Fórum


Technikai kérdések, újdonságok

Sikerült elvégezni az Artportal linkek cseréjét! :)

Ez azt jelenti, hogy a régi linkelési logikát cca. 2500 helyen újra cseréltem, így már menni fognak a régi linkek is, amik az artportálos megújulás óta "Az oldal nem található, 404-es hiba" - lapra dobtak.

Érintett elemek: kommentek, leírások szövegei, forrásai és linkjei, valamint fotó leírások. Ezeken a helyeken talált a program régi formátumú linkeket.

---

A lap főszerkesztőjével emailezésben vagyok, és ígérik, hogy helyreáll a most sok alkotónál hiányzó "Köztéri művei" blokk.


Feltöltési ötletek

Kedves Mindenki!

Ha valakinek Bártfától északra visz az útja, Zborót ne hagyja ki:

kanizsaujsag.hu
itt több kép:
onlinebardejov.com


Szerkesztői témák

Tamás, köszönöm a választ. Igen, a változás egy örök körforgás.


Sajtófigyelő és ajánló

Az Artportal átalakulásával kapcsolatban még: a webcímek logikája is változott, így a korábbi alkotó linkeléseink meghaltak. De ne kezdjetek módosításokba, meg fogom oldani programmal, hogy minden leírásban, kommentben és forrás mezőben + az alkotólapokon linkelt Artportalos művész adatlap linkje megjavuljon.
Ezt a héten csinálom, utána írok megint.


Szerkesztői témák

A lapokkal év elején ért körbe a szerkesztőség, itt írtam a szalagozás és átnézés újrakezdéséről februárban: kozterkep.hu

Ez előtt is számtalan újra-átnézés volt, ha valamelyik szerkesztő olyan lapba botlott, amit már átnézett bármelyik csapat, de a minősége időközben feljavult. Februárban ez szisztematikusan kezdődött újra - időrendet tartva, az elejéről. Ez most már így fog mindig körbejárni örökre, de talán a következő KT verzióban ügyesebb eszközt is fejlesztek a szerkesztőknek a minőségjavulás algoritmizált észrevételére, és akkor nem kell éveket várni, vagy a belebotlás véletlenszerűségére bízni a dolgot (és a HA-kat se kell figyelni a javulás elcsípéséhez).

A lapok minőségjavulása mellett az a tényező is kiemelendő, hogy a szerkesztőség tagjainak változásával a szalag-adás szempontrendszere is folyamatos mozgásban van, hiszen ennek a minősítésnek van egy vastag szubjektív része is - ez pedig még azonos szerkesztőségben is mozoghat az évek során.

Észrevettem, hogy évekkel korábban, pl. 2013-ban szoborlap-kiemelést kapott műlapjaim ez évben (2017) ismét szoborlap-kiemelést kaptak. (Már a memóriám és a látásom romlása is felmerült bennem.) E szokatlan jelenségre először azt gondoltam, elfogytak a felülvizsgálandó műlapok és a szerkesztők nem akartak feladat nélkül maradni. Másodszor az jutott eszembe, hogy az évek során sok volt a változás, egyre több elvárás a műlapok tartalmával kapcsolatban és ezért kezdődik minden elölről az eddigi legjobb szerkesztői gárdával. Jól gondolom, ezért a duplázás? Netán a tagokat is beavathatnátok, miért?


Sajtófigyelő és ajánló

5-ből 5 nincs (elküldtem). Azóta +1 (Meszlényi János).


Göröntsér Vera
2017.07.16. 18:52

A visszajelzés alapján az Artportal lexikonja továbbra is változatlan formában működik. Amennyiben a köztéri műveknél hiányokat láttok folyamatosan - írjatok nekem belsőt erről, és rákérdezek pontosan azokra.
Köszi!

:)
Nem azon élnek, mert a KT-nek saját külön szerver(eke)t üzemeltetek, így hát tudom, mit tartok rajta ;)

Viszont eléggé elszomorít ez az artportalos helyzet, megpróbálok utánajárni, hogyan lehetne ezt mégis valahogy használni a jövőben.

Gyászos az új - most látható - "artportál" adatbázisa.(nincs)


ocsovai andrás
2017.07.16. 09:22

...ki kell várni a végét! Előfordulhat, hogy ők is azon a szerveren élnek ahol a "Köztérkép".


ocsovai andrás
2017.07.15. 20:38

Az Artportal újabb változáson ment át. A lexikonról szóló lényegi összefoglaló: "Az itt található adatbázis a Kortárs Magyar Művészeti Lexikon (I-III., 1993-20 – 01, főszerk.: Fitz Péter) címszavaira épül. Kereshet benne ... Az adatbázis rendszeres karbantartása befejeződött, az itt található anyag bővítését, frissítését lezártuk."
A "bővítés" megdöbbentő: az egyes alkotóknál nem jelenik meg a köztéri művek listája!
Tehát, ajánlom helyette a forrás lexikont (lassú!!!): tankonyvtar.hu – amíg elérhető


Göröntsér Vera
2017.07.15. 17:43


Technikai kérdések, újdonságok

Még mindig tart a szerverprobléma... jelezni fogok, ha teljesen stabilnak látom a dolgot. Sajnos nem rajtam múlik most már - a szolgáltatónál vannak hálózati gondok.

Nem túlságosan reklamálok, de még most sem tudok publikálni. (A változásokat szerencsére megjegyzi a prg.) Sajnos nem tájékozódtam...


Dr. Pinczés Sándor
2017.07.14. 16:38


Sajtófigyelő és ajánló

Szőke Gábor Miklós! Már vártam őket :)

Új állatszobrok Budapesten: index.hu


Pótó János
2017.07.14. 14:57


Technikai kérdések, újdonságok

Ma ~9:30-11:00 között szerver problémák miatt nem volt elérhető a lap. Úgy tűnik, most már szinte teljesen stabilan működik minden megjelenítési logika, de az űrlap mentéseknél látok még problémákat. Ez a mai nap folyamán remélem megoldódik teljesen, de pár óráig szerintem ne készítsetek / módosítsatok műlapot, ha nem akartok bosszankodni az esetleges elszállás miatt.
Kösz a türelmet!


Sajtófigyelő és ajánló

Fórum.
Sajtófigyelő és ajánló.
Tudsz róla? Keressük!

Figyelem a sajtót. Nem a mait. A régit.
Tegnap kerestem egy szobrot. Tudsz róla?

Az indíték:
library.hungaricana.hu

Bemásolom:
"Visszaérkezés a szülőföldre
MIKUS SÁNDOR GÖDI SZOBRA
Homérosz vagy Petőfi születésének helyéért versengtek a görög városok, illetve a m agyar települések. Mikus Sándor esetében is megismétlődött e vonzó vita, melynek oka az életmű nagysága. Mikus Sándor a lexikonok adatai szerint Sződön látta meg a napvilágot, saját megjegyzése alapján a gödi Ilka majorban született, Sződön csak anyakönyvezték a tényt.
Mindennek a közlése önmaga fontosságán túl azért időszerű, mert nemrégen avatták fel szülőhelyén, Gödön egyik alkotását, az Országos Villamos Távvezeték Vállalat területén, az irodarész belső kertjében. Fű, kaktusz és fenyőfák övezik a medencét, amelynek peremén helyezkedik el Mikus Sándor pompás bronz- aktja, mely a tájon első felállított szobra. A kert szíve az asszonyi szépség a maga sértetlen ifjúságával, örömsugárzó formáinak tökéletességével. Az arányok harmóniája a szoborban is biztosított, de nagysága megegyezik a kert és az épület léptékével éppen a szobrászat és építészet hatékony szövetsége eredményeként. Nem a medence szökőkút ja a forrás,' hanem a nő, aki szépségének tökélyével megfürdet minket álmok zuhatagával, elhinti bennünk a mindennél fontosabb alkotó türelmetlenséget, s közben önnön látványával boldogít.
Málnást István gondnok említi, hogy sokan nézik az OVIT dolgozói közül a szobrot, s többször előfordul, hogy virágot helyeznek a talapzatra. Megismétlődik Heine esete, öt a Milói Vénusz, az esete, a gödi m unkásokat Mikus Sándor szobra ejti csodálatba. S ebben a mozzanatban rádöbbenünk egy fontos összefüggésre. Mikus Márton számadó juhász a szobrász nagyapja, Mikus Sándor, a művész édesapja erdőkerülő volt valaha Új Bécsán, Ilka majorban, s az unoka, a fiú országos hírű alkotó lett. Kossuth-díjas Kiváló művész, akit messze földön ismernek. Mozdult az idő nálunk, mozdul a világon, nem vesznek el többé a tehetség energiái, hanem teljesednek. Mikus Sándor példája is igazolja ezt, aki szoborral érkezett vissza Gödre, ahonnan mezítlábas gyerekként indult, ahol először látott fehér ökröket inni a gémeskút vizéből, ahol először pillantott meg evezősöket a Dunán, ahol megkomponálódtak szobrokká emelkedő álmai.
Losonci Miklós "

A helyszínt megtaláltam. A Mikus szobrot nem. A rendészekig jutottam el. Négyük közül egy emlékezett rá, - már régen elvitték valahová.

Vajon hová?
Egy "más kép" igazolandó, hogy ott jártam.


ocsovai andrás
2017.07.11. 17:59


Technikai kérdések, újdonságok

Kezeltem a kis kijelzőknél fellépő rálógási problémát - remélem, nálad is helyreáll most. Ha még mindig gond van, akkor kérlek, írj belsőt.
Kösz a hibajelzést!


Feltöltési ötletek

Vasbeton huszárszobor készül Pákozdon: delmagyar.hu
Persze a maga 12,5 méterével nem ez lesz a legnagyobb hazai szobor: a Gellért-hegyi hölgy pl. 14 méter magas.


Pótó János
2017.07.10. 09:38


Technikai kérdések, újdonságok

Örömmel olvastam, hogy nemsokára tesztelhetem a Szoborlap-Köztérkép új arcát. Talán nyolcadiknak jelentkeztem is rá.
Híve voltam a képméretek növelésének is. Pozitív voltam ott is.
(Ezek az én bajaim!)
De. Csúnyának és értelmetlennek látom sokszor a monitorernyőmet.
Biztos vagyok benne, hogy a megváltozó - talán megmaradó nevű - megújuló kedvenc lapomon nem így látom azt amit szeretnék. Nem lesz eltakarva a szép nagyméretű fotóm témája egy hasznos, de nagyon zavaró segédablakkal.
A remény haljon meg utoljára!


ocsovai andrás
2017.07.07. 21:05


Feltöltési ötletek

Útbaigazítást kérő űrhajós szobrát állították fel Szentendrén index.hu

Ády! Még egyszer megismétlem: a cikkben bemutatott "alkotásoknak" nincs művészeti értékük. Azokat nem jegyzett alkotók készítették, hanem valamelyik óvodás nagypapája, önszorgalomból, társadalmi munkában...
Fogalmam sincs, te mit látsz bennük...
És, nagyon remélem, nem kerül sor arra, hogy ilyesmik is megjelenjenek az oldalon. Habár Debrecen esetében van már szobrásznak tulajdonított, és azóta sem kijavított bádogosmunka, gyermekek közös alkotása, stb.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.07.03. 00:51

Kár! Pedig nagyon jók. Tükröznek egy korszakot és egyre nagyobb veszélybe is vannak az országba. Ennél sokkal jelentéktelenebb alkotásokat is bemurattunk itt. Remélem azért valaki megkeresi, és feltölti őket.

A magam részéről szívesen átadom a lehetőséget a másik két debreceni feltöltőnek, mert annyira nincs művészi színvonala az itt bemutatott mozaikoknak, hogy engem nem érdekel...


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.07.01. 01:16

Ezek az alkotások sohasem voltak Veszprémben. Nem szerepelnek a művek az ottani szoborparkok katalógusában.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.07.01. 01:13

Köszi, de még sosem töltöttem fel ide, egyelőre csak lelkes olvasó vagyok. Viszont a helyét nem tudtam belőni...


Hajnal Gergely
2017.06.30. 11:49

Sziasztok!
Kedves debreceni szekció! :)

Ezt a cikket ( dehir.hu ) kaptam a helyi MÁV munkásteleppel kapcsolatban, s a gépgalériában találtam ezt a kedves kis mozaikot. :) Kb. végigfutottam a debreceni felöltéseket, de nem láttam ott, vagy elkerülte a figyelmem. Ha még megvan az alkotás, akkor szívesen látnám itt is. :)
Szép napot,
Vero

ui. ó, a kislányak párja is van! :) :
"Szintén a múlté a kultúrház balján pusztuló óvodaépület is. Ám a törmelékek között csodás értékek fedezhetők fel – ilyenek a kapualj egészét beborító mozaikok is, melyekről masnis kislány és labdázó fiúcska mosolyog a látogatókra. Mindkettejükre a nap szórja a sugarait, és ma is elhisszük nekik: boldogok voltak."

dehir.hu


Forrás: dehir.hu

Rajna György könyvébe benne van. Ott azt írja hogy 1945-ben elpusztult. Így ezzel a szuper archív fotóval fel is lehet tölteni ezt a kincset. :o) Szólj ha nem megy szívesen segítek.

Erről a kútról nem találtam semmit a műlapok között. Tud róla valaki többet?
scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net


Hajnal Gergely
2017.06.28. 17:29

2017.június 26.Budapest,XI.Goldmann György tér: Wladislaw Dudek: Henryk Slawik és id.Antall József--emlékmű avatása. mtv1 Híradó mediaklikk.hu + budapest.hu


Sajtófigyelő és ajánló

Néhány Gera Katalin alkotás amelyek még nem szerepelnek a Köztérképen.

Szabó Pál (portrédombormű, bronz, 1972, Biharugra)
Zrínyi Miklós és Deák Ferenc (portrédombormű, 1975-76, Hódmezővásárhely)
Széchényi Ferenc portrészobra (bronz, 1985, Kaposvár, Kereskedelmi és Hitelbank)
Berzsenyi Dániel (portrédombormű, bronz, 1986, Marcali)
Gyíkos díszkút (bronz, mészkő, 1987, Barcs)
Tóth Lajos mellszobra (bronz, 1988, Kaposvár, Rippl-Rónai Múzeum)
II. világháborús emlékmű (bronz, mészkő, 1990, Somogyszentpál)
Áchim András (portrédombormű, 1967, Szabadkígyós)


ocsovai andrás
2017.06.21. 17:03


Szerkesztői témák

Szerintem nem olyan nehéz...
1. felveszed az alkotót
2. rákattintasz a nevére => új fülön megnyílik az alkotó adatlapja
mégis a másik kell?
3. törlöd az alkotót
4. felveszed a másikat

Ennél sokkal egyszerűbb ez nem lehet. Ahogy írtam, akármilyen plusz infót tehetek a legördülő ajánló listába, attól nem biztos, hogy meg lehet állapítani, melyik alkotót kellene választani.

Mindannyian azon dolgozunk, hogy ez a hely jobb legyen. Önkéntességünk és függetlenségünk távol tart minket a piaci alapú működéstől és ez kompromisszumokat jelent néha. Kösz a türelmet.

... valóban, nem nagy gond még kettőt kattintani, különösen akkor, ha mind a kettőre ugyanazt a listát kapom. No,akkor jön az, hogy merre kattogjak. Ekkor megy el a kedvem egy időre a legkedvesebb időtöltésemtől.


ocsovai andrás
2017.06.21. 11:49

Szerintem András, ott van a születési évszám az egyiknél, ami segíthet. Akármit kiírhatunk még plusz infónak (a jövőben tervezem), akkor sem garantált, hogy tudod, melyiket válaszd, mert pl. lehet ugyanaz a szakmájuk... a születési évszám pedig nem feltétlenül segít. Gondolom nem nagy gond, hogy még kettőt kell kattintani :)

És miért nem tudom azonnal kiválasztani? Miért kell nyitogatni?


ocsovai andrás
2017.06.21. 11:30

Ha megnyitod egyikük-másikuk adatlapját, láthatod, hogy foglalkozásuk szerint egyikük szobrász, másik fafaragó.


Göröntsér Vera
2017.06.21. 11:04

Rákerestem Gergely Istvánra. Ezt dobta ki a kereső:
Gergely István
Gergely István

Két Gergely István szerepel az adatbankban? Mi különbözteti meg a két szobrászt?


ocsovai andrás
2017.06.21. 10:54


Technikai kérdések, újdonságok

A képek a helyükön vannak egy ideje, ahogy látom.

Korábban többször írtam, és legutóbb egy kérdőívet is készítettem, ami mentén szintén részleteztem: a lap megint elérte a technikai határait, sajnos alapjaitól kell újragondolnom a struktúrát. A munka pár napja elkezdődött, nagyjából 4-6 hónapig fog szerintem tartani. Addig további lassulások lehetnek. Ezt a képhibát is már több ízben próbáltam foltozgatni, de csak átmeneti megoldásnak volt jó, a probléma mindig újra előjött.

Választhatok: foltozással töltöm a hátralévő éveimet, vagy (5 év után) újra nekimegyek a lap újragondolásának. A web gyorsan változik, az utóbbi logikusabb választás. A kérdőívre válaszolók aktív véleményeire számítok majd, amikor már mutogatható és tesztelhető dolgok is lesznek.

Addig is kösz a türelmet és kellemes nyarat mindenkinek!

Frissítettem, kiléptem, változás semmi.
Attól tartok ideje lenne helyrerakni, ha már egyszer "Régóta Van". Szeretem a sakk szimultánt, de...


ocsovai andrás
2017.06.20. 11:12

Ez már régóta van. Majd frissül egyet és látszani fog.

ez is. Mit szúrhattam el?


ocsovai andrás
2017.06.20. 10:42

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2017-07-21 17:47

Sikerült elvégezni az Artportal linkek cseréjét! :) Ez azt jelenti, hogy a régi linkelési logikát cca. 2500 helyen újra cseréltem, így már menni fognak a régi linkek is, amik az artportálos megújulás óta "Az oldal nem található, 404-es hiba" - lapra... Teljes szöveg

Feltöltési ötletek

Papp János @ 2017-07-17 14:09

Kedves Mindenki!

Ha valakinek Bártfától északra visz az útja, Zborót ne hagyja ki:

kanizsaujsag.hu
itt több kép:
onlinebardejov.com

Szerkesztői témák

Cedrus @ 2017-07-17 08:11

Tamás, köszönöm a választ. Igen, a változás egy örök körforgás.

Sajtófigyelő és ajánló

Pál Tamás @ 2017-07-17 07:56

Az Artportal átalakulásával kapcsolatban még: a webcímek logikája is változott, így a korábbi alkotó linkeléseink meghaltak. De ne kezdjetek módosításokba, meg fogom oldani programmal, hogy minden leírásban, kommentben és forrás mezőben + az alkotólapokon linkelt... Teljes szöveg

Tudsz róla? Keressük!

Pótó János @ 2017-04-30 11:10

A "harckocsicska" kint is van az Indexen: index.hu

Jogi dolgok

Pál Tamás @ 2015-08-04 09:45

Kösz a jelzést, rájuk írtam.

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása