.
Tudom, volt egy cikk a Kapcsolatokról kozterkep.hu de azt 137-en látogatták.

Vaj minek köszönhetik a lapok? (a sikert)


ocsovai andrás
2018.02.13. 12:47


Jogi dolgok

Én, amikor kérték, mindig engedélyeztem az általam feltöltött képek és információk felhasználását.

Előző hozzászólásodban ezt írod:

"A képek mellett minden esetben meg kell jelentetni (cikkeknél legalább a cikk végén) a forrást, ami "Feltöltő neve / Köztérkép" - minden más forrásolás helytelen."
Ezt sem kifogásolom, de hozzá teszem, hogy nekünk is így kellene eljárni, ha egy műlapnál forrást használunk fel.


Orbán Róbert
2018.02.13. 09:36

Sziasztok!

Leveleztem Hlatky Katalinnal, a zoldkalauz.hu "motorjával", és egyeztettük a megfelelő forrásolást. Részemről pozitívnak tartom az egész gyűjtést, óriási munkát végzett és végez Katalin, ahogy sejtem, részben egyedül. Természetesen mindezek mellett a saját döntésetek, hogy engedélyezitek-e a felhasználást, de az biztos, hogy ha igen, akkor egy értékes gyűjtést támogattok vele.

Egy link, amiben olvashattok néhány szót erről a projektről is: epiteszforum.hu


Sajtófigyelő és ajánló

Gábor!

Miért ide és miért így! Meg van nálunk a műlapja, ezért oda kellene tenni, mert ahhoz tartozik. Vagy legalább az alkotóhoz, itt egy hét múlva eltűnik és senki nem találja.

Beleférne egy mondat is a link elé hogy tudja az ember nagyjából mit is talál ott.

Köszi!


Verrasztó Gábor
2018.02.12. 13:02


Jogi dolgok

Visszajelzett a Zöldkalauz; a helyzet rendezéséig kérem türelmeteket.

Sziasztok!

A zoldkalauz.hu keres(ett) meg valószínűsíthetően többeteket (2 tag jelzett eddig), és a leírások alapján nem jogszerű képfelhasználást szeretne végezni.
A képek mellett minden esetben meg kell jelentetni (cikkeknél legalább a cikk végén) a forrást, ami "Feltöltő neve / Köztérkép" - minden más forrásolás helytelen.

Erről most tájékoztatom a Zöldkalauzt is. Amennyiben a megfelelő forrásolásnak nem tud eleget tenni, nem tudjuk engedélyezni az átvételeket.


Feltöltési ötletek

Farád, Király Iván Általános Iskola: Király Iván-emléktábla (köztéri)


Szerkesztői témák

Sziasztok!
Fontos jelzés: az elkérések, vagyis a műlap átadások leállnak a rendszerben. A most készülő új Köztérkép rendszerben erre nem lesz már szükség.

A másik, relatív nyomós ok, hogy az elmúlt évtizedben hajmeresztő ügyeket produkáltak az átadások. Későbbi megbánások, meggondoltammagamok, perrel fenyegetés, kegyeletsértés emlegetése, egyéb jogi, erkölcsi és technikai problémák.

Amennyiben az átállásig olyan jellegű kérésetek lenne, hogy pl. egy gondozatlan lapon rossz a főkép, és ti jobbat tettetek oda, nyugodtan nyomjatok rá egy szerkesztői kommentet és csináljuk. A leírások mellé sajátokat adhattok és sok más lehetőségetek van "rendbe tenni" egy lapot.

Ezzel párhuzamosan a szerk. szobába került elkérések elutasításra kerülnek, illetve amennyiben nálatok várakozik ilyen HA, ti is elutasíthatjátok. (Az elkérés indítását szüntettem meg, a folyamatban lévő ügyeket nem töröltem.)

Átállás után nem kerülnek vissza az átadott lapok, maradnak az új gazdán, de az egész ideológiája finomodik, biztosítandó az állandóságot és a jogi/erkölcsi dolgok sértetlenségét is.

Kérem a megértéseteket és a támogatásotokat. Kösz!


Technikai kérdések, újdonságok

Ha már teljesen besorolt, megyés-országos településekről van szó, akkor itt sajnos vacakol a Google szolgáltatása, pontosabban annak meghívása. Most módosítottam pár dolgot, emeltem napi limiten. Ha továbbra is rosszalkodik, jelezz(etek) belső levélben.

(Amennyiben olyan meglévő települést vesz külföldinek, aminél Mária még nem végezte el az ország és megye besorolást, ott van egy kis átfutási idő, mire helyre kerül, hiába van már fent a lapon.)

András, a képen Windows XP-t látok? Ha igen, akkor azon sajnos egyre több dolog fog rosszul működni. A KT-t és minden weblapot ajánlott folyamatosan frissített, támogatott operációs rendszerrel és böngészővel nézni.

A képek be nem töltődésének problémáját ismerem, ahogy a többiek is írták - jellemzően lassú net (vagy gyenge gép) okozza és a lap frissítése segít, ahogy Vera írta.

De régi számítógépen hosszútávon semmi se segít sajnos.


Sajtófigyelő és ajánló

Sajtót is kerestem és ajánlom is.
A Margit-sziget panteonja 1974 őszén.
(Több lap, Lapozz!)

adtplus.arcanum.hu


ocsovai andrás
2018.02.06. 20:14


Technikai kérdések, újdonságok

Már egy ideje külföldiként jelenik meg számos új műlapom. Olyan településeknél is, ami már szerepel a KT-n. Persze, meglehet oldani kis fáradsággal a problémát magamtól is. De jó ez így? Hosszútávon?

Gyorstalpaló Google utcakép linkeléséhez!

Látom sokaknak probléma a Google utcakép egy bizonyos pontjának belinkelése. A legtöbbször nem működik, vagy fölöslegesen túl hosszú. Most megpróbálom pár lépésbe leírni és fotóval illusztrálni is hogyan csináljátok.

1. Mikor megvan a pozíció amit meg szeretnénk osztani, akkor a bal felső sarokban a cím mellett van három fehér pötty. Arra rákattintva kinyílik egy ablak, ahol a " KÉP MEGOSZTÁSA VAGY BEÁGYAZÁSRA" feliratra kell kattintani.

2. Ekkor kinyílik egy újabb ablak, ahol már látszik a kékes link. De ez fölöslegesen nagyon hosszú, így ha beszúrod valahova nagyon csúnya. És előfordul hogy a hosszúsága miatt nem jelölöd ki az összeset és rossz lesz.

3. A link fölött van egy kocka mellette a RÖVID URL felirat. Ezt bepipálva megjelenik a link rövidített verziója. Ezt másolva és bárhova beillesztve egy gusztusos rövid linket kaptok.

Belinkelve nálunk így fog kinézni: goo.gl


Jó linkelést! (Ha van kérdés tegyétek fel nyugodtan)


Szerkesztői témák

Nagyon gratulálok hogy elérted ezt a szép kerek számot Róbert :o)

Én nem lennék ennyire szkeptikus a statisztikai értékeléssel kapcsolatban - bár több részletét magam sem értem. Semmi kivetnivaló nincs azzal kapcsolatban, ha látható néhány viszonyszám.


Dr. Pinczés Sándor
2018.02.06. 08:40

A lényeg az 1000 műlap, és hogy te tudod, mit miért tettél, és mi az értékes számodra. Nem a számok lényegesek, hanem az a munka, amit elvégeztél, amivel többé tetted a lapot, a közösséget és világot. Gratulálok!

Ki az a "Nagy Értékelő", Róbert? :) költői kérdés. Senki. Egy algoritmus, amit hamarosan eltemetek.


Az adatbázis 1.7%-a azt jelenti, hogy összeadott a rendszer minden hozzáadást, fotót, műlapot, bejegyzést, eseményt, kommentet és mindent, ami valami, és ebből a nagy összességből te csináltál 1.7 százalékot. Igen, nem csak a műlapszámot nézzük, ezt fontos aláhúzni.

A mérések mindig csak mérések, számok maradnak. Mint ilyenek, soha nem a személyes - mindenki által másképp megélt - valóságot, hanem csak a saját matematikai valóságukat tükrözik. Nem csak a műlap érték, a hozzáadások, a másokhoz töltött fotók és a vélemények is. Emiatt érzékeled rossznak a számot. Értem és igazat adok, hogy a számok, amiket már szinte mindenki kritizált mindenféleképpen, torzítanak. Sokat dolgoztam a tökéletesítésükön, hogy ösztönzőbbé, transzparensebbé tegyem a rendszert.

A következő KT-ben néhány ilyen típusú naivitásomat feladom, így bizonyos szempontból egyszerűbb, átláthatóbb és egyértelműbb lesz a rendszer.

Sok dolgot nem lehet mérni, ezért teljesen újra kellett gondolnom az egészet. Még nincs kész, még sok van hátra, de bízom benne, hogy abban kevésbé fogtok majd csalódni, és talán az ösztönző jellege is meg tud maradni.

Nemrég feltöltöttem 1001. műlapomat. Az ember ilyenkor megáll, és legalább gondolatban készít egy kis önértékelést. Saját munkámat átlagosnak gondoltam. Nagyon a színvonal alatt már nem érdemes csinálni, de én úgy gondoltam megütöm ezt a színvonalat.
Tudom, hogy a Nagy Értékelő is értékel. Van egy oldal, ahol mindenféle kimutatások szerepelnek. Ki hány műlapot töltött fel, kinek hány "hozzáadása" van. Nem látom át, hogy ez hogy működik, de ha nagyon akarnám,Tamás biztos elmagyarázná.
Tudom, hogy vannak műlapok, amelyek szoborlap szalagot kapnak. Tudom, hogy ennek odaítéléséről, hogy születik döntés. Már jó ideje fölöslegesnek tartom, mert a szalag nem jelent "pozitív" kiemelést. Jobb lenne, ha nem lenne.
Aztán a személyes oldalunkon is van egy rovat, ahol a Nagy Értékelő értékel bennünket. Az én oldalamon például a következő szerepel:
"Orbán Róbert hozta létre és töltötte fel az adatbázisunk 1.70 százalékát!"
Nézem innen, számolom onnan, de sehogy sem értem, mit jelent ez a szám. Ha összevetem az 1001 műlappal, akkor azt, hogy a műlapjaim fél vagy harmadértékűek, a munkám pedig nem átlagos, hanem annál sokkal gyengébb.


Orbán Róbert
2018.02.05. 21:09

Az elvek alakítása nem egyszerű feladat, valahol meg kell húznunk a határt, és a nem köztéri alkotások terén a szűkítés sajnos következik abból, ahogy az ottani mennyiség növekszik.

Korábbi, több éves lapokat nem szoktunk törölni, Cédrus. A lapok már sok helyen linkelve lehetnek, adatbázisokban szerepelhetnek, "használják" őket. Törléseink önkényesen lyukakat ütnek az internet így is folyamatosan megszűnő rendszerébe.

Tudomásul vettem, hogy a művészi értéket képviselő textilkárpitok falon történő elhelyezés esetén (keretezve, bár nem éppen szögre akasztva) nem férnek bele a köztérkép működési elvébe. Igen sajnálatos, mivel azt kell éreznem, hogy csak a mennyezetre szerelt textil képvisel elegendő és elfogadható művészi színvonalat. Hanyatt vágva magunkat sokáig gyönyörködhetünk benne. Remélem a többi művész nem veszi szívére a kiközösítést.
Átgondolva, úgy döntöttem töröljétek a 15233 (alkotó:Remsey Flóra) műlapom.


Technikai kérdések, újdonságok

Nálam is működik. Nálam ma egyszer jelentkezett, egy műlapon hasonló.
A képek megjelenítése néha problémás. Ez néha függ a helyi internet-kapcsolattól is.
Meg lehet próbálni frissíteni a lekérdezést.


Göröntsér Vera
2018.01.19. 11:49

Gondolom ez nem boldogít, de nálam működik. Lehet hogy ez böngésző probléma?!

Egy tarjáni "Köztérképet" kedvelő és azt másoknak szívből ajánló, a lapot propagáló barátom hívta fel a figyelmem, hogy valami nem működik a lapon úgy mint eddig. Nem tudja tanítványainak megmutatni "rendesen" városa köztéri alkotásait. Gondjait elmondva azén gépem is produkálta a hibát.
A mellékelt hiányos képernyőkép mindent elmond.


ocsovai andrás
2018.01.19. 11:16


Sajtófigyelő és ajánló

MITIKUS KÉPZETEK
BORS ISTVÁN
és
HONTY MÁRTA
emlékkiállításra
smmi.hu


ocsovai andrás
2018.01.06. 19:57


Technikai kérdések, újdonságok

Kedves Vera!

Válaszoddal és okító türelmeddel leköteleztél!

Kézcsókom:
oa


ocsovai andrás
2018.01.06. 18:30

Kedves András!
Minden jel arra mutat, hogy Hozzáadás várakozik két műlapodon. Javaslom, kattints a +-os számra és válaszd egyik, v. másik elemet a lenyíló listából. A műlap megnyílik és tudod kezelni a Hozzáadást.
Ez is valós jelzés Ha "homokozna" és nem nyílna le a lista: a 17053 és a 17052-es műlapodon vár a HA.


Göröntsér Vera
2018.01.06. 17:15

Különösebben engem nem zavar, de kissé bosszantó a képen látható "jószándékú, figyelemfelkeltő + információ" a munkaasztalomon.

Eddigi "szokásom" nem tudja eltüntetni.
Mit kell tennem, hogy eltűnjön ez a begyepesedett figyelemfelkeltés, hogy helyet adhasson egy valós jelzésnek?
Január 6,szombat 10:37
oa


ocsovai andrás
2018.01.06. 10:38


Sajtófigyelő és ajánló

Itt sok kép van tőlünk és rólunk: index.hu


Pótó János
2018.01.01. 20:34

Felállították a Gömböc-szobrot a Corvin sétányon
Helyére került az első kültéri Gömböc-szobor (hogy mi a különbség egy Gömböc és egy Gömböc-szobor között azt ne firtassuk). A lényeg az, hogy elég jól néz ki. index.hu


Tudsz róla? Keressük!

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?


Forrás: Facebook, M@M csoport


Röghegyiné Anita
2017.12.08. 20:33


Sajtófigyelő és ajánló

Hatalmas Gömböc-szobrot állítanak fel a Corvin-sétányon
Ha hinni lehet az ígéreteknek, baromi jól fog kinézni
index.hu


Technikai kérdések, újdonságok

Köszönöm a jelzésed. A szerver és az oldal lassulásának számos jelét érzékelem folyamatosan én is. Megoldani nem tudom, csak a kritikus problémákat kezelem, amik a működést vagy a munkát teszik lehetetlenné. Az új verzió indulásáig türelmeteket kérem. Elég egy felkiáltójel is.

"Segít, ha bezárod azt a kis ablakot."

Igyekeztem én bezárni, de nem engedelmeskedett!!! Állt mint Bálám szamara. Kinyitva mellé egy másik munkaasztalt láttam, hogy a számláló 1-ről 2-re állt. Visszatérve az előző képernyőre még mindig mozgásképtelen volt, csak a lap bezárása segített.
Gond egy szál se, csak azért írtam, hogy tudj róla! Azért a fórumra, hogy esetleg más is értesüljön róla. Nem első eset volt, de ezidáig be tudtam csukni a "kis ablakot" most meg nem.


ocsovai andrás
2017.12.06. 18:14

Segít, ha bezárod azt a kis ablakot.
Sajnos ezek a szerver-halálok miatti fagyások ebben a KT-verzióban már nem fognak tartósan eltűnni. A lap újraírásán dolgozom pár hónapja, és ezt követően egy olyan új rendszer születik, ami megint elviszi a lapot pár évig.
Sajnos ez ilyen... növekedés, változó internethasználati szokások, módosuló böngészők - mindez hat ránk is. Szaladok utána, ahogy tudok.

Kedvelt Köztérképemen "tetszikelni" is szoktam. Akkor is, ha rákattintva a tetsző műlap járatos gombjára és parancsomra kinyíló ablak pecekig üresen állva, lefagyva meggátol minden további lépéstől. Megszabadulni csak úgy tudok a látványtól, ha törlöm a kinyitott Köztérképet.
Érdekes, hogy újra kinyitva már látom, hogy szaporodott a tetszikelés a nekem is tetsző műlapon. Sőt! Mi az hogy, az én "szavazatom" is ott szerepel, pedig nem is tudtam "okézni" az üres, kinyílt, tovább csak törléssel kezelhető ablakot.
Nem nagy dolog, de bosszantó!


ocsovai andrás
2017.12.06. 09:31


Sajtófigyelő és ajánló

szabadsag.ro
Kolozsvár, Jósika-címer


ocsovai andrás
2017.11.19. 19:57


Jogi dolgok

Értem, köszönöm...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.16. 16:41

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Feltöltési ötletek

Hajnal Gergely @ 2018-02-16 12:35

Bocsánat, a kép lemaradt:

Jogi dolgok

Orbán Róbert @ 2018-02-15 22:18

Szerintem a Köztérképnél "kedvező irányú elmozdulás" van ezen a területen. Ha idézünk, akkor a szerző a cím és a megjelenés helyének, idejének megadása kötelező. Ha csak általánosságban használunk fel egy forrást, akkor ugyanaz, mint a fenti, csak nem kötelező,... Teljes szöveg

Technikai kérdések, újdonságok

Ády @ 2018-02-13 13:09

András! Abban a cikkben a te lapod is be van linkelve. Szóval az Indexről jön a sok látogatód! index.hu Teljes szöveg

Sajtófigyelő és ajánló

Ády @ 2018-02-12 14:02

Gábor! Miért ide és miért így! Meg van nálunk a műlapja, ezért oda kellene tenni, mert ahhoz tartozik. Vagy legalább az alkotóhoz, itt egy hét múlva eltűnik és senki nem találja. Beleférne egy mondat is a link elé hogy tudja az ember nagyjából mit is talál ott. Köszi! Teljes szöveg

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2018-02-08 08:38

Sziasztok! Fontos jelzés: az elkérések, vagyis a műlap átadások leállnak a rendszerben. A most készülő új Köztérkép rendszerben erre nem lesz már szükség. A másik, relatív nyomós ok, hogy az elmúlt évtizedben hajmeresztő ügyeket produkáltak az átadások. Későbbi... Teljes szöveg

Tudsz róla? Keressük!

Röghegyiné Anita @ 2017-12-08 20:33

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása