Fórum


Feltöltési ötletek

Megint egy Horthy-szobor, ismét magánterületen, ezúttal Csillaghegyen: 444.hu és index.hu


Pótó János
2017.05.26. 09:23


Sajtófigyelő és ajánló

Mégsem lesz Horthy-szobor Perkátán: 444.hu


Pótó János
2017.05.15. 20:42

Egy ideiglenes gigaszobor Velencében -- ha valaki a nyáron arra járna: tablet.hvg.hu


Pótó János
2017.05.15. 20:39

VII. Szoborünnep, hamarosan...


Verrasztó Gábor
2017.05.14. 21:18


Technikai kérdések, újdonságok

Sziasztok, ma újraírtam a műlap fotó megjelenítést, mert az utóbbi hónapok lassulásai miatt egyre használhatatlanabb lett. Ez az új változat is reagál a balra-jobbra nyilakra és az Esc billentyűre is. Egy picit átalakítottam az elrendezést, hogy a lehető legnagyobb méretű képet tudjuk mutatni.

Ha hibát tapasztaltok jelezzetek!


Sajtófigyelő és ajánló

Szusza Ferenc.


Pótó János
2017.05.12. 08:19

magyarhirlap.hu


Felavattak Szusz Ferenc szobrát Újpesten.


ocsovai andrás
2017.05.11. 21:09

Hogy lesz egy középszerű zsánerszoborból világraszóló ikon? Az üzletember, aki túlélte 9/11-t: tinkmara.com


Szeifert Natália
2017.05.11. 19:22

Épp most olvastam. Elkeserítő.


Szeifert Natália
2017.05.11. 19:19

Szomorú történet egy most felállított és avatás előtt lebontott Guág-emlékműről: 444.hu


Pótó János
2017.05.11. 14:53

Szegedi végzős szobrász az ország legjobb rajzolója. Tanára: Bánvölgyi László szobrász. delmagyar.hu

Horthy-szobrot avatnak tíz nap múlva Perkátán: 444.hu


Pótó János
2017.05.10. 07:50

Elkészült Szőke Gábor Miklós 12 méteres sólyomszobra az NFL-stadionnál. Ha valaki Atlantába jár, vadássza le nekünk :o) ;o) index.hu


Technikai kérdések, újdonságok

Köszönöm Bálint, javítottam a hibát.


László Mária
2017.05.08. 03:59

Szia Bálint! Mária, mint a településtár felelőse kezelni fogja ezt hamarosan. Köszi a jelzést!

Sziasztok! Üzenetben kérték, hogy a hegyhátszentjakabi I. világháborús emlékmű lapján (kozterkep.hu ) cseréljem ki Zala megyét Vas megyére. Úgy tűnik rossz megye van Hegyhátszentjakabnak beállítva.


Sajtófigyelő és ajánló

Gigantikus installációk kerülnek a Dunára
Hamarosan Farkas Zsófia óriásszobrai lebegnek a folyón index.hu


Technikai kérdések, újdonságok

...ígérem, hogy ezek után "linkesebb" leszek...


ocsovai andrás
2017.05.02. 17:26

Most, hogy írtál ide, más is jelzett belsőben, így már picit jobban körül tudtam járni a hibát, és a héten talán meg is tudom javítani.

Fontos: nem szükséges egyelőre törölni és újra feltölteni ezeket a képeket, elvileg mind megvannak és egy kis időn belül egy F5-re meg is jelennének, de nem jó ez így - meg fogom oldani, hogy ne kelljen ezzel találkoznotok.

Kösz András a jelzést, és bocsánat a keményebb hangvételért, de az igazából annak szól, hogy a linkek nagyon fontosak, ill. mivel eddig nem kaptam ilyen jelzést - azt hittem, egyedi, de így hogy felvetetted, máris kiderült, hogy nem :)

Kérlek, küldj linket, ahol keresed - BELSŐ levélben. Az ilyen egyszemélyes hibáknál érdemesebb nekem írni, mint egy közös fórumba, műlap link nélkül. Köszi.

Eltűnő képet keresek!
kozterkep.hu


ocsovai andrás
2017.05.02. 10:20


Tudsz róla? Keressük!

A "harckocsicska" kint is van az Indexen: index.hu


Pótó János
2017.04.30. 11:10


Feltöltési ötletek

Most szólt Vera, hogy már a szobában! Így a hoppá máris mást jelent :)


Technikai kérdések, újdonságok

Elkészültem néhány réééég várt dologgal: közös műlap, képméret mininum figyelése, komment szerk.-nek nyilvánítás, "nyitott kérdés a műlapon"-jelölés. A heti hírlevélben mennek majd a részletek a szerk-választással együtt, most csak azért írok, hogy senki ne ijedjen meg, ha furcsát lát :)


Tudsz róla? Keressük!

Óóó; irányba állítva? tetszik a konyultsága, haha :) úgy sejtem az alkotó ugyanaz! Gyorsan bedobom egy körrel nagyobb fórumba, hátha lesz infó.

Újabb miniszobor került a Bem rakparti kerékpár út falára.
Közvetlenül a Kossuth hídi emlékkő mellett délre található. Ennyit tudok róla, és ti?


Forrás: Saját kép.

Feltöltési ötletek

Én is látom benne a helyi jelentőségű emlékművet, de azt is, hogy anno miért került elutasításra. Kérlek, várd meg, hogy felálljon az új szerkesztőség, aztán megszavazzuk. Kösz a türelmet! (Hogy szem előtt legyen, javaslom, hogy jelöld be, hogy nem tartalmaz művészeti elemet és küldd be a szobába.)

Az új szerk összeállásáig természetesen megy tovább a beküldött lapokkal a munka.

Kedves András,

én támogatom a javaslatodat, kérésedet.

R.


Orbán Róbert
2017.04.28. 10:22

A "Közösség", "Fórum" kapcsolókat használva megjelenő felsorolásban nem találtam a témámnak megfelelő lehetőséget, ezért, bátorkodom ide írni.

Az "Öntöttvas feszület" lapnál kialakult vélemény és ötletváltás reményt ad számomra, hogy egy két éve megjelenésre várakozó lapom is szabad utat kap.
Igaz, nincs rajta Krisztus megkínzott teste, de szememben az az öntöttvas kereszt is iparművészet. Iparművészet mint a magyar származású grázi SJ öntödéjében mintázott, formázott, öntött társa. Igaz, nem ismerem az kurlandi öntöde mesterjegyét, logóját, tulajdonosát. A "Muszka kereszt" visszafogott iparművészi kialakítása és különösen a története - szerintem - megérdemel egy magyarországi Köztérkép lapot! Ugye nem szükséges hozzá, rá egy átlagos, sablonos korpusz. A Muszka kereszt korpusza ott a váci, sződi határban a kereszt alatt nyugszik 168 éve.
Még meg van. Még nem került újrahasznosításra. Szeretném, ha a Köztérkép megőrizné az utókornak, úgy mint a talán művészibb de más okból elbontott, lerombolt, ellopott "feleslegessé vált" alkotást.
Nagy kérés ez?
kozterkep.hu


ocsovai andrás
2017.04.28. 10:13

Ha valaki előbb publikálja, a másik fotót is tölthet hozzá. A meghívót közreadás céljából küldik a KT-nek.
Abszurd, ha azért kerül fel egy mű hetek múlva, mert senki nem ment el, hogy nehogy valaki mást megsértsen az előbb-feltöltéssel... :)

Én is kaptam meghívót, szándékoztam is elmenni. De ha többen elmennénk az avatásra, nem akarok rivalizálni senkivel. Majd megnézem később.


Dénes Ildikó
2017.04.27. 18:03


Szerkesztői témák

Sziasztok!

Lezárult a szerkszavazás. Köszönöm a jelölteknek és a szavazóknak is. Asszem ennél kevesebb szavazat még sose érkezett, ezt tehát vehetjük "jel"-nek, van honnan visszapattanni :)

A felkérést szétküldtem a szerkesztőknek, amint mindenki visszajelzett - bejegyzésben is írok a dolgokról.

Egyik se ebbe a fórumba való, de ha már..., akkor :)

Piszkálódás-ügy: úgy éreztem, összekeveredett az, hogy a szerkesztők helyesírási hibákat javítanak, és hogy egy szerkesztő képe önhibáján kívül fordítva áll.

A többi hibával kapcsolatban:

- évekig jó helyen lévő rajzszegek km-es elmozdulásairól nem, de folyamatos vándorlásáról tudok, és itt írok róla: kozterkep.hu

- fényképek sorának kiolvasása: ez nagyon zavaró, egyetértek, remélem, hogy tudok időt szakítani hamarosan arra, hogy ezt átírjam, stabilizáljam.

Sajnos az utóbbi hónapokban bebizonyosodott, hogy komolyabb fejlesztéseket kell eszközölnöm a lapon, mert 5 év alatt megint elértük a szélét a dolgoknak. Korábban 2 évente írtam újra a lapot, szóval lassulunk, komolyodunk :)


Feltöltési ötletek

Ötlet! Most vasárnap, vagyis 30-án 9:30-kor avatják Tóth Dávid Mindszenty-szobrát Szigethalmon, a Kossuth Lajos utca 9. szám alatti római katolikus templom kertjében.


Szerkesztői témák

Értettem!!!
De.
Miért nevezel egy észrevételt piszkálódásnak?

Egyébként a "gép" nem csak a János ferde képét rontja el. A "gépnek" időnként térképiszonya van. Évekig jó helyen lévő rajzszegek lódulnak el olykor kilométerekre. A "gép" lusta a lapok fényképeinek sorra-olvasásakor is. Négy öt kép megjelenik rendesen aztán előáll a makacsság és várhatom percekig míg be nem rágok és lelépek a Köztérképről. Ez két három naponként is előfordul. Nem a gépecském az oka, mert az akkor egy másik képpel dolgozós lapon vígan robotol.


ocsovai andrás
2017.04.26. 21:30

Kedves András és János. Töröltem a kommenteket a másik fórumban, mert nem oda valók voltak. Amennyiben a szerkesztéssel kapcsolatban kérdésed van András, itt tedd fel.

Szerintem nincs értelme összekeverni egy "gép" által hibásan megjelenített képet a szerkesztői munka minőségével és milyenségével, vagy épp személyétől elvárt munkával.

A szerkesztők, mivel "szerkesztők", belenyúlhatnak egyes lapokba és elütéseket javíthatnak. A változtatásnak nyoma is marad jellemzően, bár ezt is fejlesztenem kell még, tudom... Amennyiben ennél nagyobb módosítást szeretnének tenni, úgy lehetőleg hozzáadás formájában teszik ezt.


Pont az ilyen témák és viták miatt gondolkodom néhány éve a HA kiváltásán, és hogy hogyan lehet egyszerre biztosítani a tagok és a szerkesztők számára is, amit szeretnének, mert a lapnak mindkét csapatra szüksége van.

Azt gondolom, hogy ha valami körülményes, akkor nem várhatjuk el annak használatát - új rendszert kell kitalálni és fejleszteni. Ezért írtam a tegnapi bejegyzésemet is, ennek megoldását keresem én is, és ezen fogok dolgozni.

Az egymásnak menés és piszkálódás helyett konstruktív kommunikációra kell törekednünk, különben magunkat intézzük el.


Sajtófigyelő és ajánló

Bátor lány szobra a Wall Streeten:
index.hu


Pótó János
2017.04.13. 07:50

Elhunyt Bobály Attila szobrászművész.
nhc24.hu
A Köztérképen látható életműve:
kozterkep.hu


ocsovai andrás
2017.04.12. 20:04

És tényleg! origo.hu

Hajléktalan Jézus szobra a Horváth Mihály téren:
444.hu


Pótó János
2017.04.12. 12:58


Technikai kérdések, újdonságok

A szerverszolgáltatónknál komolyabb problémák voltak, ezért átmenetileg elérési és sebességi gondok voltak a teljes Köztérkép lapcsaládnál. Nem 100%, hogy minden probléma elhárult, így még várható lassulás.

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Feltöltési ötletek

Pótó János @ 2017-05-26 09:23

Megint egy Horthy-szobor, ismét magánterületen, ezúttal Csillaghegyen: 444.hu és index.hu

Sajtófigyelő és ajánló

Pótó János @ 2017-05-15 20:42

Mégsem lesz Horthy-szobor Perkátán: 444.hu

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2017-05-13 15:02

Sziasztok, ma újraírtam a műlap fotó megjelenítést, mert az utóbbi hónapok lassulásai miatt egyre használhatatlanabb lett. Ez az új változat is reagál a balra-jobbra nyilakra és az Esc billentyűre is. Egy picit átalakítottam az elrendezést, hogy a lehető legnagyobb... Teljes szöveg

Tudsz róla? Keressük!

Pótó János @ 2017-04-30 11:10

A "harckocsicska" kint is van az Indexen: index.hu

Szerkesztői témák

Pál Tamás @ 2017-04-27 16:16

Sziasztok! Lezárult a szerkszavazás. Köszönöm a jelölteknek és a szavazóknak is. Asszem ennél kevesebb szavazat még sose érkezett, ezt tehát vehetjük "jel"-nek, van honnan visszapattanni :) A felkérést szétküldtem a szerkesztőknek, amint mindenki visszajelzett -... Teljes szöveg

Jogi dolgok

Pál Tamás @ 2015-08-04 09:45

Kösz a jelzést, rájuk írtam.

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása