Fórum


Tudsz róla? Keressük!

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?


Forrás: Facebook, M@M csoport


Röghegyiné Anita
2017.12.08. 20:33


Sajtófigyelő és ajánló

Hatalmas Gömböc-szobrot állítanak fel a Corvin-sétányon
Ha hinni lehet az ígéreteknek, baromi jól fog kinézni
index.hu


Technikai kérdések, újdonságok

Köszönöm a jelzésed. A szerver és az oldal lassulásának számos jelét érzékelem folyamatosan én is. Megoldani nem tudom, csak a kritikus problémákat kezelem, amik a működést vagy a munkát teszik lehetetlenné. Az új verzió indulásáig türelmeteket kérem. Elég egy felkiáltójel is.

"Segít, ha bezárod azt a kis ablakot."

Igyekeztem én bezárni, de nem engedelmeskedett!!! Állt mint Bálám szamara. Kinyitva mellé egy másik munkaasztalt láttam, hogy a számláló 1-ről 2-re állt. Visszatérve az előző képernyőre még mindig mozgásképtelen volt, csak a lap bezárása segített.
Gond egy szál se, csak azért írtam, hogy tudj róla! Azért a fórumra, hogy esetleg más is értesüljön róla. Nem első eset volt, de ezidáig be tudtam csukni a "kis ablakot" most meg nem.


ocsovai andrás
2017.12.06. 18:14

Segít, ha bezárod azt a kis ablakot.
Sajnos ezek a szerver-halálok miatti fagyások ebben a KT-verzióban már nem fognak tartósan eltűnni. A lap újraírásán dolgozom pár hónapja, és ezt követően egy olyan új rendszer születik, ami megint elviszi a lapot pár évig.
Sajnos ez ilyen... növekedés, változó internethasználati szokások, módosuló böngészők - mindez hat ránk is. Szaladok utána, ahogy tudok.

Kedvelt Köztérképemen "tetszikelni" is szoktam. Akkor is, ha rákattintva a tetsző műlap járatos gombjára és parancsomra kinyíló ablak pecekig üresen állva, lefagyva meggátol minden további lépéstől. Megszabadulni csak úgy tudok a látványtól, ha törlöm a kinyitott Köztérképet.
Érdekes, hogy újra kinyitva már látom, hogy szaporodott a tetszikelés a nekem is tetsző műlapon. Sőt! Mi az hogy, az én "szavazatom" is ott szerepel, pedig nem is tudtam "okézni" az üres, kinyílt, tovább csak törléssel kezelhető ablakot.
Nem nagy dolog, de bosszantó!


ocsovai andrás
2017.12.06. 09:31


Sajtófigyelő és ajánló

szabadsag.ro
Kolozsvár, Jósika-címer


ocsovai andrás
2017.11.19. 19:57


Jogi dolgok

Értem, köszönöm...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.16. 16:41

Az új műlap létrehozás első lapja a bemérés: kozterkep.hu

Ennek bal felső sarkában látod azt a szöveget, amit bemásoltam a kommentembe.

Idetöltöm a fotót, lenyitott állapotban. Ez mindenkinek megy. Ha nálad technikai hiba van, írj belsőt - ne tegyük tele ezt a fórumtémát technikai kommentekkel.

"Sok időbélyeg eltárolásra kerül, így most utánamentem. Norbert lapja hétfő 13:38-kor került a szobába, a te lapod hétfő este 22:27-kor jött létre, így elviekben ott kellett, hogy legyen beméréskor Norbert lapja. Nem a hely miatt mutatja, és nem is abban a képes listában, hanem felette, egy vastagbetűs szövegnél. Most épp ez van ott
"4 Műlap várakozik a Szerkesztőségi Szobában,
kérjük, ellenőrizd őket, mielőtt feltöltesz.▼" "
Bocsánat. Nem tudok produkálni ilyen üzenetet.
Jelenleg 5 szobor várakozik - köztük az enyém is - és mindet végigpróbáltam, semelyik pozicionálásnál nincs vastag-betűs szöveg.
Mit kellene csinálni?


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.16. 10:46

Nem, a törölt lapok törlődnek tényleg - de a probléma már megoldva, így nem gond.

Bocs, épp töröltem. Előbb olvastam a technikai bejegyzésedet. U.I. gondolom Te még látod...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 22:02


Technikai kérdések, újdonságok

Ide írom, ide való - köszönöm a tiszteletreméltó beismerést. Látom is, hogy jelenleg heti 3 valós publikációm van. Ha oda jutok - ígéretemnek megfelelően - törlöm az inkriminált műlapot ami: Szentháromság-szobor; Magyarkanizsa (Kanjiža); Műlap AZ: 32692.

Törlés megtörtént...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 21:59

Ide írom, ide való - technikai probléma.
Sikerült javítani a napi és heti limitek problémáját elviekben. A dolog több sebből vérzett: egyrészt hétfőn volt egy komolyabb szervergondunk (aki nézte kedden a statisztikákat, rálelhetett), másrészt akut volt, hogy a visszaküldött/visszavett/elutasított műlapok gazdáinál nem került újrakalkulálásra a limit.

A szerverhiba miatt érintett felhasználók közül Sándorék esetében biztos vagyok a limit problémában, náluk ezt kezeltem. Jelezzen mindenki, akinek limit-problémája van!

Köszi


Jogi dolgok

Sok időbélyeg eltárolásra kerül, így most utánamentem. Norbert lapja hétfő 13:38-kor került a szobába, a te lapod hétfő este 22:27-kor jött létre, így elviekben ott kellett, hogy legyen beméréskor Norbert lapja. Nem a hely miatt mutatja, és nem is abban a képes listában, hanem felette, egy vastagbetűs szövegnél. Most épp ez van ott
"4 Műlap várakozik a Szerkesztőségi Szobában,
kérjük, ellenőrizd őket, mielőtt feltöltesz.▼"

Ezt MINDIG érdemes lenyitni és megnézni, mert akkor kiderül, hogy más már esetleg beküldte-e. Így, hogy látom az időpontokat viszont már egyértelmű, hogy Norbert lapja technikailag is helyesen került első példányként publikálásra. Amennyiben a fentit lenyitottad, és nem szerepelt ott a lap, akkor visszaveszem a felelősséget.

Egyelőre még kell a lap a limites hiba miatt - de majd írok belső üzenetet, ha törölhető. Mindenesetre a képeket, kérlek töltsd hozzá Norbert lapjához, hisz ahogy a szobrok, a műlapok is közösek valamilyen formában :)

Az elv szerintem is racionális - és kulturált is, mint ahogy már leírtam.
Ám amíg a szobában van, addig nem jelzi a prg., amikor leteszem a pöttyöt, tehát a pozíciót, hogy ott már van ilyen szobor - ezt szoktam is figyelni. Tehát hétfőn, amikor indítottam a műlapot nem láttam. Kedd reggel csak publikálni akartam, amikor már ott volt a téves infó, hogy a napi limit betelt. Este, meg ott volt a kontra... :)
Az lehet az én hibám, hogy nem néztem be a szobába - nem is tudtam, hogy van ilyen, csak az óta tudom, amióta Vera ma megírta.
No, nem baj. Szólj, ha nem kell már a kutatáshoz - törlöm...


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 18:54

Tünde, a fotók jogtulajdonosaként teljes kompetenciád van a jogtalan felhasználó weboldallal kapcsolatos jogi problémák kezelésében.
Sőt, a helyzet az, hogy a lapnak, vagyis a KT-nek, vagyis nekem, amikor a nevében írok, nincs, bár minden esetben intézkedem, ha jeleztek.

De tudnod, tudnotok kell, hogy mivel nem én és nem a KT mozgalom a képek tulajdonosa, minden esetben kb csak "fenyegetőzni" tudok, a nevetekben nem tehetek semmit.

Pont ezért írtam bele a 2011. körül jogi nyilatkozatban, hogy nem vállalok közvetítői szerepet, mert hogy semmi jogalapom rá igazából. Az más kérdés, hogy minden esetben megtettem eddig is és ezután is meg fogom természetesen.

Amennyiben a szobában volt már a lap, mielőtt publikálni szeretted volna, akkor ez az elv szerintem racionális.
Ha viszont technikai hiba miatt nem tudtad publikálni, és ezt követően "előztek be", akkor ezt magamra kell vállalnom, hisz én írtam a kódot, ami problémát okozott.

Van egy nagyon körültekintő érv a magyarkanizsai Szentháromság-szobor műlappal kapcslatban:
" Nem származhat hátránya (vagy lehetőség szerint kerülendő) annak, aki még nem publikál önállóan."


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 17:52

Mivel nem szeretném, ha téves nézet terjedne. A műlap tájolásakor, a bal oldalon megjelenik egy lista, a közelben lévő alkotásokról. Ott látszik a szobában várakozó műlap, ha van.
Másrészt az un. Szerkesztőségi Kulcslyuk megnézhető a Közösség-oldal jobb oldalán kozterkep.hu -- itt várakozó műlapok.
Mindez azért, mert a szobában várakozó műlap a "befutó". Nem származhat hátránya (vagy lehetőség szerint kerülendő) annak, aki még nem publikál önállóan.
Mindez azzal a céllal, hogy kis odafigyeléssel elkerülhető legyen az ehhez hasonló kellemetlen helyzet..


Göröntsér Vera
2017.11.15. 17:37

Sziasztok,
kivizsgálom még ma éjjel, hogy miért nem mentek a feltöltések, miért jelzett a gép, hogy elértétek a limitet. Írok, amint tudok valamit.

Kedves Norbert!
További jó munkát kívánok.
Nem találok semmi kivetni való abban, ha bárki-bárkivel azonos területen dolgozik. Van ilyen. Pl. Budapest.
A zavart csak az okozta, hogy az adott időben - érthetetlen okból - blokkolva voltam - és bár "várakozott" a műlapod (ugye tegeződhetünk, szerintem ez itt szokásos), ha tudtam volna publikálni, akkor a helyzet most fordítva van, még akkor is, ha ez nem rajtunk múlott.
Természetesen föltöltöm a képeket - mint ahogy másokat is, a műlapom pedig törlöm, mint dupla. Abból majd látod, hogy augusztusiak a képek, mert én vagyok a lusta.
Nem kívánok rivalizálni, ha már kérted: Törökkanizsáról még nem töltöttem föl műlapot, pedig van jó pár szép szobrom, mint ahogy még Magyarkanizsáról is. No és Csantavér? stb.
Üdv: drps


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.15. 13:45

Kedves Sándor,
az általam publikált magyarkanizsai Szentháromság-szobor műlap ekkor már több mint 24 órája a szerkesztői szobában várakozott.
Őszintén sajnálom ami történt! Az Ön által összekészített anyagot szerettel várom a műlapon!
Az elmúlt időszakban én is hasonlóan jártam, amikor is több alkalommal, a fotóimhoz elkezdetem műlapokat készíteni.
Valahogy mindig olyan érzésem volt, hogy ön megelőz engem.
Így volt ez a Nepomuki Szent János, a Beszédes József, a Pietà, a Jézus-szíve, stb. szobroknál is.
A hasonló esetek elkerülése érdekében, célszerűnek tartanám, ha a jövőben egyeztetnénk, ki, hol és mit tölt fel a környéken.
Egy dologban biztos vagyok, és pedig hogy egy ideig kizárólag az országhatár déli oldalán tervezek tevékenykedni.


Jánosi Norbert
2017.11.14. 23:34

Ugyanez történt velem is. Hétfőn 2 műlapot publikáltam. Ma (kedd) este már nem tudtam megtenni, mert ugyanilyen üzenetet kaptam. Válámi ván...


Keszthelyi Sándor
2017.11.14. 22:53

Érdekes dolog történt.
Tegnap elkezdtem rögzíteni a Magyarkanizsai Szentháromság-szobrot.
Ma reggel nem tudtam föltölteni a műlapot, mert valami miatt a köv üzenet volt a műlapon: „Elérted a Műlap-limitet. Várnod kell a publikálással.”
Ez fals információ, tekintve, hogy tegnap publikáltam kettő műlapot, ma pedig egyet sem és kedd van… Tehát kettő is jogos lenne. Jeleztem Tamásnak a problémát, eddig (2017.11.14. 22:39) nem kaptam választ, és blokkolva vagyok.
Tudom, hogy vannak véletlenek, de mégis elég fura, hogy mert ma 17.11.14. 20:03-kor publikálva lett a Magyarkanizsai Szentháromság-szobor. Van ilyen. De nem vagyok boldog.
Azonban érdekelne, hogy mi történt a hozzáférésemmel? Kérem, magyarázza el valamely illetékes…


Dr. Pinczés Sándor
2017.11.14. 22:48

Sajnos, tudok róla, évek óta. Én, mint magánember nem tudok mit tenni a hasonló visszaélésekkel szemben.
Nem adtam engedélyt a képek felhasználására.


Kotricz Tünde (TundeK62)
2017.11.14. 21:47


Sajtófigyelő és ajánló

Itt még a szobrászt is megnevezik: 444.hu


Pótó János
2017.11.10. 18:20

Holnap avatják Bud Spencer szobrát: hvg.hu


Pótó János
2017.11.10. 17:13

Elkészült az utolsó színes fal – véget ért az idei Színes Város Fesztivál welovebudapest.com


Forrás: Fotó: Farkas András

Jogi dolgok

Szuper, írok nekik.

Kisvárda honlapján köztérképes képekkel és másolt szöveggel mutatják be a köztéri alkotásokat.
Igaz a vízjel legalább ott maradt kisvarda.hu


Röghegyiné Anita
2017.11.02. 12:46


Sajtófigyelő és ajánló

kvizpart.hu

...mérd meg magad!


ocsovai andrás
2017.10.28. 20:58

Köszönöm!

Jelzek itt is a képek miatt.
Nem a te problémád, jelzek a szöveg miatt is, csak kevés az időm ezekre a kommunikációkra. Sajnálom...

Igen, akkor ezt elnéztem.
Marad az én egyéni problémám.
És ez (pl.?) szubkult.blog.hu


Göröntsér Vera
2017.10.27. 18:55

A cikk végén felsorolásra kerültek a fotósok, ezzel megfelel a jogi nyilatkozatunknak. Ennél többre, részletesebb megkövetelésekre már nincs kapacitásom sajnos, de bátran jelezd a blog szerzőjének, ha további aggályaid vannak.

Hááát. Utóbbiban nincsenek nevek a képeknél, de idézőjelek sem (?)


Göröntsér Vera
2017.10.27. 17:43

Sziasztok, itt és a Vera által említett blog esetében is pozitív rendezés történt.

Mi lesz a sorsa a 3-as metró műalkotásainak?
Nagynevű művészek alkotásaival vannak tele az állomások, amelyeket néha észre sem veszünk. De vajon mi lesz sorsuk a felújítás után? index.hu


Forrás: urbanista

Köszi, írok neki is.

Akkor jelzem ezt a blogbejegyzést (és ezen a lapon több cikket hasonlóan).
Itt is mindössze az átvett, de vízjeles képek szerepelnek. A cikk alján a forrás: Köztérképről (még csak névsor sincs). szubkult.blog.hu
De pl. a szövegben felismerhetően több mondat "betűhíven" a műlapomról (Houdini) származik, ami ugye plágium.


Göröntsér Vera
2017.10.23. 10:48

<< előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 utolsó >
Friss a fórumban

Tudsz róla? Keressük!

Röghegyiné Anita @ 2017-12-08 20:33

A Miskolc a múltban facebook csoportban egy ideje kutatjuk, eredménytelenül.
Felmerült, hogy lehet nem is Miskolcon van/volt,
Valakinek nem ismerős?

Sajtófigyelő és ajánló

Ády @ 2017-12-07 12:55

Hatalmas Gömböc-szobrot állítanak fel a Corvin-sétányon
Ha hinni lehet az ígéreteknek, baromi jól fog kinézni
index.hu

Technikai kérdések, újdonságok

Pál Tamás @ 2017-12-06 20:12

Köszönöm a jelzésed. A szerver és az oldal lassulásának számos jelét érzékelem folyamatosan én is. Megoldani nem tudom, csak a kritikus problémákat kezelem, amik a működést vagy a munkát teszik lehetetlenné. Az új verzió indulásáig türelmeteket kérem. Elég egy... Teljes szöveg

Jogi dolgok

Dr. Pinczés Sándor @ 2017-11-16 16:41

Értem, köszönöm...

Feltöltési ötletek

Cedrus @ 2017-10-22 07:26

Szombathely Dobó SE, Németh Pál mellszobor avatás 2017. június. Alkotó: Kékesi Gábor körmendi szobrászművész nyugat.hu

Szerkesztői témák

László Mária @ 2017-10-10 11:43

Nincs mit, András.

Pólók és rendelés

Pál Tamás @ 2015-03-27 08:51

A pólógyártást egyelőre leállítottam, mert sajnos a kis darabszám miatt úgy megdrágította a gyártó a költséget, hogy a dolog a megfizethetetlen kategóriába került, nincs értelme az egésznek. Már elkezdtem egy pólóboltot itt, de ha valaki szeretne segíteni benne,... Teljes szöveg

Fórum kezdőlap megnyitása