Miez?

Rövid bemutatás
Működési Elvek
Szerkesztőségi Szabályzat
Felhasználói Segédlet

Projekttörténet
Köztérkép Mozgalom
Partnereink
Technológiai kolofon
Kapcsolat
Impresszum

Jogi nyilatkozat
Adatkezelési szabályzat

Köztérkép Mozgalom

Utoljára frissítve: 2018. május 22.

A Köztérkép Mozgalmat 2011-ben alapítottuk. A célunk az volt, hogy egy picit komolyabban vegyük azt, amit az elmúlt években létrehoztunk.

A Mozgalom alapvetése

A Mozgalom a Köztérkép gyűjteményes adatbázisának tulajdonosa.

Alapvető feladatunknak tekintjük a már felderített, és a lapcsalád weboldalain bemutatott köztéri és közösségi terekben fellelhető kulturális alkotások megőrzésének támogatását.

A Mozgalom tagsága

A Mozgalomnak bárki tagja lehet, aki elfogadja jelen alapszábályunkat. A lapcsaládra regisztált minden tag regisztrációjával automatikusan a Mozgalom tagjává válik.

A tagoknak joga van a szavazásra bocsátott kérdésekben szavazni. A tagsággal semmilyen kötelezettség nem jár, tagdíj nincs és nem is lesz.

A Mozgalom tevékenysége

A hazai és magyar vonatkozású, egyedi értéket képviselő művészeti alkotások gyűjtése, saját fényképekkel és leírással történő bemutatása a Mozgalom internetes felületein.

A megosztott ismeretanyag folyamatos ápolása, korrigálása és kiegészítése új fényképekkel és információkkal. A közösség tagjainak kölcsönös támogatása, összehangolt csapatmunkájának biztosítása.

Felület biztosítása azok számára, akik a köztereken és a közösségi tereken fellelhető alkotások létrehozásában vesznek részt.

Újdonságok és hírek megosztása új alkotások felállításáról és más kapcsolódó kulturális eseményekről.

Az alkotások állagmegóvásával, különös veszélyeztetettségével vagy rongálásával kapcsolatos információk soron kívüli közreadása és ezen alkotások fokozott kiemelése.

Az erre érdemes és veszélyben lévő alkotások védelmének biztosítása hivatalos védettségre jelölésen keresztül.

Rendezvények szervezése, ahol a szakmailag érintett és a laikus pártolók találkozhatnak egymással.

Működés, szervezeti felépítés

A Mozgalom nem bejegyzett szervezetként, mint internetes mozgalom működik, tevékenységét a lapcsalád Üzemgazdája koordinálja.